Flandern och Vallonien = Belgien?

Ingen vet vad som kommer att hända med Belgien; Detta är uppdelad i två olika nationer; Flandern och Vallonien, Belgien eller kommer landet att stå? En av orsakerna till detta problem, valkrets Bryssel-Halle-Vilvoorde, mer känd under namnet BHV. Men också mellan flamländare och valloner det finns friktion, så frågan de alltmer ställer frågan: Är Belgien fortfarande räddas? Eftersom Leterme regeringen - som för övrigt har egentligen aldrig existerat - Belgien är oerhört skakig, och det kommer att bli någon ny regering mer etablerade. Den främsta orsaken till detta är att både Flandern och Vallonien att göra några eftergifter, så att båda delarna av landet kommer till ingen överenskommelse.

Bryssel-Halle-Vilvoorde

Anledningen är främst på grund av de Flanders önskade genom att dela valkrets Bryssel-Halle-Vilvoorde, där fransktalande borgmästare är berättigade i den flamländska periferin. Detta skapar en hel del frustration, särskilt eftersom borgmästare inte talar nederländska och franskspråkiga kommunikation skickas. Flandern är verkligen nederländska, men i slutändan Belgien tvåspråkig, och det är återigen en flaskhals för Vallonien.
När händer "The Belt", en cykling och promenader händelse som äger rum varje år i Flandern, var denna fråga i centrum för 2010 års upplaga, som många anses vara den sista utgåvan. Många bar t-shirts med budskapet "Divide BHV nu!", Tillsammans med bibehållande av en flamländsk flagga. På den franska sidan en verbal eftergift gjordes, där det så småningom skulle vara villig att tala om denna uppdelning.

Franskspråkiga i Flandern

Med hänvisning till det första problemet, där fransktalande borgmästare valet i flamländska regioner, det är det faktum att många francophones flyttar till den flamländska kusten, där de dock inte heller anpassa sig till det holländska språket. På denna kust lever många belgare från den östra delen av landet, men de dock inte talar några holländska. Detta orsakade Francophones till det faktum att alla vid kusten fortfarande kan tala franska, som de anser att det är onödigt att tala nederländska. Ett argument är också vanligt förekommande, är att Belgien är tvåspråkig, så de hävdar inte att behöva anpassa sig till det holländska språket.
Båda argumenten är naturligtvis rätt i teorin, men då frågan om Flemings ifrågasätta varför de bör tala franska när de går till Vallonien. De använder ibland argumentet att Belgien är tvåspråkig, men detta verkar ha någon effekt, en gång över språkgränserna.

Euro och mer

Det faktum att miljontals euro i Flandern till Vallonien för overflow orsakar stor uppståndelse bland flamländarna. Sedan några år tillbaka - särskilt eftersom stängningen av de sista kolgruvor i Vallonien, ekonomin och därmed också in arbetsmarknadsområdet har förbättrats enormt försämrats så sedan dess stöd kommer från regionen Flandern.
Det är sant att den här bilden tidigare var den andra; med tanke på den rikedom av kolgruvorna, Vallonien var tidigare mycket starkare i skorna än Flandern, Vallonien och var till stor del ansvarig för att stödja de flamländska medborgare, men detta är något som många flamländska människor verkar inte veta.
Om ett land bör stödja varandra, annars samhälle tillsammans och skapar ändå upplopp, som bör undvikas vid alla tillfällen.

Lösning på detta hot för att dela Belgien?

Man kan dra slutsatsen att belgarna på detta område är intoleranta och båda sidor måste sättas i perspektiv. En första förbättring skulle vara att göra Belgien helt tvåspråkiga och att båda språken redan undervisas i grundskolan. Detta görs redan nu, men tyvärr inte tillräcklig uppmärksamhet åt det. När alla belgare skulle vara helt tvåspråkig, skulle de flesta problemen hjälpas av banan, men det är uppenbarligen insatser som krävs för alla medborgare, vilket är nästan omöjligt i själva bilderna, just på grund av inrotade föreställningar.

Slutligen

Belgien är en fascinerande och vackert land, med massor av alternativ för avkoppling, tänk bara på de många medeltida byggnader i olika städer, kusten, Kempen med mjuka kullar och vidsträckta landskap, Ardennerna med sin orörda natur med vattenfall, vilda floder och vilda djur. Allt detta gör att Belgien hör till en av de mest populära länder i Europa. Årligen, kan det här landet räkna med miljontals turister som bara är alltför glada att återvända till detta vackra land.
(0)
(0)
Tidigare artikel Film Review: Anna och kungen
Nästa artikel Koala - en söt pungdjur

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha