Ficus lyrata: köp och omsorg

Sieghardt Jönsson December 26, 2015 Natur 332 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Ficus lyrata är en krukväxt med mycket stora blad, vilket är särskilt anmärkningsvärt för formen ?? som en fiol, med en ganska smal start som slutar bred. Ficus lyrata kallas därför också fiol arket växt i Nederländerna. Fiol blad Fikussläktet växt har en någorlunda hög standard för vård, men det är fortfarande en ganska lätt krukväxt. Hur ta hand om din Ficus lyrata, där du kan köpa dem och var ska du letar efter?

Innehåll

  • Vad är Ficus lyrata att plantera?
  • Skötsel Ficus lyrata
  • Ficus lyrata köpa: vad man ska titta efter och var kan det?

Vad är Ficus lyrata att plantera?

Den ficus hålls för sina enorma blad, som kan vara upp till en halv meter lång. Mattan glänsande till tråkig gröna blad är ganska fast, har en vågig kant, och en del klart synlig ljusgrönt till vita vener, vilka är försänkta på toppen av bladet och klibbar till nedre högra. Men löven faller i huvudsak på den karakteristiska violin form, som har fört namnet Ficus lyrata ficus lyrata.
I vardagsrummet denna lanky spirande växter. Wobbly, ganska tunna grenar växer sällan rak och förstärka den bilden så. De har i allmänhet en enda, knappt förgrenad tillväxt form. De är därför snabbt för stor för vardagsrummet, trots den relativt låga tillväxten.
Anmärkningsvärt, hans växter violin ark i naturen relativt små, särskilt för en tropisk ficus art. Träden är upp till 20 meter högt, men vanligtvis knappt mer än hälften. Dessutom, de brukar växa ut brett, att vara så bred som lång.
Ficus lyrata förekommer naturligt i Västafrika, från Liberia till Gabon, där växten växer i de tropiska regnskogarna. Det är en trädgårdsväxt i många andra tropiska områden, men han är ingenstans Haggard. Det beror på att det krävs för reproduktions enda geting arter som förekommer ingen annanstans än i vissa västafrikanska länder. I vegetativ förökning utmärker ficus lyrata inte, till skillnad från vissa andra arter av släktet Ficus.
Andra arter: Ficus lyrata Bambino ?? ??
Fiol planta är genom sin storlek och genom slarviga vanan inte lämpar sig för varje interiör. Det finns flera sorter utvecklat en Bossi reproduceras, kompakt växtsätt. I Nederländerna finns ett tillgängligt bland annat, kanske för att det har upptäckts i Nederländerna: Ficus lyrata ?? ?? Bambino. Detta kommer med mindre blad, mycket mindre avstånd mellan nya blad på skaftet, och blad som är närmare skaftet så plantan ser mindre lös.
Det finns några andra arter med liknande funktioner som finns, såsom:
  • Ficus lyrata ?? ?? Compacta;
  • Ficus lyrata Lite Fiddle ?? ??;
  • Ficus lyrata ?? ?? Suncoast.

Skötsel Ficus lyrata

Fiol planta är en ganska lätt krukväxt, men är utsatt för vanvård än andra ficus. Det är åtminstone se snabbare: endast ett fåtal fallna löv lagrar snabbt blev ett stort hål i denna art. Under de rätta omständigheterna, men dessa är långlivade växter, ofta bara gå ut genom dörren eftersom de har blivit för stor. Vi diskuterar under huvudfrågorna vid vård.
Vatten
Denna anläggning behöver inte mycket vatten. Det är bäst att hålla marken jämt fuktig ljus. Så, inte för mycket vatten på en gång, utan snarare små mängder regelbundet. Marken mellan vattningarna kan torka ut lite, men omvänt denna anläggning är känslig för längre perioder av våt jord. På vintern är det tillrådligt att måttlig vattning.
Gul, hängande blad är ett tecken på övervattning. Om du har en strukturell brist på vatten ger reagerar Ficus lyrata efterföljande kast med flera slutar. Dessutom kommer de första bli brun, precis som det händer med äldre blad.
Temperaturkrav
Fiol planta föredrar temperaturer inte är lägre än 12 grader Celsius, och det bästa du sätter dem på en plats där det är minst 15-18 grader. Det innebär att året runt i den uppvärmda vardagsrummet.
Den maximala temperaturen är inte särskilt viktigt; Ficus lyrata växer bäst när dagstemperaturen vara mellan 22 och 30 grader.
Pitch
Denna anläggning har en relativt hög ljus efterfrågan. Det bästa du uttryckte det så lätt som möjligt, vilket innebär att endast ljus eftermiddagssolen måste undvikas. Mindre blad och spinkiga utväxt att ange en nyans. Vänd Ficus lyrata varannan månad för att förhindra obalanserad eller skev tillväxt.
Fiol gröna växter är resistenta mot torr luft, men det finns de finaste i när luftfuktigheten är hög. Undvika en plats bredvid kylaren, företrädesvis nebulisator regelbundet och placera anläggningen i kalldrag.
Näring
Ficus lyrata egentligen inte har strömförsörjning. Du kan ge några månaders mellanrum en dubbelt utspädda dos universell flytande växtnäring. Om anläggningen inte har repotted länge eller vid en mycket god tillväxt kan det vara lite oftare. ?? På vintern inte mata.
Omplanteringen
Även ficus lyrata ganska mycket rötter kan utvecklas, de växer bäst i en ganska blygsam pott. En ytterligare perk är att anläggningen som blir mindre våta fötter genom stående vatten. Det är bäst att plantera vartannat år på våren. Standard jord är bra annars en väldränerad men fortfarande ganska näringsrika blandning.
Om ytterligare tillväxt är önskvärd, kan du bäst ta någon större kruka längre. Plantera sedan var tre till fem år, och ta bort en bit av rötterna så att du fortfarande kan ge något ny jord.
Tips: ta en stor tung kruka eller annars en kraftig yttre pott eftersom Ficus lyrata tenderar att vara topp-tung, som förstärks ytterligare eftersom de sällan växer rakt upp.
Beskära
Detta rum anläggning svarar bra på beskärning, och det är verkligen lämpligt att göra det regelbundet. Den lösa så tillväxten kan övervakas bättre, och du kan förhindra att anläggningen är för stor för vardagsrummet. Även du kan Ficus lyrata genom beskärning stor kraft att förgrena sig; de växer ofta ut sig i en lång, kalt stam med en liten, relativt fullt krona. Allt underhåll på denna punkt är nödvändigt.
Det enklaste sättet är att regelbundet toppar ny utväxt. När utveckla nya blad du skär än de översta centimetrarna av grenen vägen. Det är också möjligt att skära ned anläggningen djupare. Gör det helst på våren när växterna bara börjat gro, så att han återhämtar sig så snart som möjligt. För vedartade grenar bör du hålla en robust grenar sax eller vass kniv i handen. Om du går det med din beskärning kniv inte komma igenom, för det andra bör det fortfarande vara möjligt att göra en fin, rakt snitt.
Observera att juicen kan vara giftigt vid förtäring och kan orsaka en allergisk reaktion vid kontakt med huden. Så handskar när beskärning.
Augment
Förökning från frö är möjligt, men det är sällan tillgängliga. Dessutom kan du ficus lyrata sticklingar, men det är i vardagsrummet är ofta svårt. Du kan ta antingen en kopstek halfverhout som en höjdpunkt. Båda typerna av webbplatser kräver en undervärme av minst 25 grader, hög luftfuktighet och en hel del tålamod. Använd standardutsäde och skär jord, ta bort sticklingar genom böka pulver och lämnar endast toppen är två blad. Många indirekt ljus är bäst.
Inflorescence
Ficus lyrata blommar i det inre av de små gröna fikon. Dessa fikon kommer tyvärr inte att visas i vardagsrummet.
Sjukdomar, skadedjur och andra problem
Dessa är starka växter, som knappast lider av vissa sjukdomar eller skadedjur. Ibland förekommer angrepp av sköldlöss eller spinnkvalster. Bekämpa det med ett biologiskt bekämpningsmedel enligt förpackningen. Det är sällan en sådan sak att utse en enda orsak, men de flesta fall är större eller mindre utsträckning på grund av låg luftfuktighet.
Dessutom fiol blad Fikussläktet växt som en typisk störningar svarar: genom att släppa många blad. Detta kan inträffa, till exempel genom att flytta anläggningen till ljusare eller mörkare rätta omständigheter, eller en förändring i luftfuktigheten och / eller temperaturen. Det är också vanligt direkt efter att du har köpt en ny kansler. Flytten av den uppvärmda växthus för att vardagsrummet orsakar ofta bladförlust. Detta är dock nästan alltid övergående. Vänta är bättre än intervention. Omplanteringen, beskärning och sådana fall är bara ytterligare störningar.
Andra tips om att bry sig
  • Bladen är lätt avtrubbade av damm. Att du kan spraya bort, men i de flesta fall är det lättare att bara torka av den med en fuktig trasa. De flesta av växterna är i själva verket alltför stora för att röra sig lätt och dessutom har de små blad.
  • Vissa växter har en naturlig tendens att hänga något. Om grenarna ännu inte förvedade de kan helt enkelt binda upp. Efter vedartade grenar än behåller den formen.

Ficus lyrata köpa: vad man ska titta efter och var kan det?

Fiol lövverk anläggningen är till salu på många ställen. Det finns inga särskilda överväganden när man köper. Var medveten om att växter i ett tropiskt växthus till salu är ibland bristfällig eller ingen härdad. De kommer sedan att återvända hem mycket förlorar blad. Detta leder sällan till bestående skador, men det kan vara mycket nedslående om du inte hade tagit hänsyn till det.
Vänligen alltid bra för dig eller arter själv eller en form av kultivering måste ta itu med. Eftersom främst i tillväxt formulär skillnaden är inte alltid självklart.
Alla delar av växten är giftiga vid förtäring och växtsaften kan orsaka allergiska reaktioner i kontakt med huden. Vidare Ficus lyrata är giftigt för husdjur som hundar och katter.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha