Estland

Torre Aspelund Februari 29, 2016 Miscellanea 6 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Denna flagga är en lite mindre känd: sjunka av Estland. Det är en blå-svart-vit flagga. De baltiska staten har satt en flagga med färger som är lite mindre vanligt. Varför de väljer dessa färger? Hur flaggan bör göras officiellt? Och om man kan visa flaggan i Estland? Alla dessa frågor kommer att besvaras i den här artikeln.

Estland


Estland, tillsammans med Lettland och Litauen, de baltiska staterna. Landet ligger i nordöstra Europa. Det ligger på Östersjön och Finska viken. Vidare landet gränsar till Ryssland och Lettland. Estland är en republik med dess huvudstad Tallinn. Men är demokratin ofullständig; Estland har en poäng på 7,61 på demokratiindex. Estland täcker en yta på över 45.000 km2 och har nästan 1,3 miljoner invånare. Landet är medlem i Europeiska unionen och sedan 2011 även i euroområdet. Så man kan bara betala med euro ?? s i Estland.

Specifikationer


Den estniska flaggan är en flagga med ett förhållande av 07:11. Det är en horisontell tricolor med tre lika stora banor. Dessa jobb är från topp till botten, blått, svart och vitt. Den svarta och vita flagg definieras inte: svart bälte måste vara så svart och vitt som vitt som möjligt. Dock är den blå färgen exakt fastställas. Tabellen nedan visar fördelningen av denna blå färg i olika system.

Betydelse

Färgerna på den estniska flaggan kan tolkas på olika sätt. När vi befinner oss i ett historiskt sätt färgerna ser de blå står för frihet som landet haft historiskt, svarta står för den förlorade självständighet och vita står för en bättre framtid som finns till hands.
Färgerna kan också tolkas på olika sätt. Till exempel visar den blå luften ovanför marken, den svarta jorden i foster eller skogen och den vita renhet, det hårda arbete och engagemang.
Men den ursprungliga tolkningen var att blå för himlen och vattnet var i Estland för den svarta jorden i moderlandet och den vita till längtan efter ljus och lycka.

Flag Data

På följande datum esterna hänga flagga:
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha