Extremt torra händer och raviner

Brian Backstrom December 27, 2015 Hälsa 27 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Att ha torra händer är irriterande, men när de är mycket torr så det verkar nästan något för att hjälpa. Händerna är torr, sträv, rött, kan klia eller skada. Ofta skapar sprickor eller större sprickor fingrar eller händer. Orsaken kan vara olika.

Orsak till extremt torra händer

Med extremt torra händer är inte roligt, särskilt på vintern när torra händer oftare. Orsaken kan vara genetisk predisposition, en hudsjukdom som eksem eller iktyos, en torr miljö eller användningen av fettlösliga substanser. Som ofta tvätta händerna med tvål tvättar bort de naturliga oljor bort. Resultatet är en hud som inte kan korrekt reglera sin egen fukt och uttorkning. Också ofta med hett vatten sköljning eller tvättning torkar ut huden enormt. Vattenmolekyler attraherar varandra. Vatten drar vatten från utsidan av huden till utsidan. Detta resulterar i uttorkning av huden. Framför allt verkar varmt eller hett vatten för att uppnå denna effekt snabbare.
En annan vanlig orsak är på vintern. I bostäder kommer att vara extra hög sparken för att hålla den varm. Kamin ger en mycket torr luft i hemmet. Dessutom vintern ger alltid kall och torr luft med det. Resultatet är en hud som snabbt förlorar fukt som torr miljö.
Händerna är mycket mer känsliga för uttorkning än resten av kroppen, eftersom kontinuerliga händer kommer i kontakt med rå vind, torr luft, vatten eller avfettningsmedel.

Inse torra händer

Torra händer ser grov och rött, och kan flaga. Dessutom torra händer kliar och ofta kan de känner smärta när sprickor uppstår. Chaps är sprickor eller sprickor i en mycket torr hud. Raviner också vara mycket smärtsamt.
Vissa människor är mycket mer känsliga för att få torra händer än andra. Detta har att göra med genetiska faktorer, men också med vård av händerna. Den som är snäll mot händerna, ofta mindre risk att drabbas av torr hud. Ändå kan det hända att du just're att otur person som trots god vård, fortfarande behandlar extremt torra händer får.

Förebygga och behandla

Förebyggande åtgärder är alltid bättre än att bota. När du känner dig själv att du är benägna att torra händer, kan du skydda dig mot. När vintersäsongen kommer och kaminen går högre, säkerställer god luftfuktigheten inomhus. Hang vatten skålar in från radiatorn eller dimma ibland med anläggningen spraya lite vätska från kammaren. Ett annat alternativ är att sätta våt tvätt på torknings kylaren. Detta håller luften fuktig och tvätten är torr snabbt utan någon extra kostnad för torktumlare / torktumlare. Vem går utanför, bättre alltid handskar. Den kalla snålblåsten kan torka händerna snabbt. Handskar skydda händerna från vinden.
Händer dagligen gnugga med en bra salva är inte en lyx. För underhåll av en tillräcklig hudkräm. Undvik att använda en kräm med parfym: det kan irritera huden. Det är emellertid mer känslig för en här än den andra. Känn dig fri att experimentera som grädde väl tolereras. Smörj händerna flera gånger om dagen och inte vänta tills det hela börjar bli torr.
När torra händer behöver mer vård. Förutom de ovanstående tips, är gnugga med en fet salva rekommenderas. En fet salva skyddar torr hud optimalt. Luckor kan behandlas med luckor salva. Gorges Salva är en oljig salva. Vem vill inte köpa den, kan också använda vanligt vitt vaselin. Det viktiga är hur ofta du använder drogen. Ge din hud en chans att torka ut igen.
Skölj händerna med vatten endast i en liten smuts. Använd tvål om det verkligen är nödvändigt. Undvik att använda varmt vatten för att tvätta händerna. Även kallt vatten kan känna sig obekväma, det är bättre. Smörj händerna efter varje tvätt igen bra med en salva eller kräm. Som dagligen väl hand om sina händer kommer att ha mycket mindre problem med torra händer. När extremt torra händer bo riktigt torrt trots all vård, kan du gå bästa stopp av deras GP. Ofta är det fortfarande mer pågår, såsom, till exempel, en hudsjukdom.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha