Fadern under förlossningen

Addi Sandin Februari 28, 2016 Hälsa 5 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Det kritiska ögonblicket närmar sig: födelsen, tiden att bli en far och faderskap. Se till att du kan nås vid alla tidpunkter under dagarna strax före förfallodagen, det kanske bara en gång så långt när du minst anar det. Många pappor tror att de är ganska värdelös barn under förlossningen. Detta är dock inte helt sant, bara din närvaro är redan högt värderade och dessutom kan du också spela en konkret roll. Leveransen kommer att delas in i tre olika faser. Under det första steget, öppnas livmoderväggen så att barnet kan passera genom den. I det andra steget barnet är fött och under den tredje etappen, moderkakan.

Elände

De kontraktioner ses som början på arbetskraft. Sammandragningar är sammandragningar av livmodern för att erhålla tillräckligt med öppning för att tillåta barnet att komma ut. Sammandragningarna kommer i början att de 5 till 20 minuter och 30-60 sekunder för att fortsätta. I slutändan kommer värkarna var 2 till 4 minuter och behålla det så ?? n 60-90 sekunder.
Sammandragningarna kan vara mycket smärtsamt för kvinnan. Bara din närvaro kommer att bli en enormt stöd för din fru. Var snäll mot din partner och stödja henne, uppmuntra henne. Erbjuder henne praktisk hjälp om de behöver det, såsom en varmvattenflaska med kalla tvättlappar och rugpuin när hon är varm. Erbjuder hennes drink, eventuellt genom ett sugrör och lugnande samtal med henne.
Din partner kan ha under förlossningen av svårighetsgraden av dessa humörsvängningar. Låt denna fridfulla om du komma tillbaka och försöka tänka på det att uthärda din fru.

Förlossning

För fadern, är den faktiska förlossningen en konstig känsla. Bara för att ett barn föds ur din fru ?? mage, ditt barn! Medan din fru en hel del arbete måste utföras under förlossningen kan du stödja henne.
Praktisk hjälp
När tiden är nästan det kommer att vilja gå din fru i en viss hållning att sitta eller ligga ner. Stödja henne och hjälpa henne, även om det kanske inte har den attityd som hon har angett i förväg. Upprätthåller fysisk kontakt med henne, exempelvis genom att hålla en hand och uppmuntra henne.
Förlossningen
Detta ögonblick är mycket spännande för er båda! När du ser chefen komma ut ur ditt barn, berätta för din fru hur barnet ser ut och uppmuntra henne. Låt om hon är till barnets huvud med hjälp av en spegel för att se henne. När barnet är fött, tala om för henne eller barnet är en pojke eller en flicka, även om du visste allt detta i förväg. Clip i samråd med obstetriker från navelsträngen och skär igenom.
De första minuterna
När barnet är fött erfarenhet än i fred tillsammans de första ögonblicken av dig som familj. Detta är en av de mest känslomässiga och speciella händelser i en människas liv och du då du inte borde skämmas över dina känslor här.

När arbetsmarknaden inte utvecklas som planerat

Det kan hända att plötsligt är något annorlunda än du trott. Var beredd på det oväntade ingrepp kan vara nödvändigt och prata med varandra. Diskutera vad du vill och vård i nödfall se till att alla åtgärder som föreslås är väl förstått och ställa frågor om du är osäker.

När barnet kommer för tidigt

I vissa fall händer det att barnet så angelägna om att gå ut att arbetet nästan är gjort kan du söka läkarhjälp. Ring i det här fallet, läkare eller barnmorska och förklara situationen.
Gå sedan snabbt tillbaka till din fru och hjälpa henne att ta en bekväm position. Tvätta händerna och sätta en trave med rena handdukar redo inför förlossning själva och barnet.
Stötta din fru och uppmuntra henne medan du håller ett öga på om barnets huvud redan kommer ut ur slidöppningen. Om så är fallet, be din partner stannar sedan skjuta och blåsa ännu.
Känn runt halsen på barnet och navelsträngen inte komma i vägen. Om så är fallet, sedan dra ut genom fingrarna för att hålla den och flytta den över barnets huvud.
När barnet är fött, barnet håller dig fast och ge barnet direkt efter leverans till mamman. Linda barnet i reserverade handduk så att barnet inte har en förkylning.
Rör inte sladden, men väntar på medicinsk hjälp. Om moderkakan har utvisats för sjukvårdare kom fångar upp dem i en plastbunke eller något så det kan undersöka läkare eller barnmorska.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha