Fåglar i trädgården: sjunga i säsonger, livsmedel och foder

Ilma Dahlstrom Februari 28, 2016 Natur 18 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I varje säsong ändra beteendet hos fåglarna. Detta är mycket tydligt i trädgården. Någon som kommer korrekt använda ögon och öron uppfattar beteendeförändringar. Våren kännetecknas av sång och förberedelser görs för att möjliggöra reproduktiva framgång löpt ut. Tidigt på sommaren blir det tyst som de kläcks och unga måste höja. Även tystnad i slutet av sommaren. Ska i förberedelserna inför hösten med ingen tid att sjunga. Under hösten, vissa typer av vägar, medan andra förbereda sig för vintern här. Vintern är en fråga om överlevnad, där människan kan hjälpa till genom att mata. Skyddet av fåglar upptäcktes år 2012 att de nederländska ladusvalor tillbringar vintern inte alla i samma område i Afrika

Fåglar på våren

Under våren, fåglarna letar efter en partner och en plats att bo. Hanarna gör sitt bästa för att vädja till kvinnor i smaken. De kastar alla sina charm i kampen för att få uppmärksamhet hos kvinnor. De ger en underbar fjäderdräkt och sång är lungorna ut att överträffa i sång och dess volym konkurrenter. Eftersom det stannar på våren lite längre något förändringar i hormonerna hos fåglar. Detta orsakar förändringar i det endokrina systemet
se till att lusten att sjunga drivs. De flesta av de fåglar som kan höras på den tiden hanar. De förföra honorna och honorna väljer hanar. Men nu sant: undantag bekräftar regeln. Men ett antal arter av fåglar som också sjunger den kvinnliga,. När robins exempel, manligt och kvinnligt på vintern både sitt eget territorium och att försvara dem med sin sång.

Kommunikation mellan fåglar

Fåglar kommunicerar med alla typer av ljud.
 • Sångfåglar sjunga
 • Whistle Vadare
 • Owls samtal
 • Duvor kuttrande
 • Ankor skock
 • Hackspettar trummande med näbben på ett skaft.

Under våren har de med denna typ av alla kommunicerar samma mål:
 • drag av en partner,
 • Imponera konkurrenter
 • Avgränsa territoriet.

En ny generation

När mannen och kvinnan har funnit varandra, de vill ha en snabb bo. Hanen kan ibland hittat en plats som en fågelholk. Andra män bygga dig ett bo i häckar eller buskar och träd i eller i närheten av trädgården. Samtidigt, den manliga och kvinnliga kombineras, varefter Honan kan äggen i boet
Unga kolt. Foto: Henk ten Broek läggning. Det är inte alltid lätt. Det finns arter som ibland låg mer än sin egen kroppsvikt i ägg. Kläckning av äggen är en börda. Speciellt när ungarna kläcks, är det mycket svårt arbete. Mamma och pappa flyga fram och tillbaka med proteinrika livsmedel såsom larver. Och mellan de också är skyldiga att skydda sina unga mot kyla, regn och fiender. Om allt går bra, ungarna växa snabbt. Boet är snart för liten och unga flyga. Ibland är de lite orolig gnissla marken eller på en gren. Då får de även fortfarande lite mat från mamma eller pappa, men efter en dag eller två, tre lär de verkligen flyga. Under våren många fåglar bör människan fortfarande välnärda. Se: Birds foder under vintern och våren. Vilka matar på plats.

Fåglar i sommar

I början av sommaren, man ofta ser ingen fågel mer i trädgården och de är inte heller längre höra. Det beror på att de sitter på äggen och hon hade bättre hålla tyst för att undvika uppmärksamhet från katter, kråkor och gökar. Efter juni mest fågel pojke flög ut, vilket innebär att du höra mer fågel ljud om och om igen i trädgården återfinns vid liv. Men i slutet av sommaren är det återigen tystare.
I slutet av sommaren förbereder sig för hösten. Ingen tid att sjunga
De unga är utvecklad. Efter alla dessa enorma ansträngningar att spela dem för att få stora finns det ingen tid för en munter melodi som vädret. Det finns fortfarande mycket att göra.
Flyttfåglar
Även starar är trekvogels.De flyttfåglar har under hösten en lång, farlig och ansträngande resa framåt. För den långa resan söderut varje fågel bör vara i gott skick. Innan de lämnar, bör de se till att det finns en stor fettreserver byggts upp. Så i slutet av sommaren äta bra är viktigt att förbereda sig för hösten och vintern. Ingen tid att sjunga.
Exempel på flyttfåglar: svartvit flugsnappare, lövsångare, trädgårdssångare, sand martin, svälja, hus martin. näktergal, blåhake, sångare, sparv
 Stand Fåglar
Flamländska gaaiDe stannfåglar bör också bygga upp en fettreserver för att få igenom den våta hösten och kall vinter. Dessutom har fjädrarna justeras. Fjädrarna i paret är föräldra av det arbete som redan sliten och behöver bytas ut. Detta är av stor betydelse och bör därför göras bra under denna period, de är långsammare och därför sårbara. Inga fiender locka och snabbt växa en bra fjäderdräkt. Också ingen tid att sjunga.
Exempel bosatta fåglar: grönfink, Tit, gråsparv, järnsparv, robin, gärdsmyg, jay, nötväcka, trädkrypare, blackbird.

Och fåglarna i höst ... sjunga en gång lustily

Fjäderdräkten är frisk igen, de fettreserver är tillräckliga, så lite tid för sång. I skogar och parker det igen, tittar kort på våren och de har gjort oss en farväl låt som varumärken. Men låt inte länge. Livsmedel är knappa och temperaturen är inte trevlig. De flyttfåglar börjar flyttar söderut och hålla stannfåglar är lugn i onödan prata reserver.

Fåglar på vintern

För fåglar som tillbringar vintern, blir det en fråga om överlevnad. Insektsätare söker sin föda i sprickor i barken eller de byter meny genom att slå på bär och brödsmulor. Under ett täcke av snö kan hitta utsäde eaters hårda frön. Eftersom det är varmare i husen och människorna ge mat genom att mata dem, lockar många fåglar i städerna. Under vintermånaderna finns det ofta andra arter av fåglar ses extra i trädgården. Och när dagarna återigen vara något längre börja sjunga de första fåglarna noggrant inspektera och fixa boplatser. Och då ofta börjar med en ny generation av hela den här historien igen.
Sattes den 30 november 2012. Källa: The Telegraph

Nya fakta: ladusvalor låta varandra går på vintern

De nederländska ladusvalor tillbringar vintern inte alla från samma område i Afrika. Hittills har det antogs att detta var så. Dessa nya uppgifter upptäcks av RSPB. Detta förde under 2011 på baksidan av femtio sväljer en ljuskänslig chip, vilket gör det möjligt att följa fåglarna. Eftersom svalor brukar återvända till samma avel stabil, var det bra att kartlägga där fåglarna hade varit.
Åtta svalor åter chipet var fortfarande intakt
svälja: migrerande
 • Fem av svalorna flög till Gabon, Nigeria och Kamerun.
 • De övriga tre gick till Kongo, Angola och Botswana.
 • På utresan av 7400 kilometer, svalorna gjorde i genomsnitt 29 dagar.
 • Avkastningen resa genom Västafrika är 8500 kilometer och varade i genomsnitt 32 dagar.
 • Fyra av de åtta svalor som beslutades under Sahara, på grund av sandstormar, flera hundra kilometer för att flyga tillbaka, bli starkare och sedan igen för att göra flygningen.
Den ladusvala är en av de mest kända flyttfåglar. Han är på rödlistan, eftersom han har gått bakåt i några hårda. Sedan 60-talet med 50 till 75 procent. För att bättre skydda ladusvala, RSPB vill veta mer om beteendet.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha