Enschede, en stad i Twente med rik historia

Siegmund Hammarberg December 26, 2015 Underhållning 30 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Enschede ligger i Overijssel provinsen, nära den tyska gränsen. Som en textil stad i det förflutna, det finns fortfarande många påminnelser om glory days. Vi vet också staden fotbollsklubben FC Twente och som en stad med sin egen högskola. Med dess historiska centrum, är många terrasser och trevlig atmosfär Twente Enschede väl värt ett besök.

Framväxten av Enschede

Enschede uppstod som en jordbruks uppgörelse kring ett litet slott. Det var på sträckan mellan Deventer och Münster. Platsen var omgiven av sumpiga hedar. Får har hållits av fattiga bönder och gödsel var varje gång marken något förhöjd. På denna plats var bara några stenbyggnader och gatorna var inte banade. På vintern var det dessutom ett enormt gungfly. I 1325 erhöll stadsrättigheter. Att ta sig runt staden var en jordvall med en palissad och det fanns en oval dubbel grachtengordel.Het vapen av Enschede visar dessa palissader. Efter Enschede staden hade förvärvade rättigheter som beviljats ​​biskopen i Utrecht också tillåtet att stärka uppgörelsen. Inne i vallgraven låg slottet Enschede där män bodde i Enschede. Slottet omgavs av en vallgrav. Den 18 oktober framträdde 1597 Prince Maurits vid grindarna av staden och tog makten. Fästningen demonterades eftersom det var redan i dåligt skick. Den yttre vallgrav fylldes i, men den inre vallgraven kvar. I Enschede har rasat en större brand 1862 som förstörde en del av staden. Kyrkan vid den gamla marknaden, dock skonades och det står ett monument till minne av branden.
Monument Brand

 Textilindustrin

Eftersom bönderna var mycket fattiga, de gick linne, vävd som en bisyssla. Senare kom mer småindustri där garnen levererades hemma. På sjuttonhundratalet levde för mer än 40% av befolkningen i sektorn textilindustrin. Från 1830 denna industri starkt uppmuntras av regeringen och Enschede växte till den viktigaste centrum för textilindustrin i Nederländerna. Efter en större brand i 1862 hade varit utvecklingen av textilindustrin tog fart. Weefscholen etablerades och barn var inblandade i arbetet. Namn som Van Heek, Ter Kuile, Blijdenstein, Jannink och Menko är många av oss kända. Textil har också en stor prägel på utvecklingen i denna stad. För arbetarna husen byggdes, vilket gav separata håll. Dessa var små hus, där vinden inte klar och de kunde därmed från ett loft till grannarna kommer in på vinden. Hela gator byggdes på detta sätt. Men dessa hus hade en stor trädgård så att folk kunde odla grönsaker, som också var nödvändigt eftersom lönerna inom textilindustrin inte var tillräckligt för att leva på. Stadsparker byggdes med gott exempel. Fam. Van Heek vilket möjliggjorde byggandet av Heek Park. Utvecklingen av den katolska arbetarrörelsen i östra Nederländerna har sitt ursprung i Enschede. Anmärkningsvärt, av Menko inspelningen kunde stoppas av judarna lämnar mer än hälften av judiska befolkningen i Enschede överlevde andra världskriget. Enschede kallades "misstag" bombade 1944 av de allierade som hade gränsen rättvisande bild och trodde att de var redan i Tyskland. Det fanns ett bombplan som mycket förstördes men bomben exploderade inte själv.

 Förändringar sedan sjuttiotalet

De flesta företag komplex av textilindustrin har rivits på sjuttiotalet och början av åttiotalet. Det fanns försvinnandet av textilindustrin många människor arbetslösa och Enschede letade efter nya möjligheter. Enschede har alltmer blivit servicecenter. År 1964 öppnades på gården Drienerlo universitetet i Twente. I början fanns det ett hundratal studenter varav fyra flickor. Staden var från åttiotalet skapat mer och mer bilfria och på platser där tidigare industriområden har anlänt butiker, bostäder och kontor. Den tidigare villa i familjen van Heek ligger i anslutning till möbel boulevarden och på grinden är fortfarande namnet Schuttersveld. Hela boulevard var möbler industriella och så får man en god uppfattning om storleken på textilindustrin. Enschede har också ett stort sjukhus Medisch Spectrum Twente. Detta sjukhus har en regional funktion och det finns samarbete med sjukhus i Nordhorn och Münster.
villa Schuttersveld

 Fyrverkeri 2000

Den 13 maj 2000 Nederländerna hajade av fyrverkerikatastrofen i Enschede. Vi minns alla bilderna av förödelsen och de människor som sökt i panik till sina nära och kära och bekanta. Det fanns 23 dödsfall och nästan tusen skadades. Enschede var i djup sorg. Snart området var helt fodrad med staket där barnteckningar har gjort. Lång tid gjorde ett djupt intryck att köra längs här. Men Enschede igång snabbt med återuppbyggnaden. Borgmästare Jan Mans utfärdat den 1 maj 2001 inledde återuppbyggnaden. Roombeek har nu blivit en vacker ny stadsdel som är 62 hektar där människor kunde leva igen med glädje. Den urbana Pi de Bruyn har gjort ett enastående arbete. Floden Roombeek Således kom tillbaka ovan jord sedan 2008 och det rinner tillbaka genom området.

 Var är Enschede

Enschede ligger i Twente, i Overijssel provinsen, bara några kilometer från den tyska gränsen. Den närmaste platsen i Tyskland Gronau. Se min artikel om Gronau:
I väster är staden Hengelo. Det har varit ett par år sedan, planerar att komma till utvecklingen av Twente staden av kommunerna Enschede, Hengelo och Borne för att göra en helhet. Men dessa planer inte gå vidare eftersom befolkningen här var häftigt emot. Jo det finns ett nära samarbete som utvecklats mellan kommunerna Enschede, Hengelo, Enschede, Almelo och Oldenzaal. Detta kallas Network Stad Twente. Tillsammans med Münster och Osnabrück vi kallar detta triangeln MONT Enschede har totalt 157 000 personer.

 Museer

 • Museum Jannink
 • Rijksmuseum Twente
 • TwentseWelle
Jannink Museet är inrymt i en gammal kvarn och historien berättas om att leva och arbeta i Twente. Museet visar hur ångdrivna maskiner ersatte manuellt arbete och produktion kommer att försvinna från gården till fabriken. Rijksmuseum Twenthe konst och hantverk från medeltiden. Den TwentseWelle ger berättelsen om mannen i regionen Twente från istid till nutid.

 Sport

Varje år i Enschede endpoint Batavierenrace. I slutet av dessa kommer att hitta en bra studentfest rum. Det höll också ett maratonlopp varje år. De Grolsch Veste är hem för fotbollsklubben betalade FC Twente och stadion rymmer 24 000 åskådare. Det började 2011 med utbyggnaden av denna och framtida 30000th åskådare kommer att kunna hitta en plats i detta stadium. Dessutom finns det att finna en 400 meter ishall som är helt täckt. Enschede har också två golbanen. Golfbana 18 hål, rike Sybrook och Enschede klubben prinsessan Wilhelmina.

 Enschede som en universitetsstad

I Enschede är ett universitet där man kan följa olika kurser såsom teknik, hälsa, ekonomi och samhälle och beteende. Det finns också en vinterträdgård, en konstskola, en högskola och flera ROC kurser.

 Transport

Enschede är lättillgängligt med tåg och härifrån kan du också resa till Tyskland. Det finns en snabb anslutning till Gronau men också Münster och Dortmund kan nås härifrån. Schiphol. Haag, Rotterdam och Zwolle kan nås direkt. Förutom tåget, det är en bra bussförbindelse till de omgivande områdena.
Man kommer med bil på Enschede då det finns många goda parkeringsgarage där van Heek kan kallas den största underjordiska parkeringen i Nederländerna.

 Airport Twente

En kort avstånd från stadens flygplats ligger Twente. När det var en militärbas och var väl omhändertagna många flyende civila. Men också på grund av förekomsten av flygplatsen Münster-Osnabrück ligger bara 60 kilometer bort, finns det mycket diskussion om framtiden för flygplatsen. Det finns anhängare och motståndare att ta flygplatsen Twente tillbaka i bruk. Ibland diskussionen verkar stängd skall återupptas igen.

 Sevärt

Enschede har några trevliga attraktioner som är värda att besöka.

 • Great Church
 • Storkyrkan medeltidskyrka i den gamla marknaden.
 • Stadshuset byggdes omkring 1930
 • Twente teater liten hall från 1889
 • Den Elderink House
 • Rijksmuseumen Twenthe
 • Schuttersveld villa byggd 1834
 • Synagogan

Det finns också flera utställningsrum för konst. Men det är särskilt trevligt att bara vandra genom Enschede. Man kan på Old Market njuta av allt som kommer tillsammans på en terrass. Dessutom är alla större återförsäljare i staden representerade men det finns också en hel del utrymme ges till trevliga butiker. Det finns gott om möjligheter att gå ut läckra. Eftersom Enschede är en college stad, ger en tydlig bild i staden. Vid den gamla marknaden är regelbundna stora evenemang såsom Beachvolleyboll, ljud Grolsch sommar Varje år finns det också spännande.

 vandra i Enschede

I Enschede kan göras under ledning av en guide flera promenader. Det finns flera vägar plottade och informationen kan erhållas från den lokala turistbyrån.
 • Olika arkitektoniska stilar
 • Historisk Walking Tour
 • Hooge Heeren promenad
 • Art Walk
 • Arkitektur och konst på campus
 • Gebedshuizenpad
 • Arkitektur i Roombeek
 • Enschede erbjuder en rund
 • Hög te stadswandeling

Campingplatser och hotell

Det finns tre campingområden i närheten. Dessa är:
 • Euregio Twente Es
 • Rekreation Twente
 • SVR mini camping "Bek'n kick.

Om man vill bo på ett hotell så finns det följande möjligheter:
 • Conference Hotel Drienenburght
 • Eden Hotellet byggdes Saxon stil
 • Amadeus Hotel ligger mitt i centrum
 • Rodenbach hotell i det gröna hjärtat av staden
 • Savenije hotell beläget i församlings Lonneker
 • Sandton Resort Bad Boekelo steg från Enschede ligger i Boekelo.

Trevligt att nämna är att staden Enschede rapport utvärderas med en 9! Enschede är definitivt värt ett besök och ser särskilt först på evenemangskalender. Det finns alltid något att göra i denna vackra stad i Twente.gemeente Enschede
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha