Flödeshantering i källaren

När fukt i källaren rensningen på utsidan kan möjligen vara effektiva, är problemet att de yttre väggarna måste vara helt exponerade. Renovering från insidan är mycket mer praktiskt och kan utföras när som helst. lnjecteren är en allmänt använd teknik. Snabbt, enkelt och prisvärt.

Grundvatten och fuktproblem

Fuktproblem i källare nu alltmer underlättats av extrema väderförhållanden. Grundvattnet kan visserligen förändras dramatiskt på kort tid. Har du första veckorna av temperaturer över 30 grader och grundvattnet sjunker dramatiskt, då det plötsligt tala om tropiska skyfall som dramatiskt kan öka grundvattennivån.
Ytterväggar av hus byggda på sextiotalet och sjuttiotalet, är otillräckliga beräknat på sådana svängningar och snabbt blivit porös och fuktig.

Tre typer av källaren fukt

I källare kan ha en av tre typer av fuktbelastning:
  • kondensation;
  • rungande fukt;
  • stigande fukt.

Kondensation

Kondensation, i praktiken, den vanligaste orsaken till fuktproblem, som orsakas av temperaturskillnader. Man känner igen den immiga fönster och fuktiga golv. Kondens kan förhindras genom god ventilation under konstant luftflöde och temperatur. Detta är möjligt genom att installera ventiler eller permanent öppna fönster. Kondens kan därför mycket väl själv.

Penetration av fukt

Penetration av fukt beror på öppningarna i den yttre väggen, genom vilken fukt kan tränga in. Man ser frisläppandet av tapeter och stuckatur som är sönder. lnjecteren överväga att uppgradera.
I denna metod, det finns hål med en diameter av 8-10cm borrats i väggen, vilken sedan fylls med speciell afdichtingsgel. Detta skapar en permanent skyddande beläggning i väggen och kan i princip tillämpas på alla hem.

Stigande fukt

Stigande fukt uppstår i synnerhet när grunden i en fuktig yta. När golv eller väggar blir poröst eller när sprickor, skapar en fuktig yta med översvämningar och mögel som följd.
Rising fukt kan behandlas på ett sätt liknande rungande fukt. Det sprutar golvet eller väggen med injectiegel och sålunda etablerar en vattentät beläggning för.

Vilka problem med fukt i källaren?

  • Måla skalar, tapeter och stuckatur frigör
  • Mögel tillväxt, vilket är förenat med en unkna luften i huset
  • Hög luftfuktighet i huset
  • Översvämningar
  • Ohälsosam miljö för människor med artrit eller astma
  • Rör som oxiderar

Dekontaminering på utsidan

Villaägare med fuktiga källare på grund av porösa väggar eller golv, ofta väljer för sanering på utsidan. De blottlägga ytterväggen och smeta tjära på det i hopp om att väggarna än är vattentäta. Men i praktiken är det ofta visar sig att denna metod inte är tillräckligt och inträffar senare ännu en gång läcker eller fuktfläckar.
Därför vochspecialisten inte rekommendera den här metoden snart. Sanering på utsidan, enligt dem en föråldrad och invasiv teknik som bara kostar både tid och pengar. Trädgård eller terrass vänds upp och ned och ofta resultatet är otillfredsställande.

Injicera, effektivt, enkelt och prisvärt

Injektion är en teknik som är att föredra i många fukt specialister. Den kan snabbt och enkelt utföras och dessutom är överkomligt. Metoden har använts i årtionden i Nederländerna, och oftast jobbet är gjort i ett par dagar.
Kostnaden är ca ?? Till 1500 ?? 2000 per tio kvadratmeter. Mindre ytor kan redan för ett par hundra euro som skall göras fukt. Villaägare kan dessutom vara en pre-skyldighet analys med hjälp av fuktmätare.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha