Feber mått, hur gör man det?

Feber är ett tecken på att din kropp är störd, t ex genom infektion med virus eller bakterier. Även parasiter, allergier och sjukdomar såsom leukemi, kan orsaka feber. Men i de allra flesta fall att det finns en feber, feber orsakad av en infektion. För att veta om det är en feber titta på dig på symptomen, men att veta säkert om det finns feber, är det bra och ofta nödvändigt att mäta feber med en termometer. Det är en feber från 38 grader Celsius. Feber från 41 grader är farligt och över 42 grader feber kan vara dödlig, eftersom proteiner i blodet än stelna hög kroppstemperatur. För att veta om du har feber, eller hur hög feber är, kan du mäta det bästa av feber. För att utvecklas för att mäta olika metoder feber. Det brukade vara bara sett symptomen av febertermometrar, eftersom de ännu inte hade. Det var också kännas med läpparna på huden av en annan person, eller hud kändes varmare än vanligt. Feber, men du kan inte hålla din hand eller läppar. Du kan använda din hand på en panna eller läppar på pannan, inte mer än ett intryck eller det kan vara feber. De vanligaste symtom som feber är:
 • hög kroppstemperatur
 • röda kinder
 • skakningar
 • har mycket varmt eller kallt
 • kalla händer och fötter och / eller näsa / kalla extremiteter

Dessa fenomen behöver inte inträffa på en gång, och är också inga tecken på feber. De är emellertid en indikation på att det kan finnas feber eller om kroppen störs.

Mät feber

Om du misstänker att det är feber, är det klokt att mäta feber. Även om någon inte mår bra och det är oklart varför, är det bra att mäta kroppstemperaturen. Till exempel, för att samla in det, och genom att kunna ge mycket information som möjligt till en allmänläkare.

Metoder för att mäta feber

Det finns flera metoder för att mäta feber:
 • kvicksilvertermometer
 • örontermometer
 • elektronisk termometer
 • napp termometer
 • panna remsor

Mest tillförlitliga är kvicksilvertermometer, elektronisk termometer och termometern. Den gemensamma kvicksilvertermometer i Nederländerna inte ofta eftersom det är känsligt att brista, och kvicksilver som finns i det är giftigt. Pannan remsorna är inte tillförlitliga eftersom de bara mäta temperaturen i huden och eftersom de också påverkas av den miljö, och / eller genom kontakt av andra. Nappen Termometern är mindre tillförlitliga eftersom inte alla barn kommer att suga på det, och eftersom spenen faller ofta ut ur munnen, och som en baby suger tre minuter måste innan temperaturen på displayen syns. För hemmabruk, är den elektroniska termometern det enklaste. En örontermometer används ofta av en läkare.

Feber åtgärd med en kvicksilvertermometer

Med en kvicksilverfebertermometer kan mätas ganska exakt. Den kvicksilvertermometer ska alltid slås innan febern kan mätas. Stall är att driva tillbaka den kvicksilver i kvicksilver tråden. Kvicksilvret kommer att stiga eftersom det från den punkt där den är i tråden. Efter en mätning kommer alltid stänga av, men också för varje ny mätning. Termometern eller hålls under tungan eller hållas under armhålan, eller det finns anal mätas. Det säger sig självt att termometern, eller används för mätning munnen eller under armen, eller för anal mätning.
 • mun feber mätning: som en kvicksilvertermometer under tungan tre minuter. Munnen stängde noggrant. Inte bita i samband med en risk för brott). Inte användas omedelbart efter varm eller kall dryck, men åtminstone 20 minuter, sedan passera. Vid temperaturen i en mun mätning kan tillsättas 0,5 grader
 • axillär mätning feber: som en kvicksilvertermometer 3 minuter under armhålan. Vid en grad, kan temperaturen sättas för att få en uppfattning om hur allvarlig feber.
 • Anal Fever åtgärd: en kvicksilverfebertermometer bör vara ca 3 inches i anus, 3 minuter. Efter att ha använt mätaren tvätta med ljummet vatten och avfall.

Feber mått med en elektronisk termometer

Med en elektronisk termometer kan också båda under tungan, mäts under armhålan eller anala feber. Den mest tillförlitliga är anal mätningen feber. En elektronisk termometer visar genom ljudsignaler när termometern är redo att mäta. Det är ofta efter ca en minut. Displayen då febern nummer visas. I en elektronisk mätare feber, är det viktigt att termometern inte är bruten och att batteriet inte är tom eller svag, annars resultatet kan vara otillförlitlig. Efter användning rengör termometern med ljummet vatten, och mätaren inte används för alternativ anus eller munnen i samband med hygien.

Mätning feber, anal

Feber åtgärd gör inte ont, men införandet av en termometer i anus kan underlättas för att undvika stress. Om du vill infoga en termometer i anus, är det bäst att nå toppen av termometern kort i lite olivolja eller liknande för att döpas, sedan in spetsen på termometern i vinkel mot ventilen och luta det försiktigt med spetsen på insidan . Termometern ska glida in utan motstånd och inte ont. Om du måste trycka något inte står rätt, det ska inte tryckas om resistens observeras. Läs instruktionerna i en febertermometer alltid. Håll termometern under rekommenderad tid ca 3 cm djupt i anus.

Feber mått med en örontermometer

En örontermometer är speciellt användbar för läkare och vårdpersonal. Mätaren bör korrekt placerad i örat för att mäta feber snabbt och effektivt. Mätaren är placerad av en läkare vid eller nära trumhinnan. Den mäter temperaturen hos blodet i trumhinnan.

Är feber farligt?

Feber är i första hand ett bevis på att kroppen reagerar på inkräktare i form av exempelvis virus eller bakterier. I det fallet är det en försvarsreaktion hos immunsystemet. Feber i sig är inte farligt, men en hög temperatur kan vara farligt. Feber, kan emellertid också vara en signal av sjukdomar eller tillstånd, och vid en hög temperatur, kan det finnas komplikationer, såsom:
 • feberkramper
 • levrings problem
 • Dehydrering

Feber från 41 grader Celsius kräver förvisso en bedömning av en läkare, men om det finns feber hos små barn, sjuka, försvagas eller äldre, feber är en anledning att samråda med läkare. Hos små barn kan febern lägga upp snabbt. Även då extra vaksamhet krävs. Om ett barn är mycket håglös, sömnig, eller gör moaning ljud eller om du inte litar på det? Kontakta en läkare för konsultation. Ett barn kommer inte att dricka eller dricka det dåligt? Inse att febern snabbt kan torka ut, så rådgöra med sin GP är då nödvändigt. Även om du inte vet var febern orsakas av, eller om febern inte går bort, alltid återvänder utan uppenbar orsak, eller när patienten gör en mycket sjuk intryck, du rådgöra med läkare. Dessutom, om febern inte är så hög.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha