Fler Sex Hög, fler cancerrisker?

Lillibeth Hansson Februari 27, 2016 Hälsa 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Mer och mer du är hög risk cancer.
Så säger en ny studie som publiceras i tidskriften Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention som hittat en slående korrelation mellan "höjden av en person och risken att utveckla cancer.
Detta förhållande är mer utvecklad bland postmenopausala kvinnor som löper större risk att utveckla sjukdomen.

Forskarna observerade mer än 20.900 kvinnor i åldrarna mellan 50 och 79 år som har beslutat att ansluta sig till studien.
Sökningen har separerat kvinnorna i fem grupper beroende på deras längd, utgående från de lägre i medeltal verifierande, då de procentsatser av cancer hos dessa patienter.

RESULTAT

Forskare har funnit att för varje 10 centimeter höga, har risken för att utveckla ett brett spektrum av olika typer av cancer hos kvinnor har ökat med 13%.
Om man tittar på all cancer tillsammans, fann forskarna att högre kvinnor har från 13% till 17% av risker i de flesta att utveckla melanom, bröstcancer, äggstockscancer, livmodercancer och tjocktarmscancer.
Samma patienter hade också även från 23% till 29% risk att få fler njur cancer, ändtarm, sköldkörtel och blodcancer.

VARFÖR "DÄR" förhållandet?

Denna korrelation kan förklaras av det faktum att långa personer innehåller ett större antal celler och vävnader, och detta ökar sannolikheten för att cellerna omvandlas till cancerceller.

"Cancer är resultatet av processer som har att göra med tillväxt, så det är klokt att hormoner eller andra tillväxtfaktorer kan påverka risken att utveckla cancer", säger Geoffrey Kabat, en epidemiolog vid institutionen för epidemiologi och hälsa på Albert Einstein College of Medicine Yeshiva University.

Höjden på en person bestäms av både genetiska och miljömässiga exponeringar under de första levnadsåren.

Kvinnor från högre socioekonomiska familjer, till exempel, tenderar att vara högre än de som tas upp i låginkomstområden och detta bekräftar det faktum att de olika möjligheter närings spelade en nyckelroll i "en persons längd och risk att utveckla cancer.
Föreningen existerar mellan höjd och cancer väcker en del intressanta biologiska frågor, enligt studiens författare, Dr. Thomas Rohan.

Samtidigt, Rohan och hans kollegor underströk att korrelationen mellan höjd och cancertillväxt inte nödvändigtvis innebär att alla kvinnor kommer att utveckla högt, i hans liv, cancer.
I själva verket fann forskarna en förening, inte ett samband mellan orsak och verkan mellan de två elementen.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha