Film Review: Anna och kungen

Denna film med anor från 1999 gjordes med mycket atmosfär i Malaysia. Direktör Andy Tennant tillbringade flera år arbetat som regissör när han fick filma den här historien. Filmen är baserad på Anna och kungen av Siam från Margaret Dorothea Mortenson, om livet för Anna Leonowens.

Filmen / berättelse

Baserat på historien
Filmen börjar med Anna, spelad av Jodie Foster och hennes son Louis, spelad av Tom Felton som ?? efter makens död - som engelsklärare vill tjäna sina pengar. Det finns knappast en pension och de behöver för att arbeta. Tillbaka till England är inte ett alternativ. Hon kan gå tjäna sina egna pengar till en domstol i Siam, där de kan lära barnen konungens.
Motsägelser
Hon är strikt traditionell engelsk skola, men snabbt går mot motsägelser och grymheterna i kungadömet Siam. Kungen, som spelas av Chow Yun-Fat, är traditionell och regler med järnhand. Men hon är förtrollad av den älskade barn kungen och prinsessan säkert Fa-Ying, spelad av Melissa Campbell, stjäl hennes hjärta omedelbart.
En annan kung
När den lilla flickan blir sjuk och dör hon ser en annan kung som är full av sorg. Hon förtrycker sina nya känslor för honom, men dansar under en officiell middag de expanderade med kungen och har kämpat för att driva bort sina känslor för kungen. Detta samtidigt som de vet att det inte kan.
Motståndarna till kungens sitta still och inte för övrigt någon gång, hela familjen och även fly rollen Anna tar sig då är inte en liten en. Hon visar att hon har mer att erbjuda än bara fly med barnen konungens. Frågan är om en europeisk, emanciperade kvinnan kan gå in i en relation med en traditionell orientalisk kung.

Översynen

Bakom kulisserna
Filmen gjordes 1999 av regissören Andy Tennant och producerad av Lawrence Bender och Ed Elbert. Producenterna har en enorm budget på 92 miljoner dollar kan fungera och filmen skulle trots blandade känslor när filmen kom ut, fortfarande 115 miljoner dollar uppbåda. Platsen skytte i Malaysia är inte bara estetiskt, utan också gör det hela mycket dyra. Dessutom är det mycket filmat, tar filmen då nästan 2,5 timmar.
George Fenton och Robert Kraft skrev musiken, stöder filmen mer än bra. Filmen tjänade två Oscarsnomineringar för bästa art direction och design av de vackra dräkter.
Den aktörer / script
Jodie Foster har fina roller till sitt namn och är verkligen en kvinna från många håll har visat. Den romantiska sidan tycks för övrigt också mindre och mindre utveckling. Det är inte stor, eftersom hon spelar ett brittiskt företag som bara spara måste se den med sin son. Den starka kvinnan kan spela Foster förvisso, men i denna roll hade en tid lite mer meningsfullt kan göras.
Chow Yun Fat är också en skådespelare som har funnit sin roll i Hollywood. Det är inte en enormt berömd skådespelare, men han dyker i många kända filmer och har gjort detta sedan mitten av sjuttiotalet. Denna roll, men spelar han något hypotermi.
Ruttna tomater ?? ?? som filmen fick, i synnerhet, hade att göra med längden på filmen och de mycket begränsade vändningar. Detta gör att filmen, enligt insiders, en ganska tråkig film. Och för att vara ärlig, bilderna är vackra, men det är en film där du bara kan i sömn.
Filmen är för uthyrning och till salu på DVD och kan vara så bra ?? ?? att förklaras. Fina bilder, utan snarare långrandigt. Foster har levererat bättre jobb.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha