Film Review: Brothers

Med två Golden Globe nomineringar remake Brothers är ett drama film definitivt värt att titta på är värt. Filmen ger mycket goda prestanda en realistisk titt på livet av en marin som sänds.

Allmän information

  • Släpp: 4 december 2009
  • Speltid: 110 minuter
  • Genre: Drama
  • Regissör: Jim Sheridan
  • Författare: David Benioff. Susanne Bier och Anders Thomas Jensen, författarna till Brødre
  • Studio: Lionsgate

Story

Sam Cahill är en framgångsrik marin som är lojal mot familjen, nation och land. Han är lyckligt gift med en vacker fru och två härliga döttrar. Hans barn är galen i honom.
Sam avgår på ett uppdrag till Afghanistan, men försvinner. När Grace hör den hemska nyheten att hennes man dödades, kan hon knappt stå. Adventurer Tommys bror, Sam, är det i familjen. Tvärtemot förväntningarna, växer de tillsammans och även Isabelle och Elsie blir hooked på Tommy.
Men det visar sig att Sam är inte död. Han kommer tillbaka men blev en annan person.

Omdöme

Som en remake av den danska filmen Brødre, är filmen inte är original. Historien är nästan exakt överförda träd. Ändå har filmen blivit ganska annorlunda än original. Främst eftersom det har blivit en mycket större produktion.
Skådespelarna gör filmen bra av deras underbara framträdanden. Toby Maguire gör enormt bra att se omslaget av lojala och stark familjefar att helt bruten och störd människa. Inte för inte som han gav detta en Golden Globe-nominering för bästa skådespelare drama.
Även Natalie Portman spelar stark, men faller något från de goda resultaten av Maguire. Hon ser mycket ung som mor till de två flickorna.
Jake Gyllenhaal flytta, men inte för en nominering, fortfarande en mycket god återgivning av Tommy ned. De två döttrar slutföra berättelsen och nöja sig med morfar Cahill det tydligt hur krig trauma ?? inflytande hela familjen oavsiktligt.
Handlingen är mycket enkel och lätt att följa, men det är inte särskilt originellt. Regissören har hittat en bra balans mellan alla ämnen berörts. Allt är väl utvecklad och återspeglar djupet och problem som ligger där. Tecknen är mycket tydlig. Berättelsen är något underskattad vad som passar motivet.
Gitarrmusik av Thomas Newman är mycket effektiv. Det stärker känslor utan att vara störande. Låten ?? Winter ?? U2 är skriven för filmen och blev nominerad till en Golden Globe.

Slutsats

Även om utmaningen att göra en bra historia saknar i denna film, som mer än väl kompenseras av de tre stora bra skådespeleri av huvudpersonerna.
Brothers är en mycket gripande film som i hög grad återspeglar väl de problem som krigsveteraner och de som upplever dem är närmast. Tydligt visar hur surt det är att Marines och soldater skulle vara enkelt lojalitet mot sitt land, men ofta kommer hem helt bryts av svåra trauman ?? s, som ingen människa kan bära.
Det är sorgligt att Brothers är fortfarande lika aktuellt som det är en remake. Det visar hur mycket dessa problem spelar och hur lite har förändrats.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha