Fakta om England

En tråkig föreläsning om England, full av siffror och fakta, dina klasskamrater somna! Brukar du prata rolig och infoga roliga anekdoter och lustiga i. Ta bra saker, och hon visar några typiska saker. Så de kommer att förbli fänglsade lyssna och komma ihåg allt bättre!

Albion, England, Storbritannien och Storbritannien

England kallas också Albion. Albion är en referens till vitt. Det är namnet romarna gav till ön. De kom seglar upp och såg Dovers vita klippor. Terror de gjorde en U-sväng. England därför kallade man "den vita ön", Albion.
Under Storbritannien är England, Skottland och Nordirland. Storbritannien är Storbritannien plus Irland. England är bara en liten del av Storbritannien och en ännu mindre del av Förenade kungariket.

Den engelska befolkningen

I England, förutom engelska finns också många människor från andra länder och från tidigare brittiska kolonier. Så judar bor där, folk från Västindien, från Afrika, från Indien och Pakistan. De flesta människor, cirka 90% bor i storstäderna. På landsbygden finns det knappast något arbete.

Festligheter i England

Eftersom det finns så många olika nationaliteter som finns i England, det finns också ett antal festivaler som vi inte vet här. Exempel, finns det festivalDiwali. Denna fest kommer från Indien. Diwali betyder "rad av ljus". Det finns också sätta ljus överallt, oftast i ett slags lera lampa med en bomulls veke. Under festivalen, som varar fem dagar, äter mycket godis. Vanligtvis firas i oktober eller november, men datumet är alltid olika. Dessutom finns eid, socker festival, som firas av muslimerna. Det markerar slutet på Ramadan och även ätit massor av godis. Festivalen kommer också på ett annat datum. En typisk engelsk användning återigen bära vallmo vallmor den 11 november. Detta firar de många brittiska offren för andra världskriget. Julen firas i England mycket mer intensiv och mer traditionella än oss. Julgranar är vackert inredda, det finns grupper som sjunger på gatorna sjunger julsånger och de regelbundet hänga en mistel på dörren.

Brittiska familjer

En välkänd brittisk ordspråk "Mitt hem är min borg". I själva verket gjorde britterna inte gillar det du skriver dem. Deras hem är deras domän. I England kommer du aldrig att kunna titta inuti ett hus. Gardinerna är stängd eller om det finns en garderob på fönstren. Detta i motsats till nederländska där du kan titta inuti utan problem. För engelsmän är trädgårdsarbete och DIY projekt renovering favoritsysselsättningar.

Chase

Engelsmän är ivrig jägare. Därför inte förvånande att de flesta engelska hundar är jakthundar. Tänk bara på setter, cocker spaniel och beagle.

Engelsk mat

Mycket känt är engelsk frukost. Gröt, spannmål, toast, sylt, kokt ägg, bacon och ägg, korv, bakade bönor och stekt fisk som åtföljdes av en kopp te. Real kök hjälpare i engelska är inte så deras varma måltider oftast inte mycket att begära. Fish and chips, korv och mäsk med ärtor, potatis med spenat och lever, etc. är vardagsmat i brittiska familjer. Naturligtvis förvärvas också är rätter av många utlänningar. Det finns alltså ris med curry, tandoori kyckling, kyckling masala, etc. En typisk brittisk maträtt är paj, en sorts paj med kött i den. Även plumpudding, genomskinlig späck i olika färger, är typiskt brittiskt.

Sport och spel

Brits är galna om sport. De har uppfunnit även en del av den. Sålunda fotboll, rugby och cricket från England. Rugby var ännu kallades till internatskola där den uppfanns. Engelsmän är riktiga fotbollsfans. Vissa är dock riktiga huliganer. De sätter regelbundet rör vid fotbollsmatcher. På Themsen en roddtävling årligen arrangeras mellan de två universiteten i Oxford och Cambridge. Fiske är också en mycket populär sport. I brittiska pubar, en hel del dart och snooker-spelare. I brittiska skolor är utrustad med gott om tid för lek och sport, utöver de ordinarie arbetstid i gymnastik.

Brittiska skolor

I England finns det två typer av skolor: gratis statliga skolor och offentliga skolor. Offentliga skolor kan bli mycket dyrt. Engelska barn måste gå i skolan från fem år. I de flesta skolor, eleverna kommer på morgonen tillsammans för att sjunga något eller för att lyssna på tal av direktören. Tidigare elever i varje skola måste bära uniform, men nu är det bara i offentliga skolor. Många offentliga skolor också internatskola.

Sewer journalistik

Termen avlopp journalistik, vilket betyder "dålig journalistik", kommer också från England. Tidigare alla engelska tidningar görs i en gata i London, nämligen i Fleet Street. Flottan var en flod som rann där tidigare. Nu flottan har endast ett avlopp. Dålig journalistik i England, även känd som Fleet Street journalistik. Och detta har spillt över till oss och vi har så gutter journalistik.

Berömda brittiska

 • William Shakespeare: en berömd dramatiker. Skaparen av Romeo och Julia och den berömda frasen: "att vara eller inte vara".
 • Agatha Christie: Mord spännande författare av berättelser som "Tio små niggers" och "Döden på Nilen".
 • Charles Dickens, författare till A Christmas Carol, som gjordes en 3D-film under 2009 och Oliver Twist, där en musikal var gjord av 2010.
 • Alfred Hitchcock: en berömd filmregissör. Genom honom inkludera thriller "Fåglarna" om fåglar attackerar och "Rear Window" med den berömda duschscenen.
 • The Beatles: även känd som Fab Four. Vem vet deras låtar rätt? Yellow Submarine, Hjälp och många andra sjöngs av miljontals människor.
 • Mister Bean, den brittiska komikern med sin lilla björn.
 • John Cleese, den berömda ägare till hotellet där allt går fel!
 • Lady Di, hustru till prins Charles. Enormt populär, men ungefär tio år sedan dog i en bilolycka.
 • Fileas Fog: huvudpersonen i en roman av Jules Verne. Detta mycket brittiska gentlemannen var tvungen att resa runt i världen i 80 dagar, tillsammans med Passepartout, hans sidekick.
 • Jamie Oliver: det sympatiska engelska cook.
 • Britney Spears: en sångare
 • Elton John: Sångaren med den enorma samling av excentriska glasögon

Mer fakta en överblick

 • England var en gång den första industriland. Runt 1750 var de första maskinerna i England används i fabrikerna. Nu industrin har allvarligt försämrats och därför finns det en hel del arbetslöshet. Tjänstesektorn är den största sektorn i England.
 • England är en del av Europeiska unionen, men inte använder euron. De använder fortfarande den engelska pundet.
 • Den typiska engelsk gentleman ofta porträtteras i en svart kostym med plommonstop och käpp, och om möjligt även med en tidning under armen också. I den finansiella hjärtat av London kan du fortfarande stöter på detta typetje, men på andra håll i England är en utdöd ras.
 • I England ger lycka svart katt och en vit katt olycka!
 • England är det enda landet i världen där namnet inte nämns på frimärket.
 • Och inte att förglömma: i England, körning lämnade det !!!!

Vad tar du med dig att visa och njuta?

Du kan ta cornflakes, men också korv och plumpudding. Också trevligt är en High Tea. Engelsmän gör denna eftermiddag. Det är en kopp te med olika sorters kex och kakor. Muffins eller brownies till exempel.
Ta en engelsk flagga med en karta, en bok av Agatha Christie, några låtar av engelska sångare, plommonstop, käpp, en engelsk tidning. Mycket bra och mycket användbart.
(0)
(0)

Kommentarer - 6

Mapa Hej, Får jag fråga vilken källa du har för factoid "gutter journalistik - Fleet Street? Jag kan inte hitta länken och jag snarast söker ursprunget till begreppet riooljournalistiek.groet, Astrid

Fråga: Varför är fönstren i England uppdelat i separata kontroller?

Jag gör min presentation på England och det hjälpte mig mycket! speciellt den sista delen av vad du kan ta med dig. har uppnått en 9,5 TACK! smile

Hej, skriver på Google: Fleet Street Sewer journalistik. Det verkar en rad artiklar om Fleet Street och kopplingen till riooljournalistiek.Succes! Mapa

Hej, jag har hittat en intressant förklaring till 17-talet fanns det små diamanter, mestadels glas-glas, eftersom man kan fortfarande göra en stor planglas. Det var sant i Nederländerna, så jag misstänker att samma förklaring till England kommer zijn.Met hälsningar, Mapa

Prima! Bra för dig! Tack för compliment.Groetjes, Mapa

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också