Flödet i en koi damm

För vår koi vi vill se till att de växer upp under de bästa förhållanden. Vi ser till att vattenkvaliteten är i optimal kondition, att vi på bästa möjliga effekt och vi ser ju att förvända koi i en lugn miljö. Vi ser koi vilja att växa upp med en vidareutveckling av en god fysik och därför göra allt för att göra det bästa möjliga plats. En aspekt som spelar en viktig roll, flödet i en koi damm.

Fördelar med flöde i en koi pond

Det finns flera fördelar med att utses av tillhandahållande av extra flöde i en koi damm. Fördelarna förklaras nedan.
Bättre avfallshantering i dammen
Eftersom det finns ett bättre flöde finns i dammen, inte smuts inte gås att ligga stilla. Smutsen inte fälls på botten och kommer att vara mycket lättare och snabbare utmatas till bottenavtappnings eller pump som förflyttas till filtret.
Utveckling av en kraftfull kropp med koi
Kroppen av en koi är en viktig aspekt av arten. En bra kropp ger en energisk och kraftfull aura av en koi. Inte för inte är kroppen en av de viktigaste aspekterna när man utvärderar en koi show. För större storlekar av koi detta är även de svåraste beståndsdel i bedömningen. När det finns extra flöde som skapas i en damm, behöver en koi arbeta hårdare för att simma mot strömmen. Utvecklingen av muskelmassa går med det, vilket ger en kraftfull utseende. Ett tydligt exempel är jämförelsen med karp i naturen som bor i en damm, pöl, eller mer, jämfört med karp i en flod.
Koi är mer aktiva och har mindre fettförvaring
Koi i ett damm med flödes mycket mer aktiv. Detta observeras direkt efter en pump slås på ett par minuter. De koi simmar snabbare, mer aktiva och snabbare tillgänglig under utfodring. Eftersom fisken är aktiva, chanserna att ackumulera fet noll.
Flow ger en enorm anrikning av syre i vattnet
Flow kommer att orsaka rörelse i vattnet, även till ytan rörelsen skapas i form av ringar på vattnet. Ju mer rörelse i vattnet vid ytan, desto mer kontakt med omgivande luft skapas. Mer kontakt med uteluft innebär en större upptag av syre i vattnet.
Koi är glada att ibland ha en trevlig simma genom strömmarna runt
Utanför de ovannämnda komponenterna, är det inte bara bra för koi, men hitta koi dessutom det bra eller ibland ha lite extra flöde. Koi gillar att simma mot strömmen, för att sedan låta dem att flyta upp till ytan, de ofta upprepa detta ett antal gånger i följd.

How do you ge ytterligare flöde i en damm?

Det finns flera sätt att tillhandahålla ytterligare flöde i dammen. Det enklaste och också den bästa lösningen är att placera en extra pump i dammen. Till exempel, i en grundare del eller bara vid botten av dammen. Utsignalen från pumpen kan eventuellt vara minskar, så att ett kraftigt vattenflöde. En fördel med en separat pump i dammen, är att det är lätt av plats kan kopplas. Den första veckan kan exempelvis flödes bekymmer som körs rakt in i dammen, den andra veckan då moturs.
Skapa flöde med luftpump Dessutom kan förses med en tung luftpump för ytterligare flöde in en koi damm. med en luft skiva eller ring vid botten luften säkerställes framför den vertikalt flöde. Luftbubblorna stiger upp och flytta vatten från botten tillbaka till toppen av dammen.

Jag har för mycket rörelse i min damm?

Observera att inte skapa för mycket flöde i dammen. Speciellt vid lägre temperaturer under 15 grader Celsius, eftersom detta är nödvändigt. Det normala flödet av filtreringssystemet är härmed tillräcklig. Endast vid högre temperaturer, kan det finnas ytterligare flöde i dammen som skall skapas, mest företrädesvis endast vid temperaturer av 18 grader Celsius eller högre. När en pump i dammen för att skapa flöde, ta så tumregel, en pump med en kapacitet på upp till 50% av det totala innehållet av dammen. Vid dammen på 30.000 liter kan användas ett pumpflöde på upp till 15.000 liter per timme. Detta kommer att ge mer än tillräckligt rörelse i dammen. Använda en timer till pumpen inte lämna hela dagen, men med intervaller av säga 2 x 3 timmar per dag.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha