Exportera till Turkiet

Turkiet är ett mycket populärt exportland. Eftersom det finns relativt många turkar som bor i Nederländerna finns en hel del export till Turkiet. Omvänt finns det också en stor ingång, särskilt turkiska holländska. Turkiet är inte en del av EU, men har ett handelsavtal med EU. Därför finns det ofta ingen anledning exporttullar som skall betalas på produkter. Läs allt om det i den här artikeln. Det finns en ökad handel med Turkiet. Exporten till Turkiet ökade under 2011 kraftigt. Det är en ökning med 6 procent från ett år tidigare. Ökningen export var ett år tidigare kraftigt högre. Det gick nämligen en ökning med 29 procent. Det är bra att veta att detta var ett år efter exporten nådde en all time low. Exporten till Turkiet i själva verket minskat kraftigt som en följd av kreditkrisen. Ändå finns det växande importen till Nederländerna fortfarande snabbt. Under 2011, 2000 miljoner till ett värde av varor som importeras från Turkiet. Det var en ökning med 25 procent från ett år tidigare. När importen ökade till och med 18 procent.

Turkiets ekonomi

Just Turkiet har under de senaste åren, snabb ekonomisk tillväxt. Det finns flera anledningar till detta. Under lång tid fanns det stor politisk instabilitet. Reguljära armén iscensatt en kupp som regeringen återigen avsatt. Under flera år har det varit en relativt stabil regering under härska av premiärminister Erdogan. Detta ger också förtroende hos investerarna. Vidare turister den turkiska kusten massivt upptäckts. , Reser också många Nederländska till Turkiet. År 2007 var Turkiet den mest populära semestermål bland holländska. Landet besöktes ännu bättre än Frankrike och Spanien. Dessutom har landet en mycket central plats i regionen. Den fungerar som en bro mellan Asien och Europa. Turkiet är en viktig allierad i Amerika. Före attacken mot Irak krävde USA hade Turkiet. Därför har man investerat ekonomiskt mycket pengar i landet.

Exporten till Turkiet

Från Turkiet är särskilt damer och barn kläder som exporteras till Nederländerna. Omvänt Nederländerna exporterar främst maskiner och kemi till Turkiet. Det är den viktigaste exportproduct.In 2009 till exempel fanns det 684 wegtractors skickas till landet. 20 111 av antalet hade ökat till 4134 traktorer. Nederländerna är en viktig handelspartner eftersom det finns relativt många nederländska människor av turkiskt ursprung. Dessa startar lättare än ett litet företag i sitt forna hemland. Eftersom de talar språket och kontakter är ett mycket attraktivt alternativ. Just på grund av att ekonomin så bra att investera i Turkiet, fler och fler holländska i landet.

Hur kan jag exportera varor till Turkiet?

Turkiet inte hör till Europeiska unionen. Möjligt att de i framtiden kommer att ansluta den till EU, men nu ingen tvekan om det. Det innebär att ett ATR-certifikat krävs när någon saker exporterar till ett land utanför EU. EU med Turkiet undertecknade ett tullavtal. Det innebär ingen anledning att betala importtullar på de flesta varor. För många jordbruksvaror och produkter är inte att använda ATR certifcate. I detta fall, är ursprunget i själva verket av betydelse. Det krävs då en euro ett intyg. Om du inte vet exakt hur det fungerar, skulle du vara klokt att komma i kontakt med din lokala handelskammaren. De har tillräckligt med erfarenhet eller så kan du eventuellt se.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha