Fåglar i trädgården

Fåglar finner det allt svårare att hitta mat och boplatser. Alltmer naturen ersätts av byggnader och asfalt. Många människor vill ha en underhållsfri trädgård, vilket ofta innebär att allt är kaklat. Lyckligtvis finns det också många människor som vill hjälpa fåglarna. Fåglar är trevligt att ha i trädgården och de är också användbara eftersom de äter insekter. Vad kan du göra för att få fåglar i din trädgård? Hur man gör en fågelvänlig trädgård? Fåglar har behöver allt hjälp av människor skall kunna fortsätta existera. Bra skydd och häckningsplatser av intresse, och under hela året de kan använda lite extra mat. Trädgården kan också vara ett vattentråg eller damm är inte saknas.
Bröst Nest Box

Vad kan du göra i trädgården för att hjälpa fåglar? Hur man gör en fågelvänlig trädgård?

Ge tillräckligt med mat och vatten i trädgården
Över trädgården inte under hösten, lämnar ruttnande anläggning bara stå där. Fröna från döda blommor för många fåglar är ett trevligt tillägg. Genom att lämna de fallna löven ligger du får fler insekter i trädgården, hitta en bra gömställe under bladet. Buggar i trädgården kommer att locka fler fåglar.
Berry bärande buskar och träd ger massor av mat på vintern och har så attraktiv för fåglar. Förutom krav på livsmedels har fåglar också behöver vatten för att dricka och bada i. En liten kopp som kan locka alla fåglar till trädgården och en damm kommer också att efterfrågas, särskilt när fåglarna lätt kan rymma bad.
Ger skydd och boplatser
Att vänta tills våren beskärning buskar erbjuder fåglar och andra djur ett härbärge på vintern.
Fågelholkar i trädgården ger ett skydd på vintern och kan användas under våren att kläckas. Varje fågel har sina egna krav på typ av mål och storleken på öppningen invlieg. Häng skåpet i farten öppningen till nordost. Sparrows har numera svårt att hitta häckningsplatser. Sparrows som till boet med flera fåglar tillsammans. Det finns särskilda holkar för sparvar försäljning, där tre par i ett skåp kan föröka sig.
Mullbärsträd

Berry bärande buskar och träd locka fåglar till trädgården

Fåglar älskar verkligen bär. Om du också vill ha fåglar i din trädgård, är det klokt att sätta vissa bär bärande växter, buskar och / eller träd i trädgården. För det finns bär på anläggningarna kommit dit på första blommorna där många bin, humlor och fjärilar att komma ut, så det är ännu vackrare att se i trädgården. Några lämplig bär bärande buskar och träd;
 • Fläder Sambucus racemosa eller kluster; Denna buske är 2 till 5 meter höga. I april och maj blommorna följt av attraktiva röda bär. Det är en buske för en plats i halvskugga och fuktig jord.
 • Juniper eller Juniperus communis; Denna vintergrön buske används ofta som häckningsplatser. De gröna bär är en delikatess för fåglar, två år efter bären är svart i färgen.
 • Fläder eller fläder; blommar i maj / juni med grädde blommor i blomflockar. Blommorna lockar många insekter. Efter blomningen är svarta vinbär på busken, som gynnas av fåglar.
 • Lila bär av Callicarpa buske bodinieri; under hösten och vintern kommer blå / lila bär på busken.

 • En sparv kommer att dricka gul dogwood eller körsbärskornell; vinter bloomer med gula blommor. Efter blomningen finns det gröna frukter på busken som är mörkrött i höst. Fåglarna älskar det.
 • Röd dogwood eller skogskornell; blommar på våren med vita blommor. I september, mogna mörka bär, som är älskad av många arter av fåglar.
 • Mullbär eller Morus nigra; magnifika träd, som fram till slutet av året i arket. I augusti och september, där mullbär i trädet, som är mycket populär för fåglarna.
 • Cotoneaster cotoneaster eller dammeri; Vintergrön buske med vita blommor, bildar röda bär efter blomningen.
 • Dog Rose eller Rosa canina; buske med ljusrosa till vita blommor, bildar höfter efter blomningen. Denna buske är också mycket lämplig som en grogrund.
 • Hagtorn eller trubbhagtorn; vita blommor som lockar många bin och flugor, följt av röda frukter, en delikatess för fåglar. Busken är mycket tät och har taggar, vilket gör den mycket lämplig som en grogrund för fåglar.
 • Bottelroos eller Rosa rugosa; lila / röda blommor följt av apelsin / röd bär.
 • Guelder ros eller skogsolvon; blommar med vita blommor, följt av blodröda bär som utgör föda för fåglar under vintern och våren.

 damm är älskad av fåglar

Hagen lämplig för häckande och husrum

 • Liguster eller bredbladig liguster; en häck som många insekter som bin, humlor och fjärilar rita. Bussningen är mycket tät och därför lämplig för fåglar att bygga bo. Under hösten och vintern finns det också fortfarande svarta bär i häckar, som tjänar som föda för fåglar.
 • Eller bok Fagus sylfatica; grön staket, som i höst gul. Lämplig för skydd eller bygga bon i.

Klättrare som skydd och boplatser för fåglar

Klätterväxter dekorera en vägg, staket, eller kan växa över en pergola. De är ofta gömställen för alla typer av insekter och fåglar. Fåglar också ofta gör bon i täta vinstockar.
 • Grön Hedera helix och Hedera; evergreen vinstockar som är mycket lätt att hålla. Väl lämpad att göra i bon.
 • Kaprifol eller Lone Rica periclymenum; blommar lång och lockar nattfjärilar. Lämplig för fåglar som skydd och häckning.
  Firethorn
 • Clematis alpina eller Clematis; växer bra över staket och pergolor ?? s och blommar med lila / blå blommor i början av våren. Lämplig för fåglar att bygga bon.
 • Wisteria eller Wisteria sinensis; vackra blå blommor och lämpar sig väl för fåglar till skydd eller häckar.
 • Humle eller Humulus lupulus; perfekt som skydd och häckningsplatser för fåglar.
 • Firethorn eller Pyracantha; bildande bär, som kan tjäna som föda för fåglar. Vidare, busken, på grund av sin densitet och taggar väl lämpad för boet och skydd.
Tack, trevligt att höra!
(0)
(0)

Kommentarer - 3

Jag försöker att visa en skog trädgård runt för att bygga min rekreation och vill framför allt växter och buskar som blommar, lukt och bära bär så fåglar till denna trädgård trekken.Dat nu kommer att lyckas methinks. Denna webbplats jag hittar en vondst.Bedankt ovan, Richard

Jag fick frågan vilken typ av växter i trädgården var fåglarna aantrokkenmet denna information för att "" fåglar i trädgården, "Jag är så väl geholpen.mijn tack för detta

Trevligt att höra. Lycka till och ha kul med den charmiga fågel trädgården.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också