EVE 2 mot plagiat

Verner Heidenstam Februari 27, 2016 Elektronisk 2 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Eftersom Internet är plagiat fortsätter att öka, texterna finns offentligt tillgängliga och lätta att kopiera. Å andra sidan är det också sant att det blir lättare genom samma Internet och kraftfulla datorer för att identifiera plagiat. Till exempel via programvaran EVE 2. Det innebär att plagiat inte bara är förbjudet, men kan också bestämmas snabbt på nätet.

Plagiat är utbredd

Plagiat blir allt vanligare. Utan kvitterings använda texter du ser inte bara regelbundet artiklar, men också inom vetenskapen. Snart passerar en kommitté för University Medical Center Utrecht, Utrecht University Medical Centre, hans dom påstådda plagiat av neuropsykolog Margriet Sitskoorn, chef för kognitiv neurovetenskap enheten vid University Medical Center Utrecht. Alla vet plagiat angelägenhet psykologen René Diekstra. Även när du gör avhandlingar vävstolar allt finna för plagiat. Via Internet, att de offentliga artiklar lätt hämta och kopiera. Huruvida delvis. Det intressanta är att med smart program som är lätt att krypa samma Internet plagiat. Tidigare kunde du fortfarande smyga kopiera en del av en gulnad artikel, nu spåras så.

EVE 2 som plagiat tracker

EVE 2 är en sådan programvara. Det verkar under Micorsoft Windows och kostnader under 2015 strax under $ 30, men kan också användas med en 10 dagars pengarna tillbaka-garanti. EVE 2 jämför misstänkta objekt som finns på webben. Du kan indikera djup som måste sökas. Det kan ses meningsbyggnad, repetitiva passager och ord som används.

Publicerade artiklar plagiat

Naturligtvis plagiat programvara som EVE näst jämföra texter som är fritt tillgängliga. Tyvärr, en hel del texter av universitet och förlag till större allmänheten skyddas. Men även då det finns enkla regler att arbeta för att avlägsna misstänkt. Såsom är känt i den vetenskapliga världen om eller hur många artiklar som du kan skriva och publicera upp till ett år. Det finns många fler chanser för plagiat allt större. Social kontroll är också en möjlighet som ofta används. I forskargrupperna kallas också peer-används för att hålla ena och det andra längre in i handen, och för att ytterligare förbättra kvaliteten på publikationer.

Ny programvara mot plagiat

Behovet av ännu bättre programvara ökas ytterligare. När allt kommer omkring, skulle du bättre pre-bestämma att det är möjligt plagiat föreligger, sedan efteråt. I ett uttalande efteråt, är skadan ofta höga. En vetenskapsman som fastnar för plagiat, kan oftast glömma resten av sin karriär. Score snabbt är en dålig rådgivare. Naturligtvis finns det många möjligheter för bedrägeri för att undvika plagiat, och kommer att ha mycket problem med mjukvaru översättningar av publicerade verk. Men plagiat att gå är definitivt en trevlig mål. Ingen har något att elever eller studenter som gör sitt arbete med fusk. Ett första intryck av huruvida plagiat få alla om du skriver i Google-sökning en del av texten. Har samma text även på andra ställen på Internet innan, finns det oftast något på gång. Det gäller inte för välkända ordspråk och talesätt, men deras egna texter.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha