Flerovium: Element

Ingvor Naslund Februari 27, 2016 Vetenskap 22 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Flerovium är ett supertufft artificiell grundämne med atomnummer symbol Fl och 114. Det är en mycket radioaktivt grundämne som har skapats i laboratoriet och inte förekommer i naturen. Elementet namngavs efter Flerov Laboratoriet för kärnreaktioner i Dubna, där elementet upptäcktes 1998.

I stället för flerovium i det periodiska systemet


Flerovium är ett led i p-blocket, en medlem av den 7: e perioden och tyngsta medlem i gruppen av kol. Studier på 2007-2008 visar att flerovium är flyktiga och har vissa egenskaper som är liknande de för ädelgas. Det är den minst reaktiv metall från grupp 14.
Ungefär har hittills undersökts 80 atomer flerovium. Dessa flerovium atomer har masstal från 285 till 289. Det mest stabila isotopen kända flerovium, flerovium-289, har en halv livslängd på cirka 2,6 sekunder, men det är möjligt att dessa flerovium isotop har en isomer med en halv livslängd på cirka 65 sekunder. Detta är en av de längsta halveringstiden för en isotop av en super-tungt element.

Allmänna egenskaper hos elementet flerovium


Kemiska egenskaper hos elementet flerovium


Fysikaliska egenskaper hos elementet flerovium


Stabila isotoper av flerovium


 ?? Stabila öar ??

Från 1940-talet började vi syntes av artificiella tunga atomkärnor, kallade transuraner, vilka element tyngre än uran. Sådana tunga grundämnen finns inte i naturen. De har kortare halveringstider. Enligt tidigare forskare skulle kärnor från atomnummer 108 förmodligen inte kan existera.
Men i slutet av sextiotalet den "nukleära skalet" modell utformades, där protoner och neutroner finns skillnader i kärnan såsom elektronelektronskal bildas inuti en atom och ädelgaserna inte är reaktiva med deras "hela" elektronskal.
Det är skäl att anta att det är en ö av stabilitet ?? ?? existerar. Till exempel finns det vissa ?? ?? Magic Numbers, från en atomkärna antal protoner och neutroner, består magiska nummer som motsvarar dessa är halveringstiden betydligt längre.
Atomnummer Z = 114 till Z = 126, skulle utgöra en ö av atomkärnor på grund av sin interna planering lever längre, från några dagar till flera hundra miljoner år. Dessa element skulle vara mycket radioaktiva, och densiteten skulle vara trettio till fyrtio gram per kubikcentimeter.
Ett dubbelt-magic isotop, med Magic Numbers av både protoner och neutroner, skulle vara särskilt stabiliseras. Det beräknas att de två gånger magiska isotop efter bly-208, som är flerovium-298 med 114 protoner och 184 neutroner i mitten av "ö av stabilitet" skulle vara.
Denna stabila ön skulle sannolikt vara mellan elementen 112-118, isotopen flerovium fanns spekulationer 1966, har halveringstider på hundra miljoner år.
Idag antas det att den relativa stabiliteten runt flerovium resultat av en deformerad, tillplattad kärna, vilket gör den mer stabil och den verkliga "ö av stabilitet" sker endast runt kärnan med 122 protoner och 184 neutroner.
Cyclotron i Dubna där den första flerovium kärnorna geproduceerdFlerovium syntetiserades första gången i december 1998 i Dubna genom att bombardera plutonium-244 med accelererade kärnor av kalcium-48. Förre Dubna laget, två atomer av elementet 114 bildas; genom alfasönderfall med en halveringstid på 2,6 s. I december 2002, följt av ett erkännande av atomer 289Fl 1999. Upptäckten av isotoper flerovium-286 och -287 bekräftades i januari 2009 i Berkeley. .
Protoner och neutroner ordna sig inne i kärnan av kärn skal. De kända magiska siffrorna är 2, 8, 20, 28, 50 och 82 för protoner och neutroner, 126 också för neutroner. Magiska proton och neutron nummer, såsom helium-4, syre 16, -48 kalcium och bly-208, är kallad "double-magi", och mycket stabil.
Denna egenskap hos förbättrad kärn stabilitet är viktigt för supertunga element. Utan stabilisering skulle ljuga deras halveringstider i miljarddels sekund på grund av den ökande elektromagnetiska frånstötande kraft mellan de positiva protoner som den starka kärnkraften som håller nukleonerna tillsammans, vinner.

Super Heavy Elements

Vissa forskare tror att det ?? ö av stabilitet ?? ligger med ett atomnummer mellan 125 och 130. Den mest stabila elementet är järn. Bortom vismut är mängden bindning energi per nukleon så låg att kärnorna sönderdelas. Vismut är extremt långsamt isär. Den ytterligare över uran, desto kortare halveringstiden för ett element. Uran-238 är ungefär 4,5 miljarder år.
Plutonium-239, den tyngsta elementet hittills i naturen, har en halv livslängd på 80 miljoner år. Även tyngre element kan endast konstlat och existerar bara en kort stund. Två nyupptäckta element flerovium och Livermore.
I massiva stjärnor som finns före och under supernovaexplosion av komplexa kärnreaktionerna äger rum. Atomkärnor tyngre än järn uppstår härmed fångade i nickelkärnor neutroner. Denna process kan fortsätta att ske i kärnan 270 runt kärnpartiklarna. På detta sätt uppstår tyngre ämnen som koppar, guld och uran.
Frågan är om under processerna i massiva stjärnor kan även tyngre kärnor produceras. Uppenbarligen finns det fem miljarder år, några av dessa instabila ämnen, men det gäller inte delar på ön av stabilitet ?? ??, som fortfarande kan förekomma. Det undersöktes ett prov av ljus radioaktivt torium, och det konstaterades indikationer för existensen av en atomkärna med ett atomnummer 122 och en atomvikt 292, vilket hör till ön ?? av ?? stabilitet.

Super Heavy element i framtiden

Mycket tunga element är extremt instabil. Elementet 114 är ett undantag eftersom det är i samma kolumn som bly och vissa deras egenskaper gemensamma. Det förväntas att det också finns stabila supertunga element finns med löptider på miljontals år. Fysiker misstänker att de tillhör den fortfarande hypotetisk grupp superactiniden ?? ??, eller elementen 122-153. Sökandet efter dessa element, som sannolikt kommer att ha speciella egenskaper, är i full gång.
Efter detta är det tänkt att tunga grundämnen elektron peeling blandas med varandra. Förmodligen materialet är mycket explosiv när den bombarderas med neutroner.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha