Fawlty Towers: Den färdiga serien

Annabella Hallnäs Februari 28, 2016 Miscellanea 8 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den ultimata guiden för alla som vill komma in i hotellet verksamhet och visar hur man inte att ta itu med gäster och din personal.

Allmän information

Fawlty Towers har blivit ett känt namn i världen av komedi. Med rätta, för den här serien får dig att skrika, skaka och vrålar av skratt. Brittisk humor när den är som bäst.

Story

Tänk dig ett hotell för någonstans av den engelska Riveira av ett högt hotell boss körs på allt och alla har kommenterat, har Rude varit upp till sina gäster och saker du gör normalt i ett hotell med gäster. Lägg till att en spansk maskopi som kan knappt två ord på engelska och så allt du har att säga missförstår en bossy kvinna som som inte ens existerar i dina mardrömmar, som är en före detta stora nästan senil och smidig maid som säger orsakas av resten desperat försöker rätta till. Då har du Fawlty Towers. Mardröm varje turist, och till råga på allt ännu värre, glöm inte att siffran Basil Fawlty baserad på en verklig person som ett hotell var där medlemmarna i Monty Python-gruppen där John Cleese till en gång tillhörde en natten stannade.

Episode Översikt över de två säsonger

 •  1/1 - A Touch of Class ägare Basil Fawlty från Fawlty Towers är i hans hememaal glad när han får reda på att hans hotell har blivit känd bland människor av adeln. Aloud han redan drömmer om ett exklusivt hotell med bara adeln som gäst. Han lät det vara bara alltför glada att märka de andra gästerna. If erbjuder fortfarande också en herre vid disken Basil säljs. Han förklarar onödigt bortskämd, men det är något som han inte vet och kommer tillbaka snart.
 • 1/2 - The Builders Det finns mindre arbeten som krävs i hotellobbyn i Fawlty Towers, basilika och naturligtvis välja det billigaste erbjudandet, från en viss O'Reilly. Basil hustru, men vill absolut ingenting att göra med det har klåpare som har ett dåligt rykte så Basil honom i hemlighet fått i uppdrag utan hustruns vetskap.
 • 1/3 - The Wedding Party En familj väljer Fawlty Towers ser ut som plats att bo och att organisera äktenskap sina barn. Basil, dock måste ha någon av dem och på grund av dess sätt att göra blinda panik.
 • 1/4 - Hotellet inspektörs Basil hör från sin fru att hotellinspektörer i staden som lämnar in en inspektion varje hotell. Han är helt paranoid och ser överallt hotellinspektörer där det finns ingen, naturligtvis.
 •  Femte - Gourmet Night Basil vill ge hans hotell mer klass genom att placera en dyr annons helt mot de önskemål som hans fru, naturligtvis. För att gå ännu längre, bestämde han sig för att anordna en speciell gourmet kväll. Natten att denna händelse bör fortsätta snubblar Kurt kock helt berusad i köket. Stor panik, för vem nu ta hand om maten? Yeah right ... Basil!
 • Sjätte - Tyskarna En av de bästa episoderna av hela serien. Sybil är på sjukhuset och basilika står så ensam. Hans fru kallar honom hela tiden för att kontrollera att allt han gör som hon hade bjudit. Hängningen av den älghuvud och brandövning kör helt galet kurs. Och då kommer att överväga en familj av tyskarna i hotellet. Basil och tyskar, som är vatten och eld och ge fyrverkerier med ordstävet "inte nämna kriget" har blivit en klassiker.

 •  2/1 - Kommunikationsproblem Mrs. Richards, kommer en arg gammal man bo i Fawlty Towers. Hennes största problem är att de är svåra att höra, och som gör det möjligt för massor av hill ariska stater. Basil vill också hästen spela, men det bör inte spela med sin fru, så låt honom spela pigan Polly honom. Tjänaren Manuel uppmanas absolut ingenting emot Basil hustru att säga. Detta resulterar i den välkända one-liner "Jag vet ingenting, I'am från Barcelona." att precis som "Nämn inte kriget" ett uttalande som alltid kommer att länkas till Fawlty Towers kvar.
 • 2/2 - psykiatern En känd psykiater från London har setts i Torquay och Basil hoppas naturligtvis att den berömda Dr Abbott kommer att bo med honom eftersom det ger word of mouth reklam. Innan dess går han mycket långt. Det finns också en australisk turist där Basil har ett allvarligt missförstånd och som grädde på moset, en viss Mr Johnson vars Basil redan från första stund av ingenting, eftersom han måste ha långt hår. Han misstänker honom också en kvinna som han i hemlighet har smugglats in i hans hotellrum och så gör allt för att fånga dem.
 • 2/3 - Waldorf Salad Det är en amerikansk med sin fru som vistas i Fawlty Towers. Basil träffa sin amerikanska motsvarighet Mr Hamilton är så oförskämd som Basil själv och förbereder sig som extremt irriterande gäst med omöjliga krav. Höjdpunkten är när Hamilton en Waldorfsallad vill beställa en maträtt som inte är lika välkänt i England.
 • 2/4 - Den Kipper och lik Mr Leeman stanna en natt i Fawlty Towers dör i sömnen. Personalen tror att hans död beror på matförgiftning och panik strejker. Försök med makt och de gömmer kroppen så att de andra gästerna får ingenting i åtanke eftersom det skulle innebära slutet för Fawlty Towers kan göra.
 • 2/5 - Jubileums Basil gräl med sin fru på grund av detta deras 15 bröllopsdag glöms bort. Eller så det verkar eftersom Basil inte glöms bort eftersom han vill att organisera en suprise part som redan har bjudit in vänner till sin hustru. Om gästerna anländer uppenbara Basil hustru utan ett spår och båda Basil och Polly antar att hon är tillbaka till sin mamma. Hur gör de förklara detta för Sybil vänner? Manuel har nu en allvarlig konflikt med kocken eftersom de inte vill lyssna på honom på rätt recept för att göra paella.
 • 2/6 - Basil The Rat Fawlty Towers får besök av någon som arbetar för hälsokontroll och det finns så många brister identifieras Basil hänger en nedläggning av hotellet ovanför huvudet. Han får en andra chans, men då alla brister har lösts genom nästa dag. Alla går till jobbet och sedan hitta Basil rum Manuel råtta i en bur. Manuel, hävdar dock att det är en sibirisk hamster som han köpte på den lokala marknaden. Råttan måste gå, och Polly gör Basil klokt att de har kasseras djuret men egentligen de är tillfälligt inhyst i ett skjul bakom hotellet. När inspektören kommer tillbaka allt är bra, men i det ögonblicket plötsligt rått spår och det finns farhågor om att hon är på flykt någonstans i hotellet.

Filminformation

 • Titel: Fawlty Towers: Den färdiga serien
 • Land: England
 • Genre: Komedi / TV-serie
 • Längd: 12 x 30 minuter
 • Regi: John Howard Davies och Bob Spiers
 • Nyckelspelare: John Cleese, Andrew Sachs, Connie Booth, Prunella Scales, Ballard Berkeley
 • År: 1975 - 1979
 • Distributör: BBC

Fakta om Fawlty Towers

 • Det fortsätter att vara rykten om stick förekomsten av en aldrig sändes episod skulle vara om ett strömavbrott i Fawlty Towers. Denna episod skulle bara existera i rå oredigerad version.
 • Basil Fawlty är baserad på en viss Mr Sinclair en hotelldirektör från Torquay där Monty Python-gänget stannade vid fotografering nära deras tidigare show Monty Pythons Flying Circus. Mannen måste ha varit en verklig skräck för alla gäster. Så han kände att Terry Gilliam på hans mat till amerikansk. Eric Idle sin portfölj kastades över en vägg eftersom Sinclair trodde det var en bomb i det. När Graham Chapman begärde en omelett med tre ägg, gav han Sinclair en omelett toppad med tre stekta ägg. Typiskt Basil Fawlty beteende så.
 • I startskottet där du ser skylten "Fawlty Towers" ser du hur texten på skylten är alltid något annat. Bokstäverna är alltid rörig och så vi planerat att läsa: Watery Höns, Farty Tower, Flay uttrar, Fet ugglor, warty Handdukar, Flowery twats och Farty handdukar.
 • Andrew Sachs som föddes i Tyskland och växte upp blev ombedd att kopiera sin egen röst i den tyska versionen av Fawlty Towers. Det var inga problem eftersom skådespelaren talar flytande tyska. Efteråt förklarade han att det var inte så lätt som Manuel tysktalande med en spansk accent.
 • John Cleese slog Andrew Sachs nästan knockout med en tung kruka när han gjorde en plötslig rörelse under en repetition. Andrew Sachs hölls där i två dagar med huvudvärk över.
 • Skriva varje scenario tog sex veckor och filmade var en vecka. Totalt och 42 veckor behövdes för att göra varje sats av sex episoder. Med facit i hand, var det varje minut, varje episod nästan en timme monteras gör installationen av en episod konfiskerade igen mer än en hel dag.
 • Byggnaden som användes för de yttre skotten var på dåvarande Wooburn Grange Country Club. Det var svårt skadad i en brand 1991. Så småningom revs och nu finns på samma plats åtta vanliga hus. På DVD finns ett påskägg som visar en förstörd byggnad. På den tredje skivan på DVD rutan kan du navigera med fjärrkontrollen på fotot från ovan "textning". Tryck sedan på Play och sedan får du se bilderna med musik på. Mer information kan hittas om det via denna LÄNK

DVD detaljer

 • Antal Skivor: 3
 • Intervjuer med skådespelarna
 • Kommentarspår med regissören
 • Torquay Turistguide Dokumentär
 • Bloopers
 • Påskägg: Fawlty Towers efter branden

Spökskrivare yttrande

Fawlty Towers är nu över 30 år gammal, men det är fortfarande komedi av högsta rang. En komediserie som endast BBC kan göra dem. John Cleese är sublim och enkelt irriterande självbelåtna Basil Fawlty, skratt Prunella Scales som Mrs. Fawlty oefterhärmliga och Andrew Sachs som Manuel den spanska sidekick gjorde historia med sitt uttalande, "Jag vet ingenting, I'am från Barcelona." Min personliga favorit är den sista episoden "Basil The Rat" och specifikt slutscenen där Basil svimmade. Du ser hur de små Manuel två långa ben och företag ta något förmodligen Basil drar ut matsalen. Denna serie är ett mästerverk, och om du har aldrig sett det är en mycket allvarlig hål i din personliga kultur. DVD-box är ett måste i din samling med massor av extramaterial. Varje episod har ljudkommentarer från John Howard Davies, det finns intervjuer med John Cleese och Andrew Sachs, men det mest intressanta är den Torquay Turistguide där den stora hemligheten om hur Fawlty Towers uppstod pris ges. Också välsignade att se är några bloopers särskilt de med John Cleese en dörr drar där du ser inredningen stycket rör sig längs väggen. Cleese reaktion på det är en reaktion som han ensam kan ge dem. Fawlty Towers, bör du ha sett serien att döma.
Ghostwriter s Betyg: 10/10
Köp den här DVD på nätet till bästa pris och spara gratis DVD, CD, böcker eller elektronik
Fawlty Towers: Färdig serie 3 DVD Box
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha