Fastighets leasing

Zarah Jakobsson December 26, 2015 Miscellanea 179 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Bil leasing, professionell utrustning eller informationsteknik i näringslivet är en vanlig metod. Mycket mindre känt är att du kan hyra byggnader i Belgien. Fastighetsleasing är en komplicerad fråga som inte alla är hemma. Ändå denna moderna form av finansiering erbjuder några viktiga fördelar jämfört med en klassisk professionell kredit.

Hur leasing för fastigheter?

Fastighetsleasing är ett sätt för ett företag att inköp eller uppförande av finansieringen en fastighet. En fastighetsleasing för inköp av ett privat hem för chefen kan inte. Det måste vara en byggnad avsedd för professionellt bruk, såsom kontor eller industrilokaler. Leasingbolaget köper eller bygger det bra, det är den lagliga ägaren och sedan hyr ut den för din verksamhet under en viss period. Ditt företag får rätt att använda fastigheten och kan använda det som kontorslokaler.
Vid slutet av leasingperioden, kan du fortfarande köpa fastigheten vid en överenskommen köpoption. Som vanligtvis är mellan 1-3 procent av värdet av byggnaden, men du kan även andra belopp match. Ju högre köpoption i slutet av kontraktet, desto lägre månadshyran falla.
Mängden av köpoptionen bestämmer också redovisningen av fastighetsleasing. Är köpet lägre än 15% kallas en finansiell leasing eller leasing i balansräkningen ?? ??. Leasetagaren redovisar leasingtillgångar i balansräkningen och investeringen kan skrivas som med en konventionell finansiering. För att köpa optioner på 15% eller högre i termer av ett operationellt leasingavtal, alltför ?? hyra ?? eller ?? leasing utanför balansräkningen ?? nämns. Här kommer hyresavtalet inte att synas på balansräkning leasetagaren men en bok hyror direkt som kostnad i resultaträkningen.

Legal struktur av en fastighetsleasing

Fastighetsuthyrning bygger på olika och ibland komplicerade juridiska arrangemang med byggrätter och arrende. Vanligtvis markägaren ger en andrahandsuthyrning och uthyrning till leasingföretaget. Tack vare denna lag, kan leasingföretaget behåller äganderätten till en byggnad som är på grundval av någon annan. Byggrätter och arrende ligger via en handling med notarien.
Leasingavtalet inte sägs upp, men du kan tilldela det till någon annan. Behålls samtliga villkor i kontraktet. I ett konventionellt lån inte är möjlig: låntagaren kan inte bara ändra.

Vilka är fördelarna med fastighetsleasing?

Finansiering till 100%
Fastighetsleasing är en finansiering 100%. Speciellt för stora projekt över en miljon euron exceptionellt på marknaden idag. En bank kommer inte frestas att också för en kontorsbyggnad om cirka € 1.000.000 att låna € 1.000.000 och eventuella merkostnader. Men fastigheter hyresavtalet kan.
Garantera mindre
En annan fördel är att leasing är billigare än konventionell finansiering. Eftersom leasingföretaget förblir ägare av byggnaden ges i leasing måste ta dem mindre säker än med en konventionell finansiering, där äganderätten övergår till köparen. Till exempel kan du som kund undvika en inteckning på byggnaden.
Möjlighet till off-balance hyresavtal
En klassisk finansiering kommer att ha en inverkan på din balansräkningen och öka skuldsättningen i bolaget. Med fastighetsleasing har möjlighet att hålla transaktionen utanför balansräkningen och därmed lämna utrymme för andra, framtida finansiering.
Återbetalning av mervärdesskatt
Om du är momspliktig och har rätt att göra avdrag du kan få tillbaka momsen på hyran under vissa förutsättningar. Detta är möjligt på nya byggnader som omfattas av systemet för mervärdesskatt, eller gamla byggnader som genomgår större renoveringar och därför betraktas som nya byggnader. Gamla byggnader omfattas av systemet med registreringsavgifter. Det finns därför ingen möjlighet att momsåtervinning.
Flexibilitet
Du kan justera hyrorna på den förväntade avkastningen på investeringen. Dessutom kan du alltid fortfarande göra affärer som en egen kapitaltillskott som du önskar. Detta sker sedan via en så kallad första förhöjd hyra ?? ??, i vilken den första en-gång hyran är en stor mängd. Detta säkerställer att månadshyror därefter lägre.

Skillnad från en sale and leaseback

Fastighetsleasing är inte samma sak som en sale and leaseback ?? ??. Med den senare formeln skulle du vilja hålla kontanter för att kanalisera resurser genom en byggnad som du redan säljer ägare till leasingföretaget. Uthyraren kommer då att hyra byggnaden tillbaka till dig. Solvens ditt företag kommer att blomstra som du släpper ned skulden med en sådan transaktion. En fastighet hyresavtal kan naturligtvis följa som ett andra steg efter en sale and leaseback ?? ??.
?? Sale and leaseback ?? kan för oroliga en teknik för att frigöra medel med kort varsel från försäljning av en fastighet utan att företaget förlorar sin kontorsyta.

Leverantörer av fastighetsleasing

Fastighetsleasing är för specialister och jurister. En expert för ditt företag kan utveckla ett anpassat förslag. Inte varje bank eller finansinstitut erbjuder fastighetsleasing. Vanligtvis finansiering är endast möjligt för större byggnader, och banken använder en ingångströskel på 500000 eller till och med € 1.000.000.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Gratis - teoriprov - Test 2
Nästa artikel Sätt ut Bar
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha