Fair sidan i tidningen: Förklaring

Det verkliga sidan av tidningen är att lekmannen ingenting mer än fikonspråk. För en novis investerare, är det bra att ha en viss förståelse för stipendiet sidan. Vad sägs om layouten av utställningen sidan i form av obligationer, optioner, fonder, valutakurser, AEX fonder och andra marknadsuppgifter?

Växelkurser

Vi allt hon någonsin såg i tidningen citattecken. Skattesatserna som nämns är berörda, priset på pengar när du tar ut pengar och priset på pengar som används för transaktioner när utländska pengar regleras. Du ser alltid ett pris som är lägre än den andra. Det lägre priset är det pris du betalar till banken när du köper pengar, den högre skattesatsen tillämpas "IF utländsk valuta säljs till banken. Banken tjänar på skillnaden mellan den nedre och högre pris. Som turist bättre pengar utomlands stift.

AEX

Tävlingsinformation
Affärstidningen publicerar information om aktiva aktier. AEX består av de mest omsatta holländska aktier noterade på Stockholmsbörsen. I de flesta tidningar de mest aktiva aktier på toppen. Sedan finns följer ett antal kolumner. I kolumnen hittar du information om aktiekursen fonden vars aktier handlas. Från vänster till höger du går från högsta priset till lägsta och graden av föregående dag. De första fyra kolumnerna visar således de priser som de har varit och övriga kolumner ger information om föregående handelsdag, såsom öppningspris, högsta och lägsta pris och slutkursen.

De börsnoterade bolag

Då ser du en kolumn i tabellen med namn som ABN, Aegon och så vidare. Till höger om dessa namn kommer du att se kolumner av information: antalet omsatta aktier, antal aktier genomsnittlig direktavkastning, totalavkastning, pris-tal. Totalavkastningen anger beståndet har upplevt under det senaste året.

Debenturer

Obligationer är skuld och är en del av investeringsalternativ. Det finns massor av obligationer i omlopp för många köpare av kapitalet, till exempel staten, bank, försäkring, bolåneinstitut, men också sjukvården och industrin. Priserna obligations listas dagligen i tidningarna. Den finansiella dagligen här ger detaljerad information om än andra tidningar. I översikten kan du se de medel som nämns som anges: utgivningsåret och året för inlösen. Räntor och valutakurser nämns däri liksom effektiva avkastning. De effektiva avkastningen beräknas med hjälp av dagliga växelkurserna.

Val

Inte alla tidningar ger detaljerad information om priserna på omsatta alternativ. Höga och låga priser är noterade på dagen och även köp- och säljkurser. Men det kan också undvika att bli listade endast stängningskursen. Information om försäljning per optionskontrakt är intressant, kan när som visar försäljning per kontrakts extrema alternativet vara att en part häckar och att en ny faktor kommer.

Finansiella terminer

I vissa tidningar kan du läsa priserna på finansiella kontrakt på terminsmarknaden. Vi konstruerade ett litet urval för daglig uppgift tar en hel del utrymme. I separata kolumner, de stora indexen noterade på utländska börser. Den finansiella tidningen ger information om tariebven beräknas sig på inlåning av banker.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha