Flingor eller chips flingor på golv och väggar

Letar du efter ett original och dekorativt, men också praktiskt och prisvärt beklädnad vägg, golv, tak eller trappor? Då flingor känd som ett intressant alternativ. Flingor, även kallade chips flingor, är lös färg marker som behandlas i harts. Dessutom kan man också kombinera dem med en gjuten golv, vilken våning kallas en flinga. Markerna finns i många färger kan blandas för att köpa och anpassas till resten av inredningen. De används på offentliga platser och företag, men är också lämpliga för ålderdomshem. Artikel arrangemang
 • Vad är flingor eller chips, exakt flingor?
 • Flingorna används och tillämpas?
 • Olika storlekar chips
 • Egenskaper
 • För vilka områden det är lämpligt?
 • Ett alternativ till ??
 • Tips för att skapa en färgblandning
 • Leverantörer

Vad är flingor eller chips, exakt flingor?

En flinga eller chipsvlok kort, är en flisa färgad färg. Vid tillämpningen av flingor i det inre, de ingår i stora mängder i harts eller epoxi. De material som används är i allmänhet vattenbärande och / eller lösningsmedelsfria, vilket gör det till en miljövänlig produkt.

Flingorna används och tillämpas?

Blandningen av färg marker blåses med pistol flingor på en redan monterad baslager färglös primer. Därefter är hela avslutas med ett eller flera skikt av syntetiskt harts. Ett golv tillverkade av chips flingor kallas också en qesh flingor golv.
I en så kallad flingor, flingorna avjämningsmassa på en redan färgade blåst och belagda i plast. Substratet är i detta fall således inte neutrala, och beläggningen med flingor är mindre tjock.
Fastheten hos den slutliga produkten kan ökas genom att anbringa multipla skikt av harts. Som ett resultat, flingor som lämpar sig för användning på både väggar och tak och golv och trappor. Speciellt när det gäller qesh flingor golv med flera lager av harts. Tjockleken av detta beror på substratet och den förväntade belastning på golvet. Golv kan också vara klar med en färglös anti-glidskikt.
Mindre känt är förmågan att renovera ett gammalt kök med marker flingor. Effekten av detta är originalet, och kostnaderna är relativt låga.

Olika storlekar chips

Vissa leverantörer har chips flingor finns i olika storlekar. Följande gäller: ju större flingorna, ju slätare yta, desto jämnare yta, desto bättre är det att rengöra. Det beror på den plats där flingorna är placerade eller så ?? n slät yta är önskvärd eller inte.

Egenskaper

Golv- eller väggbeläggningar tillverkade av flingor kännetecknas av följande egenskaper:
 • Lätt att rengöra. Den största fördelen är att en beläggning av chips flingor förvånansvärt väl skall rengöras. Drar till sig smuts finns det inget sätt i och är i allmänhet med en borste, eller våt trasa för att avlägsna allt, och i övrigt med en svamp.
 • Stark kvalitet. Väggar, golv och trappor är täckta med chips flingor kan ha många. Emellertid är slaghållfastheten för väggar med ett relativt tunt skikt av harts inte så stora som säljare tillåts brottas. Det finns fortfarande dyka upp snabbt som skada möbler eller andra föremål mot det slag.
 • Reparation. Lyckligtvis är det möjligt att reparera skador själva. För att du får en leverans, om det är bra, en uppsättning av flingor och harts leverantör.
 • Sömlös yta.

 • Komponera dina egna färger. Detta gör det möjligt för väggar och golv för att matcha upp andra färger i inredningen.
 • Prisvärd. , Inga dyra material används och ofta arbetstiden är också begränsad. Vid tillämpning av multipla skikt av harts på golv kan vara så mycket arbetstid och därmed priset.

För vilka områden det är lämpligt?

I grund och botten chips flingor kan användas i alla tänkbara utrymme på båda väggar, golv, tak och trappor. För närvarande används de betydligt oftare i allmänna utrymmen, men i ett hem de passar också väl.
Speciellt lämpliga chips för platser som måste ofta rengöras eller där det är svårt, till exempel i höga hallar och trapphus. Även i våtutrymmen som badrum och kök flingor kan vara en lösning. Bortsett från det faktum att de är lätta att rengöra, de är också mindre känsliga för otäck fuktig patchar exempel stuckatur.

Ett alternativ till ??

En beläggning av flingor marker kan ses som ett bra alternativ för:
Stucco
På avstånd, med tanke på väggen verkar täckt med chips och flingor strukturellt möter knappt skiljas från stuckatur. Skillnaderna är större med tapeter. Med tanke på de praktiska och dekorativa fördelar som väggar flingor jämfört med stuckatur kan sägas dock att de inte har framträdande de förtjänar.
Plattsättning
Väggar och golv ser med flingor naturligtvis mycket annorlunda än med kakel. En hel del mindre lyxiga ärligt talat. Emellertid måste de vara lättare att rengöra än plattor och ändå kostar mindre. Särskilt i ett kök som kan komma till hands.
Andra epoxigolv
Genom att använda dessa hartser ligger nära golv mot andra golv görs av epoxi, såsom spackel och grusgolv.

Tips för att skapa en färgblandning

Flingor är i otaliga färger. Möjligheterna för att skapa lämplig för din inredning färgblandningar är därför många gånger fler. Detta är både en fördel och en nackdel, eftersom där ska du börja? På platsen för vissa leverantörer, kan du göra det själv med ett program som hjälper till med att blanda färger. Dessutom kan du naturligtvis begära hjälp från leverantören. Detta har en hel del erfarenhet av blandning och kan säkert ge råd. Leverantörerna brukar ha prover de tillhandahåller blandade marker. Dessa kan också välja.
Vill du ockupera stora delar av väggarna i ditt hem eller kontor med flingor, är det klokt att ge ett bra utbud av neutrala och småprata mixar. Detta är inte bara för dekorativ effekt bättre, men det är också mer praktiskt i praktiken. Nackdelen med måttlig till mycket upptagen blandning på väggen är att det blir svårt det något att hänga. Det hela är då mycket upptagen eller kan svära. Det är också trevligt att hålla det neutrala färgade väggar.

Leverantörer

Följande företag arbetar mycket eller uteslutande med chips flagade på både väggar och golv och trappor. Flakes Golven är också levereras av leverantörer av golv, men som inte ingår i listan nedan. Dessa leverantörer är specialiserade på flingor:
 • Arturo Flingor från Haaks. Företaget samarbetar med konstnärer att skapa mönster.
 • Deco Chip och Decoliek från Vaassen. Detta är ett företag med två grenar. I båda kan du gå till ovanstående produkter. På Deco Chip Men till dem som vill göra flingorna själva kan också gå till inköp av material.
 • Huvud Flake från Wezep. Denna leverantör arbetar enligt den så kallade principen nyckelfärdiga. Det vill säga, de utför ett projekt från början till slut. Det vill säga, i detta fall från den tidpunkt då det bestäms vilka lösningar som kommit med eftervården av de redan levererade golv och väggar.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha