Föda tvillingar: hur det händer?

Li Hammarberg Februari 26, 2016 Hälsa 9 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Föda tvillingar: hur det händer?

När det gäller världens två barn på en gång, är födelse under bevakning. Om ett kejsarsnitt? Är smärtan värre?

 Innehållet i den här artikeln
  •  Flerbörd: förlossning anses i riskzonen
  •  Positionen för de två barn bestämmer leveranssättet
  •  Twins födelse: värkarna till leverans

Att föda tvillingar, vilket var fallet nyligen för Princess Charlene av Monaco, anses vara en högrisk födelse. Om detta är fallet, efter att ha varit föremål för en kontroll, särskilt graviditet, kommer du att ha en mycket bevakad leverans.

Flerbörd: förlossning anses i riskzonen

Din gynekolog kommer att skicka dig till en moderskaps nivå II eller III, som är permanent förlossningsläkare, narkosläkare, barnläkare, barnmorskor och sjuksköterskor.

Den innehåller också en neonatologi avdelning pga prematuritet är vanligare för en enda barn. Dessa inkubatorer har BB-avdelningar, är personalen mycket kvalificerad att ta hand om två barn.

Ingen rutin kejsarsnitt vid tvillingar

Kejsarsnitt är inte obligatoriskt för en tvillingfödsel. Detta kan mycket väl ske på ett naturligt sätt, med installationen eller inte en epidural för att lindra smärta. När kejsarsnitt visar obligatoriskt, kommer det att programmeras runt 38: e graviditetsveckan.

Den leveranssätt är beroende av både slutet av graviditeten, vikten av barnet, av deras respektive positioner och bredden av dammen.

Läs också: Vad är en riskfylld graviditet?

Positionen för de två barn bestämmer leveranssättet

Vid ankomsten till moderskap, kommer läkaren att kontrollera direkt ställning två barn med ultraljud eller palpation. Detta är vad som verkligen kommer att avgöra leveranssätt.

När det gäller tidig födsel eller fosterpåverkan, kommer vi att gå direkt till ett kejsarsnitt för att undvika trauma vaginal förlossning.

Om det första barnet är av chefen

Positionen för den första twin är mycket viktigt. Om han väl har lagt upp och ned, utför den en vaginal förlossning. Om andra barnet är under belägring, kan vaginal förlossning i allmänhet fortsätta så länge barnet inte är för stor och bäckenet är tillräckligt bred.

Om det första barnet är under belägring

Det är ganska vanligt att i detta fall, är ett kejsarsnitt utfördes, i synnerhet om det andra barnet är upp och ned. När båda är placerade sätet, några erfarna barnmorskor tillåter vaginal förlossning.

Läs också: Förlossning: när barnet är sätesbjudning

Twins födelse: värkarna till leverans

De två födelse innebär vissa risker. Det är därför vi måste välja en säker struktur. Undviker kurs inrikes födda eller små dåligt utrustade klinik.

Ett medicinskt team i väntan ...

Aldrig rädd. För födseln utvecklar perfekt, kommer du säkert ha många maskiner omkring dig och medicinsk personal nära dig.

Under förlossningen, registreras med övervakning av hjärt för varje barn, kvaliteten och takten i sammandragningar. Den innehåller också en glukosinfusion, för att snabbt injicera produkter som är nödvändiga för ett korrekt genomförande av leverans.

Ett intervall på 10 till 15 minuter mellan de två födslar

När första barnet föds, ståtar den med omsorg. Samtidigt undersöker förlossningsläkaren presentationen av det andra barnet. I det fall då en andra vattenpåse är närvarande, genomborrar den.

Efter en kort vila, sammandragningar återupptas. Om detta är otillräckligt, administreras oxytocin. Den andra barn går oftast mycket snabbt. Kommer att ta en 10-15 minuters intervall mellan födslar.

Utvisningen av moderkakan, en mycket viktig fas

Frågan eller moderkakan sker normalt. Det är ofta riktad med oxytocin. Detta är en mycket viktig fas eftersom det är en stor placenta.

Och framför allt, är risken för blödningar högre än för en normal förlossning: livmodern var mycket utspänd och krymper mindre. Därför övervakar blödning, puls och blodtryck.

Om detta steg tar för lång tid, går vi vidare till placenta och livmodern med en observation av mängden blödning.

Läs

  • Min graviditet, vår baby-Ciraru Pr Nicole Vigneron och Hélène Kosmadakis, ed. Robert Jauzé.
  • Twin användarmanual, Polen Janet Maxwell och Patricia Malmström, ed. Marabout.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha