FC Twente; väsentligen skrivs att kämpa

Asma Gyllenhaal Februari 27, 2016 Sport 6 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
FC Twente i säsongen 2009/2010 mästare i Nederländerna. Tio år tidigare, var klubben men fortfarande dör av stora Finnan siella problem. I den här artikeln beskrivs hur Enschede klubben i en relativt kort tid, under ledning av ordföranden Joop Munsterman av små "provinsiella klubbens vägen upp till holländska mästare.

Historia

FC Twente inleddes den 1 jun 1965 efter sammanslagningen av Sportclub Enschede och Enschede Boys. Sammanslagningen hade i åratal varit nära förestående, men stoppades på grund av Sport Enschede i sig redan nått framgång och var bland de bästa i landet.
De första åren i klubben fusionen var svåra och klubben kunde inte övertyga de första säsongerna med 11, 13 och 8: e platser mellan 1966 och 1968. Efter det dock efter klubbens storhetstid yeors, vilket ger dem mellan 1969 och 1978 en gång 2. Istället, tre gånger den 3: e och 4: e tid tog 4: e plats. År 1977, FC Twente vann också nationella cupen. Stora namn som diskuterades ingick ikonen klubben Epi Drost, Theo Pahlplatz, Jan Jeuring, Kick van der Vall, Piet författare och bröderna Van de Kerkhof.
Efter det flyktiga affären med FC Twente och även förpassas till den 1st uppdelningen 1983, där det värsta men dröjde ett år. Tredje plats mellan 1988 och 1990 var en höjdpunkt i dessa decennier, varefter på 90-talet hade en stabil toppartister.

Finnaciële problem

Slutet av 20-talet och början av 21-talet Twente föll till en mittmotor några år spelat runt 11: e / 12: e år. En framgångs var fortfarande kvar under 2001 genom att vinna cupen. Efteråt var klubben inför stora problem finnanciele, vilket nästan skulle leda till konkurs efter en fordran på mer än 3 miljoner av IRS.

Uppståndelse

En femårsplan upprättades för att hjälpa ovanpå Twente Finnan skilt igen. Högsta tjänsteman Joop Munsterman, född i Enschede och uppvuxen i tidningen, tog klubban över och lyckades femårsplanen på bara tre år att helt avsluta, och byggd för att en bättre position för FC Twente.
Ledda av Munsterman var bättre än nästan varje år sedan 2004 i Eredivisie. Efter respektive 6: e och 7: e plats i 2005 och 2006, ställer den sig ett år senare enligt en tränare Fred Rutten för första gången på flera år för UEFA-cupen. Under 2008 och 2009 var det 2: a bakom PSV. Den engelska tränare Steve McClaren, tidigare tränare för England, Twente kom efter 2: a plats i 2009, under sommaren 2010 helt i extas av besättningen att styra mot mästerskapet. I den sista matchen mot NAC vanns 0-2, lämnar Ajax med en poäng skulle vara mindre 2nd.

Huvudaktörer

Under den framgångsrika period förra året, många spelare uppnås om relativt okänd, som vid Twente växte till proppar, som gör vissa överföringar till utländska klubbar. Mot denna bakgrund och Douglas och Arnautovich som relativa okända förs in från utlandet. Vid sub-eliten i Nederländerna var spelare som Ronnie Stam, Nicky Kuiper, Theo Jansen, träffade Rob Wielaert och Peter Wisgerhof. Utbildningen var delvis Wout Brama, en av de stora talanger som fortfarande är under kontrakt med klubben är.
Blaise Nkufo skulle gå Twente där galjonsfigur, förvärvades 2003 schweizisk-födda Kongo Hannover 96, hans 10: e klubb på bara 10 år. Överföringen verkade länge i första hand inte att gå efter Twente i Hannover inte uitwkam. Nkufo gjuter allegedly gråter med sorg och senare sköt. I Enschede lyckades mycket intelligent och välutbildad Nkufo verkligen grundstötning och företrädesvis 114 gånger att göra mål i 223 matcher. Att han tronade syn att skyttekungen från FC Twente, som han tjänade även en standardbild på hans avgång 2010.
En annan klubb ikon målvakten Sander Boschker. Stängnings posten född i Lichtenvoorde har varit verksam sedan 1989 på FC Twente och lämnade klubben bara två säsong för en misslyckad äventyr på Ajax. Boschker hade vid tidpunkten för mästerskapet redan mindre än 543 raser att hans namn och debuterade 2010 även vid 39 år gammal i det holländska laget. Han blev därmed den äldsta spelaren någonsin att spela för det holländska landslaget och hittills äldsta rookie någonsin. Under säsongen 2010/2011 är han fortfarande under kontrakt i Twente

Framtida

Grolsch Veste


Insiders i fotbollsvärlden i allmänhet aangenomenen FC Twente absolut ingen blixt i pannan som faller inom ett antal år bort. Till skillnad från till exempel den framgång som AZ bokat under åren före mästerskapet i Twente, är klubben inte starkt beroende av en långivare som Dirk Scheringa var på AZ men.
Twente är i säsongen 2010/2011 med en budget på cirka 36.000.000 € och kan därför konkurrera med de bästa klubbarna i landet. Den har en stor och trogen fanskara, som även i svåra tider visade sitt stöd för den här klubben. Den Grolsch investeringen är alltid väl lager och de närmaste åren kommer att utvidgas ytterligare.
Även om fotbollen är mycket svårt att förutsäga på lång sikt, kan Twente sålunda ser framtiden an med tillförsikt.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha