Expresscard-kortplats på bärbara datorer: vad nytta?

Torre Aspelund Februari 29, 2016 Elektronisk 13 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Ett Expresscard i din bärbara dator är särskilt intressant om du missar ett anslutningsproblem. Tänk till exempel USB3.0, FireWire, eSATA eller Gbit LAN nätverksanslutning. Genom en Expresscard kan du fortfarande har dessa anslutningar. Express är den sista generationen instickskort för bärbara datorer. Med dessa kort kan en bärbar dator förses med ytterligare funktionalitet eller anslutningar. Plug-in kort för bärbara datorer har blivit mindre populär som moderna bärbara datorer redan idag utrustad med de mest efterfrågade optioner och nätverksanslutning, WiFi, och produktion buller. Dessutom uppfyller USB2.0 portar vanligtvis den andra för att ansluta kringutrustning. Ändå kan en Express slits vara till hjälp i vissa fall. Observera att innan du kör till affären, inte alla bärbara datorer har en Expresscard!

Olika dimensioner

Det finns 34 mm breda kartor, Expresscard / 34 standard och 54 mm breda kartor, standard Expresscard / 54. Alla Express är 5 mm tjockt. I en 54mm slot även passar mindre 34 mm kort. Omvänt, naturligtvis inte. Längden på ett kort kan vara olika, vilket innebär att vissa kort därmed ytterligare från den bärbara datorn kan huggande än andra.

Hur snabbt är ett Expresscard?

Ett Expresscard kan internt använda två olika gränssnitt: en direkt anslutning på PCI Express x1 och USB 2.0. I det första fallet, den Express en tillgänglig bandbredd på 2,5Gbit / s. I den andra betydligt mindre, 480Mbit / s, vilket motsvarar en normal USB 2.0-anslutning. Express som använder den interna USB-gränssnittet är faktiskt pris är tekniskt inte värt det, eftersom det ofta är ett billigare alternativ till en vanlig USB-port.
Från omkring 2010 är bakåtkompatibel, ExpressCard2.0 standard tillgängliga. Detta ger 5Gbit bandbredd. USB3.0-anslutning som år 2011 är långsamt tillgänglig i senaste modeller av bärbara datorer, som erbjuder 4,8Gbit bandbredd och kommer förmodligen använda ett Expresscard för att ytterligare minska.

Vad kan du göra med ett Expresscard?

  • Gigabit LAN-port. Förmodligen den mest intressanta alternativet om din bärbara dator har bara en 100 Mbit nätverksanslutning, och du har en Gbit network.This är definitivt värt det om du ofta arbetar med stora filer via nätverket fungerar och har en bärbar dator som kan vidare bra med det.
  • 1394 Firewire Expresscard. Praktiskt om du behöver detta sammanhang, såsom en digital videokamera.
  • USB 3.0 Expresscard. Med ett Express USB3.0, har du tillgång till en USB3.0 kontakt är dock begränsad hastighet till 2,5Gbit / s Express gränssnitt. Desalnietemin en stor förbättring om du annars bara har en USB2.0 480Mbit och exempel du har en extern hårddisk med en USB 3.0-anslutning.
  • eSATA Express. Den snabbaste tillåter dig att ansluta en extern hårddisk eller extern SSD bärbara dator om du inte har en eSATA / USB3.0-anslutning. Här 2,5Gbit bandbredden för Express högsta möjliga hastighet, är detta mer än tillräckligt för en normal extern hårddisk.

Även möjligt men mindre intressant, framför allt prismässigt:
  • SSD Express. Observera att många av de sålda SSD Express använder USB-gränssnittet och är därför inte snabbare än en vanlig USB-minne! Fördelen är att dessa kort helt eller nästan helt försvinna i den bärbara datorn. Variationer som inte använder maximal bandbredd 2,5Gbit är tekniskt intressant. Tyvärr gör priset dem mindre attraktiva, särskilt jämfört med köpet av en vanlig SSD.
  • WiFi
  • TV-kort
  • LJUDKORT
  • Speciell hårdvara

Köpa tips

En USB3.0 eller FireWire Expresscard kan hittas runt 25 €. eSATA och Gbit LAN Express är ungefär 5 till 10 € dyrare. Det lönar sig att leta efter en stund på internet! Bland de olika varumärkena, kan priset variera avsevärt. Look omedelbart hur långt kortet sticker ut och antalet anslutningar. Exempelvis USB3.0 och firewire kort med en eller två anslutningar.

Bra att veta

Pastorerna av Expresscard, 16-bitars PC Card-kort och den efterföljande förlängningen till CardBus varianten är inte förenliga med Expresscard-standarden. Men adapter som finns kvar för en Expresscard kan fortfarande användas i en bärbar dator som CardBus slot. Vanligtvis är det dock billigare att köpa en ny Express Card med samma funktionalitet.
Express är heta under drift ?? ??, så du kan stoppa i lås eller ta bort den bärbara datorn är påslagen utan att skada hårdvaran. Obs: eSATA eller USB3.0 Expresscard ut ur systemet för att komma ikapp med dem till exempel ett vid användning extern hårddisk är uppenbarligen inte en bra idé!

Slutsats

Om du har en bärbar dator ett par år med en Expresscard-kortplats utan en Gigabit LAN-uttag, sedan en Gbit LAN Express förmodligen det mest intressanta alternativet. Om du har en FireWire, USB3.0 eller eSATA-anslutning saknas, kan du bötfälla här in luft genom ett Expresscard.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Villgott Bergmann
  Like 4   Dislike 1

Viktigast, MIDI-instrument spelar på en bärbar dator bara är inte gjort av Latency.Hiervoor skulle vara en bra ljudkort, t.ex. Sound Blaster Audigy 2 resultatet bieden.Alleen innan att det är olyckligt att kortplatsen på bärbara datorer försvinner ??

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha