Fight blåskatarr med tranbär

Halsten Lundberg Februari 26, 2016 Hälsa 7 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Tändande blåsa är ett vanligt problem och kan vara mycket irriterande. Det förekommer ofta i huvudsak hos unga flickor, både tonåringar och twentysomethings. Hos män är det mindre vanligt, men om så är fallet, är det smärtsamt. Vissa symtom smärtsam urinering och den ständiga känslan av behovet av att urinera. Det är också mycket ofta i sociala situationer och kan orsaka människor föredrar att stanna hemma och inte gå ut genom dörren.

Hur du kan hjälpa med tranbär blåskatarr?

Tranbär kan hjälpa till att bekämpa urinvägsinfektioner, eller blåskatarr. De minskar förmågan hos vissa E. coli-bakterier att fästa sig till blåsväggen. I omkring hälften av alla fall av urinvägsinfektioner, har E. coli särskilda lite håriga punkter som kallas P fimbriae. Bakterierna använder sina fimbria för att ansluta sig till blåsväggen så att de kan föröka sig och därmed orsaka en infektion.
Det är där de tranbär, som innehåller en grupp kemikalier som kallas proantocyanidiner, komma till hands. De binder till P-fimbriae från E. coli och hindra sådant sätt att bakterierna fäster sig. Som ett resultat av de E. coli med den längs urinblåsan spolas ut, och det orsakar inte cystit. Eftersom tranbär bort bakterier i stället för att döda dem, det är mindre chans att E. coli bakterien blir resistent. Populärt sade också att tranbär surgöra urinen, vilket gör miljön i urinblåsan är mindre attraktiva för bakterier.
Om du är benägna att infektioner i urinblåsan, är det bra att regelbundet äta tranbär eller tranbärsjuice att dricka, eftersom när bakterierna har en gång möjlighet att ansluta sig till blåsväggen, är det för sent, och hjälper saften längre. Det är också möjligt att få på apoteket eller apotek cranberyysupplementen. Dessa är kapslar innehållande tranbär pulver i den. De är i själva verket ett slags vitaminpiller, och du behöver inte ett recept för att köpa dem. Effekten av tranbär slitage efter omkring 10 timmar, så dricka juice regelbundet, eller svälja kapslarna två gånger om dagen.

Andra rättsmedel för blåskatarr

Se alltid till att du dricker tillräckligt, särskilt vatten. Om du redan har en urinvägsinfektion, bör du fortsätta att dricka gott. Detta bidrar ofta till att läka inflammationen innan.
Vidare är det också rekommenderat att citrusfrukter och färska grönsaker med en hög halt av C-vitamin för att äta. Dessa bidrar till att ge immunförsvaret en boost, kaffe, te och andra koffeinhaltiga drycker bör undvikas, liksom alkohol. Se till att du komplettera din kost
med massor av mat rik på vitamin B, som berikade frukostflingor, sparris, mandel och bananer. Dessa hjälper kroppen med matsmältningen och omvandla mat till energi, som din kropp behöver snabbt som det behöver för att bekämpa en urinvägsinfektion.
Och slutligen, sluta med din läkare. Detta kommer ofta förskriva antibiotika. Vad händer om du fortsätter att hålla upprepade urinvägsinfektioner, be en gång för en annan typ av antibiotika. Och slutligen, kan läkaren hänvisa dig till en sjukgymnast. Detta kan hjälpa dig med olika övningar och har ofta ännu mer bra information.

Slutligen

Vissa människor har en högre förekomst av urinvägsinfektioner än andra. Jag själv nästan nonstop problem som sådana två år. Ingenting hjälpte, inte ens de månatliga antibiotika botar. Men med ovanstående råd, är det nu under kontroll, och jag nästan aldrig inflammation i urinblåsan. Med denna artikel vill jag att alla där ute fortfarande lider av en hjärtat huggande under bältet. Det kan botas, även om det ibland tar lång tid, och det kan vara mycket frustrerande. Men stanna inte sitta med det, följa detta råd och gå till din läkare!
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha