Ett index hoppade i Belgien

Den federala regeringen, som installerades i Belgien den 11 oktober 2014 är en engångsåtgärd index hoppade till sin politik. Vid ett index hoppa, kommer indexeringen av löner, sociala förmåner och pensioner avbrytas. Konkret innebär detta att löner, sociala förmåner och pensioner kommer att utvecklas när livet kommer att bli dyrare. Denna åtgärd bör minska arbetskostnaderna att bli mer konkurrenskraftiga så tillbaka till våra grannar. Dock kommer den vanliga medborgaren luras och återgå till köpkraften. Införandet av ett index hoppade i Belgien lockar också en hel del protester från oppositionspartierna och de fackliga organisationerna.

Vad är konsumentprisindex?

Konsumentprisindex består av en prislista för varor och tjänster som utarbetats av NIS. Det är en månatlig statistik som speglar levnadskostnaderna i Belgien. Indexet består av produkter och tjänster som tjänar som prov för inköp av varor och tjänster av den genomsnittliga belgiska konsumenten. I hälsoindex, ett antal produkter som är skadliga för hälsan, såsom till exempel tobak och bränsle, bort från indexet. Resultatet är att hälsa inte kommer att stiga eftersom priserna på tobak och bränsle kommer att öka.

Löneindexreglering som en garanti för bevarandet av rikedom

I Belgien, alla löner, sociala förmåner och pensioner i samband med hälsa. När allt kommer omkring, vill man se till att inkomsterna för belgiska stiger även med ökade levnadskostnader. Lönerna kommer att justeras till indexet om en viss tröskel nås. Denna gräns kallas svängindex. När levnadskostnaderna har ökat och det centrala registret överskrids, löner och andra förmåner kommer att indexeras och därmed också gå framåt.

Hoppa index i Belgien ingår i den federala koalitionsöverenskommelsen 2014-2018

Den federala koalitionspartierna som en åtgärd som ingår ett index hoppade i koalitionsöverenskommelsen. Man kommer alltså hoppa över indexjustering gång. Dess tillämpning kan minska arbetskostnaderna att bli konkurrenskraftiga igen som med grannländerna. Många familjer kommer redan vara påverkade av denna åtgärd. Det kommer att bli en avkastning på 2% köpkraft. Det föreslås detta som en engångsåtgärd 2% lägre köpkraft, men verkligheten är att de 2% lägre köpkraft måste gå genom ackumulering av indexjusteringar på hela karriären. Och då du fortfarande komma ut en nätt summa som du kommer att förlora netto som en anställd över din karriär.

Protest från oppositionen och fackföreningarna

Vänsteroppositionspartierna i den federala regeringen redan motsätter sig ett index hoppa. Det kommer att påverka köpkraft vanliga medborgare och den tyngsta ansträngningar krävs åter till den svagaste gruppen i samhället, det vill säga de anställda. Oppositionen har tidigare trott att även de största befogenheter bör spela sin roll genom till exempel en inkomst av kapital. Fackföreningarna skrikande blodiga mord. Ändringar i indexet bör inte vara där eftersom detta betraktas som en förvärvad rättighet som ingen kan komma. Den 6 november 2014 Bryssel var en stor händelse där mer än 100 000 fackmedlemmar deltog. De visade klart under denna procession som ett index hoppade absolut inte kan. På grund av bankkrisen är de vanliga medborgare som redan varit tillräckligt offer och har genom sina skatter, bör vissa banker vidta för att rädda från undergång. Ett index hopp skulle vara så orättvist och så de kräver lika stor insats för att spara övning där stormakterna måste också göra sina två cent.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha