Födoämnesallergi är ett växande problem

Agda Henriksson Februari 27, 2016 Miscellanea 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Födoämnesallergi är ett allvarligt problem. Cirka 6 procent av holländska barn lider av det, ungefär 2 procent av de vuxna och antalet patienter är kraftigt de senaste åren till groeien.Soms de har det i mild form, men varje år finns det några dödsfall från allergisk reaktion. Allt fler allergipatienter också köra dagligen omkring med en epi-penna, en adrenalin injektor ficka. Och det är oftast inte en lyx, vet professor Ewoud Dubois, professor kinderallergologie på UMCG.

Inte tas på allvar

Hur allvarligt också, eller hur allergi ofta inte tas på tillräckligt stort allvar. "Om du läser fem böcker om födoämnesallergi, kan du stöta på stora skillnader", säger Dubois. "Utvecklingen av kunskap om allergi släpar efter som astma. Det finns fortfarande utrymme för mat vid extrema och alternativa åsikter. Det har varit mycket missförstånd och fördomar. I vården av patienter ser det tillbaka.

FÖRFUSKA

Det finns en hel del klumpiga. Allergi har under flera år varit domänen för homeopater och bioresonantietherapeuten. "Genom att ta en allvarlig sjukdom, behöver du en bra diagnos. "Du måste veta vem som gjorde det, eftersom allt börjar med det." Och bara saknas dem ofta med födoämnesallergi. "När folk sa att de hade Matallergier, kunde läkaren bara rycka på axlarna. Det är därför vi startade dubbelblind studie. "

Matutmaning Enhet

För denna studie Dubois grundades år 1998 matutmaning-enhet. Forskning som bedrivs där testcenter förekommer i mer än hälften av fallen, att patienten inte är allergisk. Och de är inte alltid överens. "De frågar, vad är det? Men jag säger ofta ingenting om det.

Jag vet bara att det inte är en födoämnesallergi. "" För mat du har mycket att göra med människor som somatise. De har psykiska problem och söka en diagnos för att förklara sina problem, och de väljer ofta mat. "Till exempel, livsmedelstillsatser, färgämnen och tillsatser med E-nummer.

Ingen förbindelse

"Jag sade då efter omfattande forskning vid vår klinik för patienter: Jag tror att det inte är en allergi. Men hon ville inte acceptera. Idag säger jag pre-mot patienter tänker på allergi mot socker eller tillsatser: Det finns vetenskapligt aldrig visat ett samband. Så du kan göra forska, men jag är 99 procent säker på att det inte kan påvisas. Är du också villig att fortfarande gå igen använda maten? Sedan de brukar ge upp sin egen diagnos. "Men i hälften av fallen är det faktiskt visat en allergi. Nötter, ägg och komjölk är livsmedel vilket i praktiken ofta allergiska reagerar på.

Control Cells

Vetenskapen har ingen övertygande förklaring till ökningen av livsmedelsallergier. "Det måste vara något i området och förmodligen har att göra med den västerländska livsstilen", säger barnläkare Paul Brand. Inte bara allergi men även andra sjukdomar i immunsystemet ökar, såsom reumatoid artrit och diabetes. Kontrollcellerna som styr immunförsvaret, uppenbarligen svara på felaktiga incitament. Den fel inställning av kontrollcellerna bildas i de första månaderna av en baby. Eftersom barn har färre infektioner än tidigare, är immunsystemet mindre välanpassade.

Vad man ska göra åt det?

Små barn inte utsättas för rök. Cigarettrök i de första månaderna ökar risken för allergi. Ge barn som ammas. Bröst Barn är friskare och mindre benägna än flaskor allergiska barn. Som en försiktighetsåtgärd, ge en baby Pepti mjölk eftersom barnet gråter mycket, är nonsens, tycker Paul Brand. "Om ett barn gråter ensam, är chansen att det är väldigt lite mat. Det är inte heller sant att ett barn kan vara allergiska mot komjölk dricka. "

Missförstånd

Probiotika har visat sig inte hjälpa. Nyttan av säkerhetsåtgärder såsom en mycket ren och dammfri hem är inte vetenskapligt bevisat. Den extremt rena nappflaskor och nappar eller kokande vatten är onödigt. "Vårt dricksvatten är tillräckligt ren", säger Paul Brand. Bröstet tvätt för en förälder drar barnet är onödig.

University Medical Center Groningen och Dagblad van het Noorden etablerade Public Medical Academy. Med en serie föreläsningar och artiklar för att omsätta vetenskaplig medicinsk kunskap till en bred publik.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha