Finkar i Nederländerna

Luci Åhlund Februari 27, 2016 Natur 7 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
En mindre fågelarter i Nederländerna, finkar. Finkar är särskilt igen sina starka näbbar breda, där de lätt kan bryta öppna frön. Det bor 12 olika arter av finkar i Nederländerna, men tyvärr inte så många. Här kan du läsa vad finkar återfinns i Nederländerna och vad deras yttre egenskaper. Finkar är särskilt känd genom sina fantastiska sång färdigheter.

Appelvink


Den Hawfinch är ett slående utseende. Han 16 till 18 cm hög och har en distinkt stora grå koniska näbb. Ryggen är brun färg med en grå krage. På dess vingar är en vit rand, men har också sin svans vid slutet av ett vitt band. Hans mage är ljusare i färgen och har en svart hals patch tillgänglig. Den Hawfinch är främst i centrum och öster om vårt land. Det finns cirka 10.000 häckande par och det nuvarande antalet ökar kraftigt.

Serin


På grund av sin färg visar Europse kanariefågel fattiga bland löven. Dess topp är klar och gulaktig grönt huvud och bröstkorg är gula. När denna manliga är ljust gul och kvinnliga mjukare gul. Detta 11 till 12 cm stor fågel bor i södra Limburg och långt östra delarna av landet. Det finns också, men bara 500 häckande par, men denna siffra ökar.

Domherre


Trots sitt namn, är domherre guld i färg. Ryggen är blågrå färg och buken orange rosa. Men är den kvinnliga alla grå med en röda skenet på magen. Men de båda har en svart huva upp sina ögon och näbb.
På svarta vingar har de en vit rand och svanskotan är vit. Svansen är helt svart igen. Fågeln är 14 till 17 cm lång. Det finns cirka 10.000 häckande par men tyvärr detta antal minskar något. Domherre förekommer främst i norr och öster om vårt land.

Grönfink


Som namnet antyder, grönfink grön. Vid kanten av vingarna finns en slående gul ram och på svansen sidan är en gul ram. Honan är mindre färgglada än hanen. Detta 14 till 16 cm stor fågel är en ganska vanlig fågel som finns i Nederländerna. Det finns mellan 50 000 och 100 000 avels par och denna siffra ökar något.

Stor crossbill


Den stora cross är särskilt slående eftersom extrempunkterna i näbben har passerats. Hanar och honor är mycket olika varandra. Hanen är tegelröda och honan är grönaktiga. Vingarna är åter mörkare färg. The Great cross är 16 till 18 cm lång och är mycket sällsynt i Nederländerna. Det ruvar omkring 10 par i Nederländerna.

Notch


Skåran är en 14 till 16 cm stor fågel med en orange bröst. Botten av Behåll är för det mesta vita. Rumpan är vit. På sommaren ryggen och huvudet av den manliga är svart. En annan stor skillnad mellan manligt och kvinnligt är att man har en orange hatt wing plats och honan är mattare i färg på ryggen än hanen. Det ruva några tiotal häckande par i hela Nederländerna.

Liten redpoll


Kronan och pannan är mycket på den lilla redpoll, eftersom de är röd färg. Magen är off-white färg med en svart hals patch. Hanen har en rosa till röd bröstet. Vidare är sido- och över randiga. Av dessa 11,5 till 14 cm stor fågel, flera hundra häckande par distribueras i Nederländerna, men tyvärr minskar detta nummer.

Hämpling


Den Linnet har en brun tillbaka med en grå huvud. Undersidan är benvitt. På fjädrarna är tydliga vågräta ränder. På vintern liknar manliga och kvinnliga tillsammans exakt. Men under häckningssäsongen, huvudet och bröstet av den manliga crimson färg. Den Linnet är 12 till 14 cm lång och finns i hela Nederländerna. Det finns 50 000 häckande par, men antalet minskar.

Cross


Liksom den stora korsnäbb korsar punkterna i lagförslaget tillsammans. Hanen har en rödbrun färg medan honan är oliv. Vingarna och svans av det manliga är mörk. Den Cross är något mindre än den stora crossbill nämligen 15 till 17 cm. Den Cross bor över Nederländerna och det finns flera tusen häckande par. Det är en kraftig ökning av häckande par.

Steglits


En av de viktigaste finkar är putter. Ryggen är brun och magen är delvis vita och delvis brun i färgen. Puttern har en slående rött ansikte med en bred vit kant. Halsen är svart. Under vingarna är en bred gul rand. Puttern är 12 till 14 cm lång och bor i söder och öster efter hela Nederländerna. Det finns 20 000 häckande par i Nederländerna och detta antal ökar. Puttern är ofta hålls som en bur fågel på grund av hans fantastiska sång och slående utseende.

Siskin


Den Siskin är en liten oansenlig fågel. Dess fjäderdräkt är gulgrön färg och därmed en utmärkt kamouflage färg. Den Siskin är en liten svart hals patch. Hanen har en svart krona. Honan är mattare i färgen, men har mer distinkta ränder. De 11 till 13 cm Siskin är främst i provinserna Gelderland och Drenthe. För närvarande finns som en häckande par i 1000 och denna siffra ökar.

Finch


Hanar och honor är Finch lätta att skilja från varandra. Hanen är brun på ryggen och den kvinnliga grå grön. Undersidan av den manliga rosa brun och benvitt hos honan. Gumpen av hanen är grönaktig och kronan och på baksidan av sin blå-grå. Har den manliga och kvinnliga båda två vita ving ränder. De Vink är alltså en 14 till 16 cm lång och finns i stora mängder i Nederländerna. Det finns 600 000 700 000 häckande par i Nederländerna. Detta antal har ökat något.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha