Filosofer utbildning: Erasmus

Inom det aktuella läget pedagogisk vanErasmus mindre högt i kurs. I själva verket, Erasmus var grundbulten för utbildning läraren, läraren eller läraren.

Livet

Desiderus Erasmus föddes 1469 i Rotterdam.
Han tog examen gymnasiet i Gouda och i Deventer, där han genomgick påverkan av bröderna i den gemensamma liv. Vid 18 års ålder började han på Augusti kanonerna vid klostret Steyn Gouda. Här blev han prästvigd 1492. Förmodligen hans kallelse till det religiösa livet var en forcerad val. När han kom in i tjänst biskopen av Kamerrijk, Hendrik van Bergen, som var ute efter en sekreterare att följa med dem på sina resor, är Erasmus återvände aldrig till klostret.
1499 gjorde han sin första resa till England och denna resa är gjord för den fortsatta utvecklingen av avgörande betydelse. Han träffade Linarce, Grocin- berömda humanisten- och Thomas More, som skulle bli hans vän för livet. Återvände till fastlandet Erasmus inleddes med studier av det grekiska språket, eftersom han såg att det var verkligt öra för en bättre förståelse av Bibeln. År 1503 publicerade han sin handbok för den kristna riddare, en vädjan om en djupare kristendomen.
Några år senare besökte han Italien där den första inspirationen kom för hans mest kända verk ?? Dårskapens lov ??.
Erasmus dog i Basel 1536.

Pedagogiska intresse

Kan hävdas att det finns en synlig tillväxt i intresset för pedagogik som lade Erasmus på dagen. Hur kom han till detta hela sitt livslånga intresse för allt undervisning och utbilda det gäller barn? På hans inträde i klostret Erasmus de facto i två områden. Onekligen, försökte han att böja till klosterlivet, i sina skrivelser sig den tidigare tydligt visar att han röstade på detta är med sorg. Erasmus längtar ära och berömmelse i hans litterära verk. Men berömmelse han kunde hitta bara utanför klostrets murar.
Jhon Colet ger den unge Erasmus ärendet till sin lärdom till förfogande för den bibliska studien, måste föryngra torra medeltida teologi .. Målet var klart, klassisk studieen dra igen uppmärksamma ungdomars här stoppa till nedgången av moral och övergrepp i kyrkan. Som inga andra Erasmus inses att det är skolan ?? barnkammare bör vara den bonear literae ??. Hans eget syfte i livet var formad av detta: ta fallfärdiga kristendom vitalisering.

Betydelsen av utbildning och uppfostran

Det första skälet till varför ett barn bör utbildas, säger Erasmus är att människan är svag och nästan inga naturresurser för att vara "försvara liv och underhålla, föds. Tro mig," säger Erasmus "Människor föds inte men formad .. . ''.
"Den mänskliga naturen är effektiv, men det är överträffas genom att lära vad som är ännu effektivare ??. Han är övertygad om att all mänsklig lycka beror på god utbildning och en god fostran. Han är medveten om att denna utbildning är det respekt "för det framtida samhället kommer att ge en gerzicht. ?? Kom ihåg att ingen är mer förtjänta för staten än bara skolmästare. ??
Även om han aldrig har ägnat till lärarens uppgift, fortfarande har han den mödosamma livslängd då upplysta lärare genom att sammanställa läroböcker.

Metodik

Den största betydelse att titta på utbildning i frågan om vad det mest effektiva sättet att undervisa barn. Erasmus här har skrivit många verk som detta borde diskutera kort tidsram hårt hela gemensamma tråden i alla dessa verk är hans öga för de grundläggande kraven på extrem gradualism, ständig upprepning, anpassning till irriterande förståelse, differentiering i elementär läroplan och mindre nödvändiga kunskaper, hade han själv någon aning om den känsliga perioden ?? ??, där barnet exempelvis genom imitation drift enkelt lära sig något, där det skulle ansluta sig senare i livet mycket besvär.
Det är alltför viktigt för att lämnas osagt, den goda relationen mellan lärare och elev ett ämne. De bittraste passagerna flöt med sin penna när han hårdhet, den hänsynslöshet och även grymhet utbildnings PEKAR sextonde århundradet. ?? Hur kunde det annars ?? Han suckar, ?? Om vi ​​tillåter någon annan än till kontoret för lärare. Uppfostra ett barn kräver just den extrema talang av en konstnär ??. Det tvingar honom till en hänsynslös kamp med "djur utbildare, monster och tyranner som gör en tortyrkammare i en skola.

Nyans

Det är obestridligt att Erasmus och hans samtida hade lite hänsyn till den stora massan av folket. De skrev medvetet för en elit. Hans fullständiga brist på känsla för skönhet, kan förklaras av hans önskan för puritanska intellektet.
Writers erhålls genom honom på etiska, grammatiska och tysta faire värden, men de väcker också känslor är aldrig föreslagit. Han var verkligen en A musikaliskt man som gjorde långa resor utan att se skönheten i naturen. Var är bröderna i italienska humanister sidiga formation "människans eftersträvas, '' som resulterade i" polymath ?? E rasmus är nedsättande medveten motion, utövande av musik och drama.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha