Fläckar, blinkar och / eller se stjärnor; möjliga orsaker

Någon någonsin se en speck flytande förbi i hans synfält, oftast inget detta går naturligtvis bort och det är fel. Fläckar, blinkar och / eller ser stjärnor, men kan tyda på förekomst av olika sjukdomar som oogmigraine, ortostatisk hypotension, näthinneavlossning, korioretinit centralis slemhinnorna eller en sjukdom som diabetes. Men det behöver inte vara permanent och allvarligt, eftersom en baksmälla kan orsaka ser stjärnor och fläckar samt ålder och närsynthet kan orsaka dimsyn. När du är osäker, gå till doktorn. Om det observeras med ögonen fenomen som inte är normala, kan det vara en ganska oskyldig orsak bakom det som att ha en baksmälla, men till exempel kan också indikera en näthinneavlossning, där snabb behandling är nödvändig för att förhindra permanent synbortfall . Upplever du konstiga fläckar eller blinkar som kvarstår och du har ingen aning om var de förfaller, vänligen omedelbart kontakta din husläkare.

Möjliga orsaker till att se fläckar, blinkar och / eller asterisker:

Oogmigraine
Migrän är en del av de människor som lider av det i förväg med aura symtom, med blixt, reflexer och blinda fläckar kan förekomma. Så ?? s attack kan pågå mellan fem och trettio minuter. Det finns två typer av oogmigraine, uppstår ett slag i hjärnorna i syncentrum tar den andra formen sker i näthinnan och denna form kan orsaka skada på ett öga. I näthinnan spasmer migrän inträffade i kärlen i näthinnan, där små blodproppar kan utvecklas. Dessa är vanligtvis försämras snabbt av kroppen, men som retinal migrän förekommer ofta kan leda så småningom till synförlust i det drabbade ögat.
Ortostatisk hypotension
Ortostatisk hypotension är att ha lågt blodtryck när man står, och stå upp, eftersom blodkärlen inte är tillräckligt smal. Symptomen kan uppstå som en följd ser svarta fläckar eller dimsyn, tillsammans med ömma muskler i nacken och kan leda till medvetslöshet. Mild ortostatisk hypotension är nog att stå stilla och inte stå stilla för länge ofta.
Korioretinit centralis serosan
Chorioretinitis centralis slemhinnorna eller också känt som central serös chorioretinopathy är en ögonsjukdom som främst drabbar män i åldrarna mellan 25 och 45 år. När detta inträffar på olika platser retinala vad upp på grund av vätskeansamling. Den exakta orsaken till tillståndet är okänd, men det är vanligt bland unga män som upplevt en hel del stress. Av denna anledning uppstår en förmodan om en anslutning med bildandet av stresshormonet kortisol och adrenalin. Även vid användning av kortisontabletter och antidepressiva och ångestdämpande läkemedel kan vara en orsak till sjukdomen.
Näthinneavlossning
Näthinneavlossning är vanligt äldre än femtio år och kan vara genetiskt bestämd, men kan också vara som ett resultat av ett trauma för ögat, eller närsynthet, inträffar. En näthinneavlossning börjar ofta med en tår i näthinnan, där fukt kommer igenom. Detta tillåter näthinnan kan släppa loss från substratet. Klagomål till en näthinneavlossning blinkar ofta av ljus i en ögonvrån och fläckar i synfältet. Om en stor del av näthinnan har släppt än en stor del av vyn blir suddig eller svart.
Diabetes
Personer med diabetes kan ha diabetesretinopati. Blodkärlen i ögat skadas och orsaka små blödningar i ögat. Det ger upphov till ärrbildning i ögat, vilket i hög grad kan minska synligheten eller eventuellt till och med leda till blindhet. Diabetesretinopati kan orsaka symptom som dimsyn, dubbel eller dimsyn och kan leda till synförlust.
Alkohol baksmälla
En baksmälla på grund av att dricka för mycket alkohol kan förutom för huvudvärk, illamående, Nadorst ger också ser critters ?? ?? och asterisker. Genom nedbrytning av alkohol vidga blodkärlen, är hjärnceller påverkas och nedbrytningsprodukten acetaldehyd och produktionen av histamin, är hjärnan och näthinnan stimuleras och ser efter att ha sett critters och asterisker.
(0)
(0)

Kommentarer - 3

Har varit ett par gånger nu starlets hade samband med blinda fläckar, gick till en ögonläkare och han berättade för mig att detta är en migränattack. Problemet är att när jag får en panikattack eftersom jag tror det är värre än det är. Hur vet jag vad det är?

Jag har sett under lång tid lidit av rörliga tomtebloss i båda ögonen, men efter en njurtransplantation, jag verkligen lider av dubbelseende. Till en början trodde jag att det var en bieffekt av de mediciner som jag skulle svälja: Prograf och CellCept, men njurtransplantation specialist sade att detta inte är kan.Op annan plats och även din Jag läste att det är något allvarligt händer kan vara och att medicinsk behandling och undersökningar bråttom, men gör de verkligen se mig 2 mars vid Erasmus MC, innan de hade placerat mig den 4 april för första gången lät jag mig att ändra på detta 2 mars! Den här gången är inte alltför lång, i form av väntan?

Om jag var du skulle jag be interims råd till GP. Om han / hon anser att det är brådskande bakom det du kommer att omdirigeras fast tidigare. Styrka med den. M.v.g. Willemien

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också