Facebook kränker integritet

En växande grupp av Facebook-användare under år 2014 har blivit rädd för att förlora sin integritet på Facebook. Varningen på Facebook, att från januari 2015 dess villkor stramar bidrar säkert till detta. Att Facebook är privatlivet för användarna inte redan tar alltför tätt framgår av sitt förflutna, där bolaget sedan starten har regelbundet haft att göra med integritet skandaler.

Integritet

?? Vi känner din integritet är mycket viktig ?? följer den första meningen i villkoren för användning av Facebook. Betonar Facebook är det problem de har, från grunden för att göra allt. Facebook har så länge bolaget existerar vid upprepade tillfällen brutit mot sekretessen för sina användare och är här fram till nu alltid har gjort det. De säger att användarna accepterar villkoren, vilket ger dem rätt att använda sina uppgifter. Att företaget verkligen tar integritet mycket viktigt, är osannolikt. Till exempel, Mark Zuckerberg, grundare, regissör och huvudägare i Facebook, sade i 2010: ?? Den sociala normen har förändrats. Tiden för privatlivet är över. ??

Kränkning av privatlivet sedan starten

Listan över integritets skandaler för ett företag som år 2014, mindre än 15 år föreligger för mycket länge. Här finns tolv sekretess skandaler som Facebook hade att göra sedan starten.
2003
Mark Zuckerberg stal hans hemsida Facemash, föregångaren till Facebook, foto ?? s kvinnliga studenter på webbplatserna för studentkårerna. På den här webbplatsen var Harvard studenter bedömer kvinnor på deras utseende. Den första privatliv skandalen var således för att skapa uppstår.
2006
Facebook-användare, som var fortfarande i huvudsak bestod av studenter iscensatt en protest mot den nya ?? nyhetsflödet ?? funktion. De nyhetsflöden som var alltid privat fram till 2006, visade från en dag till en annan alla meddelanden till Facebook-vänner. Förändringen har inte tillkännagavs i förväg och återförs inte enligt Zuckerberg.
2007
Beacon ad service ?? ??, publicerad online-transaktioner Facebook-användare via nyhetsflödet på Facebook. Detta var i första hand inget tillstånd från användaren. Efter Facebook gjort en ändring många protester, så att användaren måste ge tillstånd innan du delar personlig information på Facebook-sida. Enligt användarna fanns även listor över julklappar delas på deras Facebook-sida.
2008
Program som är anslutna till Facebook verkade ha tillgång till många privata data av Facebook-användare. Användare som tidigare gav tillstånd kunde inte använda appen. Forskning visar att mer än 90 procent av de program inte ens begärt uppgifterna.
2008
Ryktet säger att om pilen är fastkilad i sökfältet, namnen på fem personer visade sig mest för din sökning. Där finns meddelanden omkring dig stalkers nu lever på Facebook. Facebook hävdar att ryktet inte är sant. Det skulle vara en algoritm som visar namnen som Facebook tror att du kommunicerar med oftast.
2011
Federal Trade Commission har en omfattande klagomål mot Facebook. De hävdar att bolaget lurade konsumenter genom att berätta för dem att deras information privat, medan den senare äventyras. Resultatet av detta klagomål är att Facebook för de kommande tjugo åren krävs vartannat år måste genomföra ett privatliv revision.
2012
Meddelanden ställs på Facebook för 2010 verkar synliga för alla i tidslinjen. Facebook hävdar att dessa meddelanden var förmodligen inte privat, men de var alltid synlig på profilsidan.
2012
Bild ?? s förblev hittills alltid hållit med Facebook. Även Twitter och Flickr tog bort foton enda sekund, tog år innan bilden på Facebook ?? s togs bort från servrarna. Foto ?? s fortfarande hålls i en till tre månader. Allt på en profil av en annan stat kommer att fortfarande väl bevarad.
2013
USA: s underrättelsetjänster använder information från Facebook. NSA har hackat sig in Facebook-profiler av misstänkta. NSA har också Facebook trafik avlyssnas. Facebook har åtgärden anpassats till säkerheten för servrar. Det ryktas att Zuckerberg Obama ringde för att uttrycka sitt missnöje.
2013
Facebook tar bort den personliga integriteten alternativ som låter användare "omöjliga". Även användare som har använt den här funktionen att tvingas att acceptera det nya villkoret. Facebook ger som skäl att mindre än en procent använder denna funktion. Användare fanns andra vägar eller att hitta. Facebook finner det bättre för användarna, i stället för denna funktion, att skydda deras profile bättre.
2014
Känt att Facebook gjort oss alla används som försökskaniner för vetenskaplig forskning år. Genom att manipulera användare att utföra forskningsexperiment. Det finns också familje meddelanden manipuleras för att studera hur användare interagerar med familjeband. Politiska preferenser manipulerades av forskarna via Facebook. Först sedan detta år är kränkning av privatlivet av studierna kontrollerade, men de studier själva kvar.
2015
Facebook ger till alla sina användare ett meddelande som kommer att anpassas till de regler som integritets från 2015. Mycket väsen görs om integritetsregler som har funnits sedan 2013. Facebook, profilbilden och namn av användarna använder i annonser. Andra privata data kan användas. Facebook har också en icke-exklusiv, överförbar, royaltyfri, global licens att använda alla immateriella rättigheter, som foton och videor ?? publiceras på Facebook. Från och med 2015 Facebook kommer också att använda uppgifter utöver Facebook besökta webbplatser och appar. Annonser som du får se till dem på Facebook.

Användaraktivitet

Som ett resultat av de många integritetsskandaler som Facebook har till sitt namn, kommer att fortsätta under 2014 handling. Ett stort antal Facebook-användare har gått med i en aktionsgrupp som vill fortsätta ihop en stämningsansökan mot Facebook. Grupptalan stämningsansökan lämnades in av den österrikiska Max Schrems. Han hävdar skadestånd på 500 euro per Facebook user. Detta beror på att privatlivet för Facebook-användare skulle ha kränkts. I slutet av 2014 hade varit så ?? s 25 tusen aktivister anslutit sig till den europeiska domstolen.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Jag plötsligt eftersom en vecka tvingas till en sida eftersom jag göra för att ett företag, men jag är inte ett företag. Någon som vet en ersättning för Facebook eftersom detta är min tredje konto där de redan har anslutit sig till

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha