Fas: Funktionshindrade av mammas vin. En enda glas under graviditeten kan orsaka hjärnskador redan

 Dryck under graviditeten kan få allvarliga konsekvenser. Tre av tusen barn försvåras av mödrar dricka.

 Du bör undvika alkohol när man är gravid, är väl känd. Emellertid inte 35 till 50 procent av gravida kvinnor inga dryck. En enda glas vin kan leda till en lätt hjärnskada. Men med en till tre av tusen barn är ännu tal om ett handikapp, den så kallade FoetaalAlcohol syndrom.

 Barn med FAS

 Stephan har FAS. Med händerna stoppade djupt i de långa ärmarna på sin tröja, visade han sin Lego byn. På golvet i sitt sovrum, bland hundratals färgglada Lego block, tar hans fantasivärld plats. "Det här är mitt hem," sade mörkt blond pojke som han försiktigt lyfte taket på en Lego hus. Genom ett hål i taket kan du se en liten bädd av Lego.

 Stephans kamrater har för länge sedan lagt undan sina Lego.

 De går i år till gymnasiet. Stephan är annorlunda. "Intellektuellt han kanske bara sju," sade hans fostermor, Martha Krijgsheld.

 Funktioner FAS

 Stephan är mycket liten i storlek och har en separat ansikte. "Om du känner till funktioner, kommer du att se många barn de har fetalt alkoholsyndrom, säger Krijgsheld. Barn med FAS blir snabbt överstimulerade eftersom deras hjärnor inte kan bearbeta information. Deras hjärna är genom att dricka sin mamma allvarligt skadat. "Detta återspeglas i deras beteende. Om trycket är, de är angelägna eller mycket arg. Stephan exempel, är mycket rädd för döden; sin egen död, men också min. Medan hans bror är mycket aggressiva worden.We har bevittnat scener här. "" Då det hela blev slagen i småbitar.

 Hon lägger handen för munnen. "Ibland tänkte jag även, vad gör jag med mina egna barn. ''

 FAS barn uppfödning

 Step bror bor nu i en vård gård och kommer bara i helgen med henne. "Det är verkligen en skillnad när du vet att de kan göra vad som helst, '' finner Krijgsheld. "Men det är lätt att uppfostra barn med FAS är det inte. För sig själva, är det inte heller lätt. "

 Många mödrar inser inte vad de sätter på spelet som zealcohol dricka under graviditeten, anser Krijgsheld. "Men alkoholen finns i blodet hos modern går direkt till fostret. Som ännu inte mogen och lever kan inte bryta ner gifter.

 The stuff är då så bara göra skadlig effekt. ''

 Mindre hjärnor

 Barn med FAS har mindre hjärnor, så visa skanningar. "Men inte bara drabbas hjärnan nedanför alkohol. Om dricka är när hjärtat växer bara att det kan orsaka stora problem där. "" Inte mogna och skadade hjärnor leda till beteendeproblem. FAS patienter ofta har en dålig känsla för rätt och fel, ingen känsla av skuld, dålig kontroll över sina impulser och de är mycket känsliga för grupptryck. Dessutom är deras korttidsminne försämras.

 Enligt Krijgsheld det finns få personer med FAS som senare kan bygga ett normalt liv. "De flesta av dem hamnar på en institution, i en handikappad kropp, men ibland också i fängelse. ''

 Denna berättelse publicerades först i Leeuwarder Courant

(0)
(0)

Kommentarer - 4

Att gravida kvinnor är skrämda av sådana saker. För ja, när du hade inga studier och forskning om dessa saker. Och när sist också drack en hel del alkohol och ofta kände kvinnan visste inte ens att hon var gravid, och det finns även friska barn. Ett glas en riktig helg kommer inte ont, det är en annan historia varje dag om du dricker en eller flera drycker. Och det finns också en stor skillnad mellan en 4,5% öl eller ett glas whisky, vodka eller rom.

Det handlar inte om hur mycket du dricker ett glas vin vid fel tidpunkt kan orsaka alla fas och ja som mödrar skulle du hellre vara säker än ledsen? Utöver detta är det inte kan botas så som att glas av alkohol är nödvändig i nio månader

Ett standardglas whisky innehåller så mycket alkohol som ett glas öl, där det senare är ofta en mycket liten flaska öl är berusad. Om du tycker att det är så svårt att sluta helt under graviditeten och diskussionen kommer att gå lite eller kanske inte dåligt, skulle jag göra mig orolig mer om din nästan stillastående missbruk.

Tja, tidigare var också verkligen druckit under graviditeten. Men hur många av dessa "friska" barn hade beteendeproblem, inlärningssvårigheter, mm som inte redovisats. De var så dumt unga att slampa som kysste alla pojkar eller bara byfånen. Till dessa människor lägger mindre efterfrågan eftersom samhället var enklare och folk kände varandra, med opvoede och höll ett öga på. Människor nu inte tar hänsyn till. Så det är bara bättre att ge ditt ofödda barn bästa möjliga förutsättningar för en sund kropp och inte dricka! Vetenskapen har också utvecklats och måste ändra insikter och samhället.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också