Erbjudandet inteckning: bolåneräntor är inte det viktigaste

Reimar Åkerman Februari 26, 2016 Miscellanea 4 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Många människor som vill ta ut en inteckning för att bara titta på räntan. Inte klokt, det är eftersom det ibland en inteckning med en högre bolåneräntor fortfarande gynnsamma. Till exempel kommer en långivare vill låna mer än den andra, till exempel, eftersom banken är beredd att ta en andra inkomster helt snarare än delvis. Giltighetstiden för erbjudandet kan vara viktig, liksom möjligheten att räntan på ditt erbjudande faller som vid tidpunkten för passerande föremål för en lägre ränta. Här är några faktorer som bolåneinstitut skiljer sig åt. Avgöra vad som är viktigt för dig.

Intresse

Den ränta du betalar på inteckning belopp i ränta.

Brutto månatliga inteckning

Detta är det belopp du betalar för inteckning skatteavdraget.

Net månatliga inteckning

Detta är beloppet efter skatt. Så det här är vad du faktiskt betalar.

Räntebindningstid

Naturligtvis är räntan lägsta när du väljer en kort ränteperiod. Detta innebär osäkerhet om det månatliga beloppet i framtiden. Om räntan har gått upp, också betala dig mer.
Med många långivare kan du välja att binda räntan till exempel 5, 10 eller till och med 20 år. Då räntan är högre, men du kan vara billigare på lång sikt. Det åtminstone ger mer säkerhet.

Inteckning belopp

En inteckning långivare kommer att vilja ge dig mer än den andra.

Höjd avslutande kostnader

Om du tar ut en inteckning, betala dina avslutande kostnader. Dessa kan variera mellan olika långivare.

Andra inkomst

Vid beräkningen att ge några bolåneinstitut är andra inkomster för att endast en del vill ta. Andra bolåneinstitut är villiga att låna ut mer, eftersom de tar den andra inkomsten helt.

Finansiering under byggtiden

Detta är viktigt för nya byggnader. Inte varje institution kommer att ge en inteckning om det ännu byggas.

Giltighet erbjudande

Om den dag då passerar långt in i framtiden, är det viktigt att titta på giltigheten av erbjudandet. Om genomförandet inte sker inom den angivna tiden, kommer löftesprovision betalas. Detta är en liten andel av den totala inteckning belopp. Detta kan därför vara betydande.

Räntejustering

Vissa inteckning långivare intresse av anbudet kommer att justeras ned om det är dags att gå från en lägre ränta. Detta händer inte om räntorna höjs vid denna tidpunkt.

Överbryggningslån

En bro lån behöver dig om du har köpt ett nytt hem medan din gamla huset inte har sålts. Inte alla långivare erbjuder denna möjlighet

Interims återbetalningar

Må ni, och i så fall under vilka förutsättningar, ytterligare eller helt betala av dina lån. Dessa villkor och deras kostnader varierar beroende på långivare.

Kapitalförsäkring

Om du redan har kört en kapitalförsäkring, är det synd att sluta ett nytt. Särskilt eftersom du lite har kvar att köpa ut den gamla kapitalförsäkring. Vissa bolåneinstitut erbjuder möjligheten att länka dig till din nuvarande kapitalförsäkring inteckning, medan andra kräver att du tar ut en ny försäkring.

Justera hypotekslån

Om räntekostnaderna är för höga, är det bra om du kan konvertera inteckning helt eller delvis i en nåd form. För en fullständig återbetalning inteckning du betalar endast ränta för att lösa så att du inte skriver ut. Vissa långivare ger möjlighet att omvandla hela eller delar av din inteckning.

Flytta

Om du kan skapa en långsiktig räntebindningstid på låga räntor, kan det vara intressant att få möjlighet att vidta dessa åtgärder inteckning om du flyttar. Du betalar sedan för omlokalisering inget intresse straff om du hellre köpa ett nytt hem än vid utgången av räntebindningstiden. Dessutom kan du avsluta räntebindningstiden och kan därför vara billigare än vid ränta som gällde vid den tidpunkten.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha