Farorna med multitasking: göra en sak i taget

Multitasking är att utföra flera uppgifter samtidigt. Det verkar ganska effektiv, men våra hjärnor är inte konstruerade för multitasking. Om du vill arbeta produktivt kan du hålla din uppmärksamhet bättre på en specifik uppgift, och föra den ut som fokus övergången till nästa åtgärd. På så sätt kan du använda den optimala koncentrationen. Dessutom är det viktigt att medvetet hantera avbrott och själva ta kontroll när de utför alla uppgifter. När människor är upptagen, ofta bestämmer de att göra flera saker samtidigt: multitasking. I vissa fall går bra. När du automatiskt kan utföra en av två uppgifter, kan du ägna din uppmärksamhet till en annan uppgift. Men när du ger två eller flera uppgifter försöker samtidigt att uppmärksamma det ofta går fel. Din hjärna är i stånd att en hel del, men den mänskliga hjärnan är mycket dålig på att göra saker tillsammans, eller alternativt att utföra uppgifter. Du kan faktiskt fokusera sinnen på en operation i taget, och även kunna använda din fulla uppmärksamhet du har lite tid. Varje växla mellan uppgifter innebär att du bör fokusera din uppmärksamhet om och om igen och på så sätt att börja igen. Genom att göra flera saker samtidigt din produktivitet är också ganska bakåt.

Du fokuserar på en uppgift i taget för att dra

Om du utför dina uppgifter med uppmärksamhet och koncentration, är din lever generellt högre kvalitet på kortare tid. Genom din medvetna uppmärksamhet fokuserad på en operation samtidigt som du också skapa mer vila. Att fred kommer också se till att det är bättre att oväntade avbrott. Lönen så att förhindra mutitasken.

Att bli medveten om multitasking

Många människor gör mer multitasking än de inser. Mycket ofta du kontrollera din e-post när du faktiskt arbetar med något annat. Du kan även göra sig skyldig till hänge sig åt tankar som inte tillhörde den uppgift du gör. Det innebär att du kommer att söka information på Internet eller i en kollega förbi för att fråga något. Ofta måste göras i order frågor som faktiskt, men som absolut behöver inte utföras vid den tidpunkten. Det är bättre att göra en kort anteckning, eller en åtgärd för att lägga till din åtgärdslista och så snart som möjligt för att fortsätta din fulla koncentration på det som du har din uppmärksamhet på.

Gå medveten om avbrott

Avbrott under arbetet kan inte alltid förhindras. Men hur du handskas med avbrott är helt upp till dig. Vid varje bryter kanske du undrar: ska jag ägna uppmärksamhet åt? och ska jag vara uppmärksam på här just nu? Det mesta kan vänta till senare. Uppenbarligen är det inte trevligt för dina kollegor när du inte längre tillgänglig. Men du kan ta bästa perioder för dig själv. Kanske är det klokt att hålla detta bestämda tider på dagen, så att dina kollegor vet var de står.

Inte flera saker: själv ta kontroll

När multitasking du får en känsla av att du är mycket upptagen, men samtidigt är det också ofta ger en känsla av oro tillsammans med det. Du är utom kontroll över vad du gör. En stor del av tiden, eftersom du är upptagen växling mellan olika sysselsättningar: du sätter saker i ordning och försöker uppmärksamma någonstans; När du har gjort det ett tag du byter till en annan uppgift och fokusera din uppmärksamhet på det. I ditt huvud du slags fram och tillbaka gesllingerd mellan det ena och det andra. Eftersom du medvetet med en uppgift i taget för att hålla sig sysselsatta, ta dig själv tillbaka kontrollen. Du bestämmer vad som händer; också vad som händer i ditt huvud. När en växel är nödvändigt att göra en annan verksamhet som är mycket medvetna vid den tidpunkt då det ser bra ut på dig. Om tiden inte har kommit, du göra det mesta en kort anteckning så att du inte förlorar en dyrbar tanke. Då kan du gå med din uppmärksamhet tillbaka till vad du gjorde. Produktivt arbete handlar om övervakning, vila och uppmärksamhet.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha