Extras klokt lösa till låga priser

Stagnerande bostadspriser och billiga krediter, den perfekta tiden att äntligen köpa sina egna hem. Men ju lägre räntan, desto längre tid kan ta tills lånet betalas ut. Extra löna sig trots den låga räntan ger möjligheter till snabbare skuld.

Baksidan av låga räntor

Efter många år av prisökningar stabiliserade fastighetspriserna inte bara i nästan alla regioner, de föll ännu. Samtidigt finansieringen är betydligt förmånligare än det historiska genomsnittet: den perfekta ögonblicket att köpa sina egna hem eller lägenhet. Som ett resultat av den låga räntan låg månads börda för inteckning har dock en nackdel: de med en ränta på fem procent har kommit överens om att en återbetalning av endast en procent - som länge varit standard - behöver ungefär 35 år att betala av skulden. Många hem ägare redan vara pensionär.
Paradox: ju lägre räntan, desto längre tid tar det för en oförändrad månatlig betalning för att vara skuldfri. I en inlösen procent och åtta procent ränta till exempel, men det tar cirka 27 år före den sista delbetalningen till banken måste betalas. De månatliga betalningar och det slutliga totala beloppet är också betydligt högre än i en period av låga räntor.

Varaktighet och extra återbetalningar

På en månatlig livränta omfattar inteckning sikt från ett intresse och en inlösenkomponent, med tidens gång, är räntekomponenten mindre och återbetalningskomponenten högre. Anledning: räntan alltid beräknas på den återstående skulden sakta men stadigt sjunkande. Därmed långsamt öka återbetalnings komponenten. Men den lägre räntan, desto långsammare minska räntekomponenten, och på samma sätt den kommer också att öka Avskrivningar ingående långsammare. Resultat: Det tar längre tid innan inteckning är helt lönat sig.

Snabbare med högre återbetalning av skulder

Vem vill vara skuldfri förr, bör välja högre återbetalningar. Fem procent och två procents ränta återbetalning innebär att husägare efter ca 25 år, är redo att betala. Vid återbetalning procent tre kan du verkligen förkorta betalningstiden till cirka 19 år, men naturligtvis är även den månatliga utbetalningen högre. Vid högre lån betalningar, kan den månatliga betalningen för den genomsnittliga löntagaren snabbt bli för mycket.
Lösningen: vissa banker erbjuder möjligheten att göra ytterligare återbetalningar utan påföljd. Vem är då trots en låg månatlig betalning, ett par gånger extra återbetalningar under löptiden, tiden innan du hämtar tillbaka skulden utan att gå genom livet förkortas avsevärt.

Ytterligare lösa erbjuder fördelar

Många banker erbjuder nu möjlighet att betala tillbaka utan extra kostnad varje år för fem eller till och med tio procent av den ursprungliga huvudmannen. Detta har fördelar:
  • både den vanliga månadskostnaden förblir låg;
  • å andra sidan kan göras genom att göra extra amorteringar den period under vilken den har fullt betalda av skulder, är tydligt förkortas.

Återbetalning av lån inför ett år av recession under 2012

Förresten Rabo Bank rapporterade i december 2011 att många husägare under 2011 valt förtida återbetalning på sina lån i stället för pengar för att lämna på en låg ränta sparkonto. Som gällde särskilt bolån vid utgången var helt fri inlösen. Beslutet att lösa ändå kommer vid en tid som värdet av husen och panträtten i fråga.
Betalningen för konsumentkrediter tog fart under 2011. Folk räknar uppenbarligen dystra ekonomiska prognoser för 2012, ett år av centralplanering som en lågkonjunktur år ses.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha