Etiketten på ett paket med mat

Etiketten på ett paket som innehåller olika data. Märkningen av en produkt innehåller alla de väsentliga delar som konsumenterna bör känna till. På etiketten hittar du namn, innehåll, utgångsdatum och så vidare. Det är Europa som definierar exakt vad som krävs och måste vara på en etikett. Kort sagt, den makten ligger runt märkning på europeisk nivå. All mat måste uppfylla, både små och stora. På samma sätt, detta gäller produkter som tillverkas för industri- och jordbruksprodukter. Etiketten kan du hitta följande obligatoriska uppgifter.

Produktnamn

Logiken själv verkar. Men detta är inte så uppenbar. Innan en produkt får ett visst namn, måste den uppfylla kraven för att få bära detta namn. Namnet choklad kan bäras endast om det är en produkt av den minsta mängden kakao eller kakaosmör i choklad. Jordbruksprodukter kan endast kallas till gården om de faktiskt görs på gården och produkter på gården. På detta sätt kommer namnet på produkten vara en garanti för kvalitet. På detta sätt kan inte alla bara ge ett specifikt namn på sin produkt.

Innehållet i förpackningen

Etiketten är alltid nämns, innehållet i förpackningen. Detta är den nettovikt av behållaren, således utan tyngden av själva förpackningen. Innehållet i paketet uttrycks i milliliter, centiliter, liter, gram eller kilo.

Ingredienser

Ingredienserna på förpackningen är mycket viktiga för konsumenterna. Den första ingrediensen är närvarande i produkten mer än den andra ingrediensen på förpackningen. Den andra beståndsdelen kommer att vara viktigare än den tredje, och så vidare. I vissa produkter finns det ett behov att nämna att det är av den procentuella andelen av en viss ingrediens är närvarande. Ett exempel på detta är sirap eller sylt. För personer som är allergiska mot vissa livsmedelsingredienser är mycket viktiga. På grundval av detta kan du bedöma ordentligt om du är i riskzonen när man äter just den produkten. Europa ser också noggrant för att säkerställa att dessa allergener anges tydligt hjälpa ingredienserna.

Hållbarhet

Utgångsdatumet fram när produkten är bra för konsumtionen. Här är det nödvändigt att göra en distinktion mellan förkortningarna:
  • TGT: vid utgången av denna dag, är det inte tillrådligt att konsumera dessa produkter ännu, eftersom det finns en stor risk för att produkten är dålig. Detta är mycket typiskt i kött och fisk. Naturligtvis möjligheten befintliga att en dag över tiden ger ingen bortskämd mat. Det är upp till dig att hålla utkik här vad som kan och inte kan göra.
  • THT: produkter som håller för en lång tid att få denna anmärkning på etiketten. Leverantören av produkten kan säkerställa att denna produkt till detta datum fortfarande mycket god kvalitet. Sedan säkert och det kan fastställas också, men du måste ha en gång testar eller lukt. Om du är bra, kan du säkert fortfarande konsumera det.

Näringsvärde av produkten

Lagstiftningen föreskriver obligatorisk nämna några frågor som den mängd energi, mängden protein, kolhydrater och fett. På detta sätt kan konsumenterna snabbt se om en produkt är eller är inte hälsosamt. Energin i en viss produkt listas i kilojoule och kilokalorier. Mängden av protein, kolhydrater och fett är viktigt i samband med en balanserad kost. För mycket mättat fett är skadligt för vår kropp och öka risken för hjärt-kärlsjukdom. Sedan slutet av 2014 leverantörer är skyldiga att rapportera andelen mättade fetter.

Etikett på förpackningen: Övriga poster

  • Producenten: Det är skyldig att anmäla varje förpackning som är ansvarig för produktionen. På detta sätt kan konsumenterna kontakta med frågor med producenten.
  • Varunummer: Detta nummer är ett slags serienummer. Om det finns problem med en viss produkt, då kan tas hela mycket av ställningarna. En dag och månad i utgångsdatumet är giltigt samt partinummer.

Mer detaljerad information om livsmedelsmärkning kan hittas på webbplatsen för hälsa Belgien.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha