Fibromyalgi: förvaltningen bör vara tvärvetenskaplig

Fibromyalgi: förvaltningen bör vara tvärvetenskaplig

Fibromyalgi är en kronisk sjukdom med fortfarande mystiska orsaker. Diagnosen är svårt att fastställa, och ofta lång tid att få stöd. Ett tvärvetenskapligt angreppssätt är avgörande för att förbättra livet för patienterna.

I Frankrike 1 till 3 miljoner människor med fibromyalgi. Denna kronisk sjukdom drabbar främst kvinnor. Det uttrycks i form av smärta svårighetsgrad och variabler, som gradvis kan expandera i lederna och / eller muskler. Dessa smärtor är ofta förknippade med andra symptom: trötthet, sömnstörningar, humörsvängningar. Sjukdomen kan variera från enkla obehag för betydande funktionshinder.

En sjukdom fortfarande kontroversiell ...

Även erkänt sedan 1992 av Världshälsoorganisationen som en reumatisk sjukdom, är fibromyalgi kontroversiell av den medicinska professionen eftersom dess orsaker misidentified. Många läkare misslyckas med att känna igen symptomen på detta syndrom hos patienter eftersom de inte var tillräckligt utbildade och sensibiliserade till denna förbryllande sjukdom.

Svårt att fastställa en diagnos och behandling

Diagnosen är svårare att fastställa att patienten visar inget onormalt i radiologiska undersökningar, klinisk och laboratorium. I genomsnitt förväntar sig en person som 2,7 år i Frankrike och ser ungefär tre läkare för diagnos görs.

När väl diagnosen fibromyalgi, medföljande personen är alltför ofta otillfredsställande, på grund av denna brist på kunskap av den medicinska syndrom. Än idag, är sjukvård ibland lämnas till den enda dom läkare. "Den olikartade behandling som ordinerats av dessa utövare bara accentuera känslan av orättvisa och överges som redan lider människor som står inför denna osynliga sjukdom och försvagande", säger Carole Robert, ordförande i föreningen fibromyalgi Frankrike.

Riktad behandling beroende på patientens profil

Även om det finns hittills ingen specifik behandling för fibromyalgi, kan individualiserad behandling av patienter förbättra effekterna av sjukdomen.

Diagnosen av fibromyalgi

Vissa kriterier som används för att diagnostisera fibromyalgi. När undersökningen patientens, det beskrivs ofta:
 - Sömnstörningar
 - Uppsvälldhet med buksmärtor
 - Driften av ringstörningar
 - Variationer i blodtryck
 - Hjärtrytmrubbningar
 - En ökning eller minskning av svett
 - Diarré.

Under fysisk undersökning, utför läkaren en fingertryck på specifika punkter på patientens kropp. Beroende på patientens allmäntillstånd kan antal smärtsamma områden är variabel: om bristen på sömn, kan dessa punkter vara mer.

Neurologisk undersökning kommer att visa att det autonoma nervsystemet är störd. Det är också nödvändigt att ta hänsyn till vissa andra symtom som förekommer i patienten.

Varje patientbehandling

"Smärtan av fibromyalgi är olika varje, och det är den patientprofilen som definierar de molekyler som läkaren kommer att tilldela", säger Carole Robert, ordförande i föreningen fibromyalgi Frankrike. Behandling av sjukdomen är komplicerade att genomföra; roll utövaren, deras lyssnande och investeringar från patienten, då kapitalet.

"De viktigaste medicinska aktörerna i fibromyalgi är: reumatolog poserar, i allmänhet, diagnos och eliminera de underliggande sjukdomar; neurologen, den algologist, psykologer och andra specialiserade utövare i komplementära behandlingsmetoder ", säger Carole Robert.

Lindra smärta så väl som möjligt med ett tvärvetenskapligt angreppssätt

Den mest omfattande behandling av fibromyalgi kräver ett tvärvetenskapligt angreppssätt som kombinerar medicinering och icke-läkemedel. Den anpassar sig till intensiteten av smärta och vikten av associerade symtom.

Allopatiska behandlingar

Sammantaget de vanligaste drogerna, med en långsiktig rörlig effektivitet, är:
 - Vissa smärtstillande medel, mot smärta
 - Antiepileptika, i vissa fall, mot akut smärta
 - Antidepressiva att lugna sömnstörningar, humör och trötthet
 - Lugnande eller sömnmedel, att slappna av muskler och stöd sömn.

Kompletterande behandlingar

Förutom medicinering, flera tekniker finns tillgängliga för personer med fibromyalgi att försöka övervinna sina symtom:
 - I vattenbehandling, med praktiska övningar eller utan
 - Kognitiva och beteendeterapi
 - En anpassad idrott inklusive uthållighetsträning och muskeluppbyggnad
 - Andra tekniker såsom elektro, tillämpningen av värme, lätt massage, akupunktur, avslappningsterapi, avslappning, sjukgymnastik, meditation ...

Att höras

Platsen för föreningen fibromyalgi Frankrike:

- "Fibromyalgi Global Impact Survey" som genomfördes under 2008 i åtta länder av det europeiska nätverket av sammanslutningar av fibromyalgi och stöds av Pfizer: Kriterierna för fibromyalgi har utvecklats och validerats 1990 av American College of Rheumatology.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha