Erkänn den dåliga uppfödare av katter

Tyvärr finns det fortfarande dåliga uppfödare som erbjuder katter som är sjuka, har fosterskador eller beteendeproblem. Det finns uppfödare som djuren inte ens uppfyller de grundläggande behoven. Det finns uppfödare som tror att de mår bra, men är okunniga. Hur kan du känna igen en dålig uppfödare?

Bröd Uppf

En liten andel av uppfödare är djävulen själv, erbjuder inte ens möjligheter att tillgodose de mest grundläggande behoven hos djuren. De älskar katter som är psykiskt sjuka, hålls i smutsiga burar och till brädden fyllda med gratis passande katter. Huvudsyftet med denna uppfödares, även kallad bakgård uppfödare, tjänar mycket pengar som möjligt och där djurens välfärd är sekundär.

AGNOSTICISM

Det finns också uppfödare som inte är stel ännu att katter uppfyller deras behov. Dessa uppfödare är ofta okunniga. De inser inte att många av de hundar som de föder upp i ett härbärge kan frigöras om deras liv kan lida smärta på grund av en missbildning. De vill bara ha en kull, till exempel att det är kul för barnen eller kattungar är så trevlig. Kanske de har hört att det är lätt att tjäna pengar med en kull kattungar.

Vad du ska leta efter

En mycket dålig uppfödare brukar känna igen på grund av dåliga levnadsförhållanden. Om du ser att kattungen är för tunn, är täckt med loppor eller sårskorpor, du vet att något inte står rätt. Följande tips kan vara en indikation på att uppfödaren är inte en bra uppfödare är:
Du kanske inte ser kullen och mor
Om du bara kan se kattungen själv, och inte mor till kullen själv, bör du fråga dig själv väl varför inte. Att du inte kan se fadern är ofta logiskt, eftersom det ofta är uppvuxna med en annan blodlinje orsakar baksmälla kommer ofta från annat håll.
Bristande kunskap om loppet
Någon som inte kan berätta mycket om ras, bakgrund eller försummelse inte vet, eller någon som inte tycker att det är viktigt att få fram kattungar som är utmärkta exempel på rasen.
Okunnighet eller förnekande av genetisk drift
Många sorter har problem, varav en del kan förebyggas genom att noggrant avel. Någon som vet något om fosterskador, också följer absolut inte försöker undvika dem.
Inte med katter till föreställningar
Du kommer att öka dina chanser till en ras av god kvalitet om du köper från någon som går på utställningar eller på något annat sätt med sina katter delta i tävlingar. Detta tyder oftast på en hög nivå av engagemang som ofta återspeglas också i vården av katter.
Inget papper
Om det sägs att kattungen registrerade med en stambok sekretariat en kattklubb, bör uppfödaren vara kunna registreringspapper visar. Det måste också finnas papper som styrker hälsopåståenden. Ett avtal om försäljning där rättigheter och skyldigheter är sats på båda sidor, är mycket önskvärt. Med detta dokument har du en möjlighet att rätta till kattungen inte kunde utvecklas som utlovat.
Uppfödaren verkar inte förstå vikten av socialisering
En kattunge bör tas upp, gosade och citeras för att vara bra husdjur. Någon som inte kan förklara vad han har gjort i det området eller någon som försöker sälja en kattunge som är yngre än åtta veckor, förmodligen inte har tillräckligt med kunskap om avelskatter. Upp till 14 veckor kattungen i en socialisering fas.

Vad händer om du redan har en katt från en uppfödare?

De föregående punkter är avsedda att öka chansen till framgång. Kan du hitta en uppfödare som annonserar i lokaltidningen en kattunge med en stamtavla som kommer att vara ett bra husdjur? Det är säkert möjligt. Men chanserna för en frisk katt är mycket större om du tar dig tid att hitta en uppfödare som har ett gott rykte och gedigen kunskap.

Kattungar från grannar eller kollegor

Som en kollega, granne eller bekant har en kull kattungar och gratis ge bort, då måste man göra det? Medan kattungarna är friska och väl socialiserade, det är inget fel med det. Tänk på att om katten har felin leukemi, att detta är behandlingsbart. Vanligtvis har du ingen möjlighet. Föräldrarna till katten vanligtvis inte testat för sjukdomar. Fadern är oftast okänd.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha