Filmen "Bienvenue chez les Ch'tis"

Göta Hjulström Februari 27, 2016 Miscellanea 4 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Sugen på en rolig familjefilm med en dubbel botten och ett meddelande? Sedan "Bienvenue chez les Ch'tis" Den idealiska film för en trevlig eftermiddag eller kväll på röret! Historien om en franska post arbetstagare som sänds till det kalla norr, det kommer med en hel del fördomar och så småningom hans vision måste revideras.

Tomten

Philippe Abrams är hoofdbeamte av ett postkontor i Salon-de-Provence. Dessa tjänstemän flytta var tre till fyra år för en ny region. De mest eftertraktade tjänster är naturligtvis i södra Frankrike och då företrädesvis vid kusten. För att få en sådan tjänst, är det ibland kan en hel del! Alla typer av roliga scener följer varandra. Men misslyckas alla försök genomförs och för att göra saken värre Philippe måste gå till "kalla" North. En riktig mardröm för en fransman från söder!
Med bly i skorna han lämnade utan fru och barn, till den lilla staden Bergues. Missförstånd och oförståelse följer varandra i snabb följd. Så småningom, och med hjälp av sina kära tjänare, blir Philippe verkligen njuta sig i norr, börjar han att uppskatta charm. Men mot sin hustru, som är deprimerad, och bara lyser upp när hon kan ta hand om sin man, han ljuger för gott. Han talar om för henne de vildaste historier om "fasor" i norr. En katastrof när hans fru bestämde sig för att flytta in hos honom för att hjälpa honom! Gå sedan till dockorna verkligen dansa och går till filmen fortsätter med ett leende och en tår till finalen, gripande, ontknopping.

Filmen

Denna film är lämplig för tittare i alla åldrar. Handlingen är förståeligt för små barn, är de underliggande skämt och blinkningar avsedda mer för vuxna. Huvudlinjen i filmen är särskilt många fördomar som en man kan ha mot en viss region. Även om filmen är ganska känslomässigt ibland, så det är egentligen inte en platt tearjerker. I Frankrike är det kallas av vissa bästa film efter "Den stora kalabaliken" med Bourville, av andra som han är helt förtalas.
Ursprungligen denna film från Pathé på franska. Den första versionen var i biografsalonger i norra Frankrike och hans stora framgång han dök upp den 20 februari 2008 i resten av Frankrike i bio hallar. Belgien följde den 27 februari och Nederländerna den 11 september samma år.
På den ursprungliga DVD du har ett språk franska, franska med textning på franska, engelska och Ch'timi version. Den franska DVD släpptes den 29 oktober, 2008.
Det finns också en holländsk version dök upp, som också kan hyras i videobutiker. Kul, men en hel del indikator med originalspråket skämt förlorar lite effekt vid.
Runt julen period 2009 var filmen som visas i fransk TV. Belgien och Nederländerna följde snart.
Varaktighet av filmen är 106 minuter. Den ursprungliga budgeten uppgick till 11 miljoner euro. Omsättningen i Frankrike uppgick till 120 miljoner i övriga Europa 30 miljoner. Filmen nominerades två gånger. År 2008 för Audience Award för bästa film 2009 för en César för bästa manus.
Samtidigt finns det redan ett antal remakes tillverkade av filmen. I USA blev han regisserad av Will Smith. Detta är en man som vill ett jobb i Hawaii. Den italienska versionen är Kad Merad inte med en varm rock i norr, men med en skottsäker väst söder om maffian.

Skådespelarna

  • Kad Merad spelar Philippe Abrahms, postmästaren.
  • Dany Boon, manusförfattaren, spelar Antoine, en anställd med ett alkoholproblem som är förälskad i den vackra Annabelle.
  • Rollen av Annabelle spelas av Anne Marivin. Denna självsäker ung dam måste regelbundet plocka upp bitarna.
  • Hustrun till Philippe spelade doorZoé Felix.
  • Den dominerande mor till Antoine spelas av Line Renaud, en gammal fransk skådespelerska som också hade en stor hit med låten "Ma cabane au Canada"
  • Michel Galabru får också en liten biroll.
  • Claude Berri är filmproducent.

Staden Bergues och norra Frankrike

Ursprungligen var filmen att bli skjuten i Armentières, hemstad Dany Boon. Filmen var närvaron av ett klocktorn av största vikt. Men staden Armentières inte hade något emot att sitta eftersom det för att vrida filmen staden en längre tid bör stängas. Så valet föll på den lilla staden Bergues. Språkligt, är detta inte helt korrekt eftersom Armentières faktiskt ligger i Ch'timi zonen, medan Bergues är mer flamländska.
Inspelningen har Bergues någon skada, eftersom det hände i Belgien för områden som Rupelstreek med "Silent Waters" och Hasselt med "De Keyser smak", hände för Bergues. De fick massor av turister på golvet och gav staden en plats på kartan.
De Ch'timi ord som ofta används i filmen var snabbt etablerade i det allmänna språket. Det har till och med tvivlade där "Biloute" för att ingå i den officiella franska ordböcker, så stor var effekten av filmen.
Den lokala regionala seglade bra på. Den Maroille ost till exempel. såg en ökning av omsättningen.

Spel

Runt Välkommen till Sticks lanserades också olika spel för både Wii-konsolen, som för DS och PC. Dessa spel, var dock alla mycket dåliga kritiker och odds.

Uppföljaren till "Välkommen till Sticks"

Januari 2011 är efterföljaren till "Välkommen till Sticks" är klar. Den senaste skapelsen av Dany Boon kallas "Inget att deklarera". Denna film handlar om två gränsbevakningstjänstemän som verkligen inte kan stå varandra när du öppnar gränserna och de måste samarbeta. Vill du veta mer? Läs Film Review: "Inget att deklarera" med en av Dany Boon
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Med barn till museet
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha