Essential Oil Bergamott: Tips för användning


Dr. Eleonora Elez - Vårt land har praktiskt taget exklusiv produktion av bergamott eterisk olja: en del av kusten i Reggio Calabria faktiskt besitter unika egenskaper som gör det unikt i världen för odling av denna citrusfrukt. Här olja produceras av bästa kvalitet, de rikaste i aktiva principer och i praktiken, direkt från detta område kommer nästan hela det väsentliga på marknaden. Naturligtvis, i små mängder olja produceras någon annanstans, men kärnan i Kalabrien har inga konkurrenter: de som kommer från andra platser är mycket lägre kvalitet.

Av avgörande betydelse i aromaterapi, eterisk olja av bergamott: erbjuder aktiva ingredienser i stor nytta för vår hälsa och det är bra att bekämpa stress. Det är underförstått att för att dra maximal nytta av användningen av denna olja, måste du följa de rekommenderade doserna: en högre dos ökar inte de förmåner som erhållits, utan tvärtom, kan orsaka problem vid överdos. Essence som du ska aldrig vara utan, kan användas ensamt eller i kombination med andra oljor, men eftersom det är fototoxisk, efter ansökan bör undvika solexponering i tolv timmar. Låt oss nu se några användningsområden för den eteriska oljan.

Om du har en förkärlek för den bitterljuva doft av bergamott eterisk olja kan vi använda den för att parfym huset, samtidigt som man uppnår en avslappnad och stress. Dosen essens för parfymering av de miljöer är en droppe olja för varje kvadratmeter av ytarea av själva miljön.

Med utspädningen av 12 droppar eterisk olja av bergamott i 100 ml. söt mandelolja kommer att få en delikat olja smörjas in i pannan, tinningarna och basen som gjorde kvällen innan du går till sängs främjar lugn sömn, medan senare under dagen är en stor hjälp för att bekämpa ångest, spänningar och stress.

Eterisk olja av bergamott har positiva effekter på huden, som finner omfattande information om förekomsten av akne eller hudsjukdomar. För topisk applikation kan du också användas kalla kompresser, med hjälp av 250 ml vatten där vi lagt 5 droppar bergamott.

För sin antiseptiska åtgärder, är eterisk olja av bergamott mycket användbar som ett komplement behandling av cystit och vita. I det första fallet kommer vi att fördjupa Sitz bad i ljummet vatten framställda genom tillsats av 10 droppar essens, medan i den andra späda 8 droppar essens i 300 ml. destillerat vatten kommer att få ett preparat som skall användas dagligen för en vaginal douche.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha