Film: Den siste samurajen - Hollywood och verklighet

Den episka Hollywoodproduktion: The Last Samurai huvudrollen Tom Cruise tjänat många internationella priser. Filmen var ett sant uttryck för vad som hände runt 1876-1878 i Japan? En undersökning i en värld av Japan på 19-talet.

Filmen "The Last Samurai"

 • Kapten Nathan Algren måste inkludera den ökända Little Bighorn med Custer och indianerna kämpat hårt är grundligt trött på det.
 • Han är i början av filmen i San Francisco och tjänar 25 dollar i veckan för att hjälpa till med att främja Trapper Winchester gevär. Han är nästan alltid druckit att glömma sin oro om kriget mot indianerna.
 • Hans gamla sergeant övertalar honom en dag efter att han gav en berusad bedrift av marksmanship över huvudet på publiken att möta en viss Mr Omora. Omora är minister i skåpet för den unge kejsaren Meiji och erbjuder Nathan Colonel Bagley att utbilda japanska soldater för 500 dollar i månaden för att slåss med Winchester.
 • I Japan, en kamp mot rebellsamurajklassen. Samurai motsätter sig en modernisering av den japanska armén.
 • Omora vill de stridande soldater utbildade av Nathan mot stigande samurai rebellerna. Nathan tycker de är fortfarande inte redo och i kampen mot samuraj soldater kejsaren finns också rapporter chans.
 • Ledaren för samuraj Katsumoto Morotsugu tar kraftigt skadade Nathan i hans bostad i fjällen. Nathan placeras under hand om familjen vars far han har dräpt, kusin Katsumoto.
 • Nathan får reda på att känna japanska liv och börjar uppskatta det, han utvecklar beundran för änkan med vilken han är i huset: Taka. Han börjar träna för att lära sig att slåss med en samuraj svärd.
 • Om en dag i byn är plundrade, sparar han Katsumoto av attack användande Triad. Utvecklar en djup vänskap mellan Katsumoto och Nathan. Katsumoto talar engelska men Nathan gör ansträngningen att lära sig japanska.
 • Om Nathan kom tillbaka till Tokyo försöker övertala Katsumoto kejsaren Meiji på att hålla jämna steg med moderniseringen av Japan, som särskilt Samurai klassen offer kommer att bli. Meiji vägrar att lyssna på honom.
 • Samtidigt son Katsumoto övermannade och hans långa hår klipps. För en samuraj, är detta en skam, men de nya lagarna är emot honom. Katsumoto fångas och satte Nathan övertalar honom att fly. Katsumoto son Noburu erbjuder heroisk kamp men dräpt av sin fars flykt.
 • När Omura två bataljoner av soldater i bergen för att skicka Nathan lägger slå Katsumoto sin vän. I slaget rustning av mannen dödade han Taka han kämpar tillsammans Katsumoto. Striden förlorade till slut och Katsumoro begår självmord i närvaro av en respektfull vakande armé av kejsaren.
 • Nathan Katsumoro s Samurai zwaaarden kejsaren kommer att erbjuda kejsaren blev så imponerad att han vägrar att underteckna ett avtal med amerikanerna.
 • Nathan återvänder till byn djupt inne i bergen för att leva där i fred med Taka.

De fakta och sanningar under perioden 1876-1878

Situationen i USA 1876
Slaget vid "Little Bighorn" utkämpades mot indianstammar samlades den 25 och 26 juni 1876. I motsats till vad filmen föreslår amerikanska soldater där var förödande besegrades av indianerna och dumhet av General Custer. Custer förlorade det liv. Det var sant att många brott begicks mot indianerna vid denna tidpunkt. Ett tiotal år innan det stora inbördeskriget avslutades i återuppbyggnadsfasen, var amerikanerna försöker logga avtal med länder som Japan. Perioden 1865-1914 är även känd som "guldåldern."
Kapten Nathan Algren existerar?
Nej, men rollen som Tom Cruise kan baseras på en del andra män, vare sig kämpade i samurai kläder för den japanska:
 • Frankrikes kapten Julius Brunet som tillsammans Enomoto Takeaki i boshinkriget, kämpade i boshinkriget de få amerikanerna presenterar sig själva.
 • Eugene Collache en fransk sjöofficer i 19th century. Han slogs i striden klänning Samurai. Ganska mycket av vad som händer i filmen speglar sin tid i Japan. Collache ingen av hans födelsedatum eller datum för hans död. Det existerar några bilder på honom.
 • William Adams, "Anjin-Sama". Han beskrevs i boken Shogun av James Clavell. Adams var den första kaukasiska Samurai.

Gör Katsumoto verkligen existerar?
Nej. Det var någon som Saigo Takamori 'Takanaga "namngivna och vars liv var en återspegling av vad som hände i filmen. Han spelade en viktig roll i Satsuma revolutionen och dog i den sista stora konflikten den 24 september 1877. Han hade militära Samurai träningsskolor i hela Japan, men själv bodde i Kagoshima, en blomstrande kuststad. Det senare är inte i enlighet med filmen: det Katsumoto bor i en by djupt i bergen.
Har Mr Omora verkligen existerar?
Nej. Men rollen av Mr Omora skrivs på kroppen av Okubo Toshimichi. Toshimichi var en japansk statsman som ledde Meiji revolutionen 1869 mot shogunatet. Han anses vara en av de stora grundarna av moderna Japan. Toshimichi var lika Katsumoto of the Samurai klassen. Han mördades sex månader efter revolutionen från Satsuma Samurais som såg honom som en förrädare.
Var Winchester Trapper pistolen 1876?
Nej.
 • Pistolen är vad du kallar en anakronism: fel position i tid. Winchester Trapper som upprepande gevär var bara skapat 1894.
 • I filmen finns det verkligen en konstig fel: när kanonerna laddas men de verkar kunna avfyra en enda kula. Vapnen "beter sig" som om en musköt medan den tiden säkert visste repeater gevär.
 • Även sättet att ladda kanonerna med en ramrod är en anomali. Denna typ av pistol avgift går tillbaka till början av 19-talet.

Vilken är den revolution i filmen?
 • I filmen precis som i verkligheten, Satsuma revolution där samurajer motsätta sig beslut av regeringen till Samurais deras privilegium att beröva någon slåss soldat.
 • Japan rekryterat soldater gick igenom värnplikts: obligatorisk värnplikt för alla söner i en familj.
 • Efter det avskaffades 1868, shogunatet var samurajer klass som nästa sväng.
 • Naturligtvis var det inte bara äran av Bushido som stod på spel. Den samurajer förlorat sin prägel och deras egendom, som plötsligt föll alla till kejsaren.

Meiji kejsaren var verkligen så svag?
I början, dock. Meiji var 14 när tronen blev ledig för honom och naturligtvis han kom under tummen ambitiösa män som Okubo Toshimichi. Kejsare Meiji var mycket älskad av det japanska folket, därför att han tog dem ut ur "efterblivenhet" och fördrag som ingåtts med andra makter. Japanerna är mycket stolta över Meiji period avskaffades och tusentals hundraåriga seder och Japan som det öppnades för världen. Hans största bidrag är förmodligen ratificeringen av en konstitution 1889. Kejsaren var senare förhärligad, och skulle därför kunna spela en roll i utvecklingen av den japanska nationalismen. Om han går mot Omura senare i filmen efter att han tvekade bara konstant som är nog inte varit en gång. Man antar att Meiji var en pacifist.
Var det normalt att begå självmord efter ett nederlag?
I Japan, den besegrade samuraj begick självmord: kallas Seppuku. Den oneerbiedigere terminologi: harakiri. När Seppuku Samurai öppnar buken genom en ceremoniell kniv. Då hans medhjälpare hugger av hans huvud. Seppuku är på slagfältet en ganska enkel affär jämfört med den ceremoniella seppuku på ett tempel eller inomhus. I filmen Seppuku visas på ett korrekt sätt. Endast samurajer hade rätt att begå Seppuku. Seppuku fanns också som ett straff för Samurais. Vanliga brottslingar aldrig haft rätt Seppuku.

Slutsats:

Även om det verkar ganska fantastiskt, det finns lite i filmen som inte är i linje med japansk tradition och praxis under åren 1876-1878. Det är typiskt att filmen var mer internationella utmärkelser och uppskattning än i USA.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha