Fåglar: flygande fåglar

Det finns flera arter av fåglar har vingar har som varje fågel har, men det kan inte flyga. Dessa inkluderar strutsar, pingviner och kiwi. Flygande fåglar finns i olika världsdelar. Vissa arter kan springa fort, andra är bra simmare. De flesta av dessa icke-flygande fåglar är ganska stora. Några av de största arterna är redan utrotad för tiotals eller hundratals år sedan, liksom dodo och elefantfåglar.

Flightless fåglar

Ett kännetecken för fåglar är att de har vingar. Vingar används för att flyga, men inte alla fåglar. Ett antal arter har vingar, men är aldrig återfinns i luften. Pingviner är flygande fåglar, rheas, strutsar, kiwi ?? s, emuer, kasuarer och kakapoer ?? s.

Förhindra

Pingviner lever på södra halvklotet och framför allt i Antarktis. Bo på Sydpolen som Adelie pingvin, den gentoopingvin, kejsarpingvinen och Chinstrap pingvin. Längre norrut leva makaroner pingvin. Denna art i själva verket fann också i södra Chile. Den svarta foten pingvin bor längs Atlantkusten i Sydafrika, där det är mycket varmare land än i Antarktis. Vattnet är kallt, strömmarna flyger från Afrika till Arktis. Strutsar lever i savann i Afrika, söder om Sahara. Rheas finns i Sydamerika, på södra pampas ?? s som Brasilien och Argentina. I Oceanien liv flera icke-flygande fåglar. Emu finns i Australien och bor i gräsmarker och torra buskmarker och öknar. Cassowaries finns i de tropiska regnskogarna i Australien och Nya Guinea. Kakapo och kiwi ?? s ?? s båda förekommer i Nya Zeeland, även om kakapo på fastlandet Nya Zeeland är utdöd.

Utseende

Den största icke-flygande fågel är strutsen. Denna fågel kan bli upp till 2,80 meter och 160 kilo. En funktion som strutsar bortsett från alla andra fåglar, antalet tår, inklusive strutsar har bara två på varje ben. Nanduerna och emuer, till exempel, har tre tår på varje ben. Rhea är mycket mindre än strutsen. Han är 90 centimeter upp till 1,50 meter. Dessutom är de mycket lika strutsar. Emuer också liknande dessa. De kommer att vara 1,70 till 1,90 meter och en vikt av ca 45 till 60 kilo.
Cassowaries är också stora fåglar. Av de tre typerna av hjälmkasuar är störst med cirka 1,70 meter. Kännetecknande för denna fågel är hjälmen ?? ?? som sitter ovanpå huvudet. Detta som han använder för att hugga sig fram genom snåren, men verkar annars vara främst för syns skull. Dessutom halsen av fågeln anmärkningsvärt ljust färgade. Kakapo och kiwi ?? s ?? s är mycket mindre, även om kakapoerna papegojor bland de största med 50 till 60 centimeter. Den väger så ?? s 3,5 kilo och är gul-grön färg. Kiwi ?? s är ungefär lika stor som en kyckling och har en lång, tunn näbb. Deras fjädrar ser ut som hår, vilket gör dem ser ut som en luddig boll.
Penguins varierar kraftigt i vikt och längd per art. Kejsarpingvinen är den största med 1,10 meter och väger upp till 37 kilo. Macaroni pingviner är så ?? s 70 centimeter och 3 till 7 kilo mycket lättare. Den här arten är lätt att känna igen av de långa, gul-färgade ögonbryn ?? ?? och röd näbb. Adelie Penguins, som är helt svart och vitt, är ännu mindre. De är 45 till 60 centimeter lång.

Mat

Kasuarer, nanduerna och kakapoer ?? S är huvudsakligen växtätare. De äter frukter, frön, gräs, löv och andra växtdelar. Emus äter också frön, frukter, gräs och löv. De äter också insekter och andra smådjur. Kiwi ?? s använder sina långa, tunna näbbar för att hitta mat. Vid slutet av näbben sitter nämligen näsborrar, som de sniffar marken för att hitta exempelvis fluglarver, maskar och insekter. De äter också frukter som bär. Strutsar äter mestadels vegetabiliska livsmedel, som kompletteras med små djur såsom reptiler och ryggradslösa djur. Menyn för pingviner ser mycket annorlunda från de strutsfåglar och kakapoer ?? s. Penguins som fångats i haven många fiskar, krill och bläckfisk.

Ägg

Fåglar lägger ägg, liksom de icke-flygande fåglar. Detta kan vara ganska stora ägg, vilket inte är förvånande med tanke på storleken på dessa fåglar. Äggen av strutsar är cirka 15 centimeter lång och väger ett kilo. Det kommer att finnas sex till åtta veckor innan de kläcks grubbla. Strutsar lägger sina ägg i ett rede i marken. Dessa regelbundet återförs av strutsar, så att äggen förblir lika varmt överallt. Detta görs genom att de manliga fåglar. I rheas är också män som ger äggen. Flera honor lägger sina ägg efter parning med en hane i samma boet, och hanen kommer att ta hand om alla ägg. Detta kan sextio ägg i ett rede. Den kvinnliga emu lägger så ?? s tio ägg i ett rede hanen har gjort under vegetation. Äggen av kasuarer är 9 till 14 centimeter. Dessa är placerade 3-8 i ett bo. Kakapo ?? s lägga en eller två ägg åt gången, och ibland tre. Dessa placeras i ett bo under vegetationen, eller på annan skyddad plats, såsom ett ihåligt träd. Kiwi ?? s lägger relativt de tyngsta ägg av alla fåglar. Honan lägger två av ca 400 gram vardera. Varje ägg är lika med nästan fjärdedel av vikten av den kvinnliga. Kejsarpingviner häckar på sina ägg i den kallaste platsen: under den antarktiska vintern, där hanen är i mitten av isen håller ägget varma mellan benen och hudveck ovan.

Lokomotiv

Flygande fåglar flyga eller inte, som betyder inte att de inte kan röra sig bra eller snabbt. De flesta arter gör på land, pingviner är bättre anpassade till vattnet. De använder sina korta vingar för att simma i stället för att flyga. Adelie Penguins är ofta cirka 20 meters djup som finns på jakt efter mat, men de kan dyka till ett djup av 175 meter. Kejsarpingviner ens gå till mer än 250 meters djup. De kan stanna under vattnet i nästan tjugo minuter, och dess toppfart är nästan trettio kilometer i timmen. Efter land flytta pingviner vaggande på sina fötter eller glider på sina magar.
Förutom pingviner är också emuer och cassowaries goda simmare, trots att de har en mycket annorlunda miljö. Dessa fåglar kan både springa fort. Detta gäller inte minst struts som kan ta ungefär sextio till sjuttio kilometer i timmen. Med denna hastighet ?? s hålla rovdjur som hyenor och lejon bakom. Rheas är ratiter, som de andra snabba ryttare. De använder sina vingar ibland som en broms när de är i full fart. De kan således snabbt byta riktning. Kakapo ?? s eller inte kan flyga, så att de kan hittas på toppen av träden. Det är bra klättrare. Vingarna används för balans och som en fallskärm när hoppa genom träden.

Extinct

En välkänd flightless fågel som under andra hälften av sextonhundratalet, har dött, dodo. Dodo var en fågel av cirka en meter hög med en slående stor faktura. Denna fågel bodde på Mauritius, där han inte hade några naturliga fiender. Flying var därför inte nödvändigt. Detta förändrades när de europeiska navigatörer anlände. På sextonhundratalet, var ön koloniserades av det holländska ostindiska kompaniet; De kallade ön för Prince Maurits. Det fanns djur genom nybyggarna sannolikt fört bon av dodo ?? s plundrade och livsmedel dodo ?? s delvis slukade. Även livsmiljö förstördes av folket. Möjligen antalet dodo ?? s redan små innan bosättarna anlände, men då dodo dog snabbt.
Andra utdöda flygande fåglar är elefanten fågeln bodde i Madagaskar och moa i Nya Zeeland. Elefanten fågeln var en jätte fågel som tre meter höga och 500 kg kan vara tung. Äggen av dessa var över 30 centimeter hög. Förmodligen den elefantfåglar redan mellan den tredje och sjätte århundraden utdöda.
Den efterlevande kakapo är också hotas av utrotning. Man trodde att denna fågel var redan slocknat, men det visade sig inte vara så sedan 2012 de överlevande exemplar på tre öar hålls där inga rovdjur jagar dem. Här är de övervakas ordentligt. I mars 2014 fanns det återigen 126 kakapoer ?? s.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha