Farmödrar tips: Spädbarn och små barn I

Användbara tips, tricks, rådgivning och tricks från gamla dagar. Du hittar den första delen av allt på spädbarn och små barn.

Barnmat på burk

Om du har ett hem samling av små glasburk barnmat, ska du inte kasta. Under hösten kan du göra alla typer av fruktkompott här. Du gör ingenting men frukt för matlagning, fylla burkarna med den och locket skruvas. På så sätt har du alltid en liten del för barnen i handen och glasburkar är väl utnyttjas.

Baby Care

Om ditt barn har en smärtsam huden genom en hård avföring eller diarré, måste du föna den rengjorda potten lika. Därför är det helt torr. Du kommer att märka att såren efter applicering grädde och pulver läka snabbt.

Bad, små barn

Små barn bada i den stora badet är ofta ett problem, eftersom man måste ständigt se upp. Sätt en plastkorg i den fyllda badkar och sätta barnet i den. Barnet nu inte kan falla eller halka och leka tryggt i vattnet.

Knappen Ring

Om dina barn inte kan hålla isär anropsknapparna, kan du täcka din knapp med röd nagellack. Då kallar dem inte med grannen.

Håll Plasticine bra

För att förhindra att leran är svårt, har du det i en glasburk med en skruvlock bevara .Harde modellera med lite olja eller fett mjuk igen.

Tummen suger

Sugande tummen är inte alltid ofarliga: det kan orsaka till de ovannämnda övre tänderna och deformation av tummen. Ge barnet föredrar en spene.

Vissa strumpor

Vissa strumpor med olika färger, behöver du inte kasta bort. Låt alla kousn i en kastrull eller skål med klart vattenslang koka i en halvtimme. Alla strumpor har gett igen samma färg.

Mat och dryck, inte ljuga

För att förhindra att barn kvävning, bör de inte äta liggande eller dricka.

Glasögon, lyft

För små barn är det ofta svårt att hålla ett glas stadigt i sina händer. Glaset glider inte genom sina händer bort om du svepte den med några gummiband.

Vegetabiliska puré, fruktsocker

Om dina små dagliga vegetabiliska puréer inte vill äta, kan du använda följande trick: Sätt två eller tre teskedar fruktos i grönsakspuré. Du kommer att se att grönsakerna till sista sked går in.

Handdukshängare

Du behöver inte oroa dig om felaktiga slingor på handdukar. Sy på plats med ett gummiband fast slingor: det är även för frekvent användning fil.

Heshet

Om dina pojkar från många romp och Shout hes blir, ge dem en bra sötad, stekta äpplen.

Identifierare

Trots alla försiktighetsåtgärder får förlorade små barn och om igen i varuhus, på mässan eller djurparken. Det är ofta svårt att hitta dem, särskilt om de inte kan prata. En stickande ?? ?? identifiering, såsom ett halsband, armband eller hänge med namn och adress ingraverat i det gör det mycket lättare att hitta varandra igen. Adressen kan också noteras i kläderna på märket.

Krubba

Arket i en krubba glider ofta bort genom rotationen av barnet. Du kan undvika detta genom att i stället för ark för att sy ett lock över madrass. Mät längden, höjden och bredden av madrassen. På den smala sidan, locket stängt med ett par remmar.

Barnens byxor

Barnens byxor bör alltid köpa stora. Om du också långbyxor visar sig, ju längre du måste inte lider av en sliten eller nött fåll.

Plantskolor, ljus

Ljuset i barnkammaren är inte trevligt för de små. Du kan göra en lykta att hänga lampan: det är glada och det ger en lugn, dämpad belysning. Behöver du full ljusstyrka, då lyktan är lätt plockas upp.

Barnens rum, snyggt

Det är inte möjligt, barnen har alltid snyggt och prydligt. Men rummet då och då ibland måste vara snyggt och sedan vet i allmänhet inte leksaken att gå. Sätt en leksak bröstet i rummet eller skapa en stor väska där allt kan förvaras inuti.

Barnens rum, säkerhet

Tillåt ensamma barn till sina föräldrar inte öppna fönstren. Detta kan förebyggas genom fönstret med en tvärslå, som är stängd med ett lås för att skydda. Olyckor kan också undvikas genom användning av ett fönster knapp som kan tas av.

Barn Pallar

Runda tvättpuderdosor, kan du göra roliga barns avföring. Tunnorna är täckta med överbliven tapet eller folie. Särskilt i barns avföring är som alltid välkomna.

Barnens Pyjamas

Pyjamas ?? s som har blivit för kort, kan fortfarande användas på ett tag, om du förlänga ärmar och ben med ett brett monokrom band.

Kinderwas

Om barnets hud är irriterad, måste du barnet tvätt inte bleka eller behandlas med blåelse.

Kläder, karg

Om dina barn bär en ryggsäck till skolan, kläderna är på baksidan snabbt skallig. Detta kan förhindras genom att förse baksidan av påsen av silke.

Laxermedel

Persika blomning är känd som en milt laxerande för barn. Du blandar blossom genom att äta eller sallad, eller göra en sirap av det.

Läder, släta sulor

Släta lädersulor är ofta en orsak till att halka och falla för små barn. Rengör sulorna med grovt sandpapper och gnugga med flytande gummi. Om ditt barn inte glider längre så snabbt.

Extrasäng för barn

Som barn tenderar att hoppa av en underlig säng, dra en stor kudde under madrassen framför. Barnet kan då maximal rulle mot väggen.

Blöjbyxor

Nappy stanna mycket längre mjuk och gå dubbelt så länge som du gör efter tillagning endast med varmt och inte tvätta med kallt vatten.

Magbesvär

Små barn ger dig en gång i veckan en lätt maträtt av mjölk med lite frukt. Därmed undviker magbesvär och främjar god matsmältning.

Mjölk

Många barn kommer inte längre att dricka mjölk efter en viss tid. Om de får inuti huvud näringsämnen i mjölk i en annan form, som inte har något emot. Prova med keso och frukt, kärnmjölk eller yoghurt. Även löslig kakao eller chokladpulver med mjölk eller juice med mjölk kan vara en bra förändring.

Ärmar

Om ärmarna på stickade tröjor eller jackor för dina barn i skolåldern börjar avta kan du förstärka tunna fläckar med en stickning stygn.
Läs mer i mormors tips: Spädbarn och små barn II
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha