Epilepsi: olika typer

Epilepsi är en sjukdom där det finns ett fel uppstår i den elektriska ledningsförmågan i hjärnan. Denna störning av nervlednings gör för en attack, där kursen varje person är annorlunda. Vissa människor förlorar medvetandet under attacken och kroppen börjar skaka, medan andra vill bara ha minskad vakenhet. Inte bara är det olika typer av attacker, men även olika former av epilepsi. Det kan vara att det finns en del av hjärnan är involverad i en attack, men det kan också vara så att de hela hjärnorna är inblandade.

Om du har epilepsi

Du har epilepsi när åtminstone två gånger har haft ett epileptiskt anfall. Om en attack, finns det en kortslutning i den elektriska ledningsförmågan i hjärnorna. Det tar oftast bara en kort tid och någon kan innefatta tillfälligt förlora medvetandet. Det är inte alltid uppenbart varför någon har ett anfall. Ibland finns det en skada i hjärnan till följd av exempelvis en sjukdom som en hjärntumör, hjärnhinneinflammation eller hjärninflammation. I vissa fall finns det en ärftlig predisposition. Detta är en större chans för en person att få epilepsi, utan att vara det finns tecken på sjukdom.

Typer av attacker

Epilepsi kan delas in i två huvudtyper: partiella anfall och generaliserade anfall.
Partiella anfall
Partiella anfall involverar en del av hjärnan som berörs. Sinnet kan störas, men i allmänhet gör någon medvetet attack. Partiella anfall indelas i enkla partiella anfall och komplexa partiella anfall. En enkel partiella anfall är ibland så lätt men andra inte ens märker. I ett komplext partiella anfall, kan en person vara lika frånvarande. Han kommer inte ens reagera när han stämde. En partiella anfall kan gå vidare till ett generaliserat anfall. När ett partiellt anfall förvandlas till en generaliserad beslag, kallas det en tonisk-kloniska anfall. Någon förlorar medvetandet och kroppen börjar kramp och chock.
Generaliserade anfall
I en generaliserad beslag, hela hjärnan inblandade. Nästan alltid någon tappade medvetandet och kan vem som helst komma ihåg något om attacken. Någon kan vara kortvarigt frånvarande, men vem som helst kan gå ännu korta våldsamma stötar. I en attack sona spända muskler, men de är bara halta.

Typer av epilepsi

Det finns inte bara olika typer av attacker, finns det också olika former av epilepsi. Detta kallas också ett syndrom epilepsi. Neurologen kommer att baseras på typ av attack, försöker ta reda på orsaken. Det ser på ålders, familjehistoria och EEG-studier. Han bestämmer vad någon har epilepsisyndrom. På detta sätt kan det startas en behandling som passar den specifika situationen. Till exempel i en ärftlig form av epilepsi vissa mediciner kan förvärra kramper. Det är inte alltid omedelbart framgångsrikt för att fastställa vilken typ av epilepsi inblandade.
Epilepsi syndrom är följande:
Iidiopatische epilepsi
Orsaken är inte känd i denna form av epilepsi. Det antas ofta att det finns en genetisk predisposition och finns vanligen inga andra symptom.
Symptomatisk epilepsi
Orsaken är känd. Vanligtvis finns det hjärnskador. Förutom attacker, finns det oftast "andra symptom.

Kursen

Cirka 70 procent av personer med epilepsi, kan anfall styras med medicinering. Om det inte fungerar med medicin, kan du välja för operation. Det finns också de som fortsätter att attackera. I vissa människor, kommer attackerna att försvinna på, är detta särskilt sant för barn. Det finns former av epilepsi som läkaren vet att de kommer att sluta. I så fall finns det inga läkemedel som förskrivs. Ibland kommer någon att dö av epilepsi, oftast har att göra med konsekvenserna av en attack, kanske för att någon håller på att drunkna eftersom han simmade under en attack.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha