Finger övningar

Speciellt nordeuropeiska män riskerar senare i livet står inför en knöl i handflatan på grund av oönskad tillväxt av bindväv under huden. Detta fenomen kallas Dupuytrens sjukdom. Detta möjliggör buktighet ett eller flera fingrar. Detta kan bättre undvikas eftersom annars i ett senare skede kan krävas radikal behandling. Det är då också mycket viktigt att på ett tidigt stadium, så omedelbart efter fastställandet av en onormal förtjockning i handen, börjar med finger övningar.

Finger övningar

Finger övningar görs oftast för undervisning vissa färdigheter som att spela piano eller mönster. Finger övningar bör emellertid, i det följande hänvisas till för upprätthållande av funktion hos fingrarna själva. Vi behandlar därför följande ämnen:
Dupuytrens
Bindväv
Stretching fingret
Massage
Estetik

Dupuytrens

Dupuytrens är namnet på det fenomen som innebär fingrar skeva av oönskad tillväxt av bindväv i handflatan. Anledningen till denna tillväxt är inte klart. I olika publikationer om Dupuytrens ger detaljerad information om mer eller mindre allvarliga behandlingar såsom handkirurgi eller ibland även amputation av ett finger. Den som vill försöka undvika sådana behandlingar skulle göra klokt i att börja dagliga fingerövningar.

Bindväv

I kroppen finns det olika typer av bindväv som vanligtvis är bokstavligen ta hand om sambandet mellan delar av kroppen. Det finns elastiska men också tuffa fibrösa bindväv. De senare arten kan föröka sig under huden i handflatan. Vanligtvis nära muskeln att ringfingret. Handen är normalt avslappnad en stor del av dagen, det vill säga med böjda fingrar. Om spridnings månaderna ostört kommer att ha sin väg, och vävnader i handen långsamt växa tillsammans, är det rimligt att minskar rörligheten hos den drabbade finger och fingret vid någon tidpunkt kan inte förlängas. Den styva ocker vävnad kan på något sätt och i viss mån redas ut genom att göra dagliga övningar disciplinerade.

Stretching fingret

Vid det ögonblick då en förtjockning i handflatan presenterar sig själv, bör startas för att sträcka ut respektive finger. Detta kan vara helt enkelt genom att använda tummen på vänster hand för att utöva påtryckningar på slutet av den berörda fingret och under tiden för att ge med fingrarna på vänster hand mottrycket på toppen av den högra. Denna behandling är inte helt smärtfritt. Smärtan visar att den fientliga vävnad skadas och är något avskild från muskeln som sträcker sig från handflatan till fingret. Dessa övningar inte varar längre än några minuter. Emellertid upprepning av det flera gånger om dagen, är av stor betydelse. Den förtjockning är inte helt komma undan, men detta kan förhindras att fingret kommer varp.

Avslappning och massage

Dessutom massera användbart. Någon form av uppmjukning av fingrar, hand och arm, nämligen har en positiv inverkan på slutresultatet. Förutom de nödvändiga dagliga övningar som beskrivits ovan, de områden runt bula i handflatan och även musklerna i fingrar, hand och arm massage. Detta gör att blodflödet är främjas och kommer att öka elasticiteten och stretch förmåga masse delarna. Detta kommer att gynna rörlighet fingret.

Estetik

Utgångspunkten för att göra övningar är att funktionerna förblir i läge av handen och fingrarna. Däremot kan de återstående chefer på handflatan för vissa vara en skamfläck. De som överväger grund av estetiska skäl att utföra en operation eller annat förfarande, bör vara medvetna om att en sådan behandling är inte helt smärtfritt. Dessutom är chansen att bindväv spridning upprepar sig.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha