Enkla metoder för att stoppa kvalster

Du har hört frasen "sova med fienden"? När det gäller kvalster, du sover, äter, spela och även göra kärlek. Dessa spindeldjur mikroskop är varelser som bebor mycket snabbt, eftersom genom sin lilla storlek är sällan märkbara för det mänskliga ögat. Har borst 48.000 arter och tämja, är den ansvarig för andningsproblem hos människor.

Även om mycket små, kvalster orsakar oöverskådliga reaktioner på människors hälsa, attackera andningsorganen och orsaka allergiska symptom. Genom att mata på döda partiklar av mänskliga skinn, bor på platser där de lätt kan hitta sin mat, såsom madrasser, kuddar, gardiner, nallebjörnar, bland annat.

Hur man undviker dammkvalster?

Några tips bör beaktas när det gäller att inte ge möjlighet till dammkvalster trivs:

  • Håll luftiga hem;
  • Sätt madrasser, kuddar och nallar i solen;
  • Om du har husdjur hemma, hålla ren;
  • Pensionera kvastar och moppar, föredrar dammsugaren;
  • Undvik fukt;
  • Tvätta alltid kläder som var länge outnyttjade;
  • Undvik att hålla både konstgjorda som färska blommor hemma;
  • Ändra flakinsatsen veckovis;
  • Bär skyddsmadrasskydd och kuddar;

Att ge ett slut på kvalster med ättika

Homemade recept omsätts i praktiken att avsluta flera kvalster som är impregnerade i våra personliga saker. Enligt experter blandning av 200 ml vitvinsvinäger i fyra liter vatten fungerar som en miticide lösning.

För att lyckas med detta recept, bara späda ut ättika i vattnet. Kissar upp en pensel i lösningen och borsta upp de drabbade områdena. Om du vill kan du använda vätskan i en spray och tillämpa ämnet. Medlet som säkerställer funktionaliteten av ättiksyra är vinäger.

Utnyttja giftet

Om du tror att vinäger med vatten räcker inte, prova att blanda 400 ml vinäger med 400 ml alkohol. Genom att gå dessa två substanser, gälla till drabbade områden. Vänta två timmar och använda dammsugaren för att avlägsna de döda kvalster.

Rengöring garderob

På en solig dag, tar bort det hela garderob och sätta utställningar till solen. Samtidigt förbereder en lösning med följande åtgärder: 800 ml vatten, 200 ml vinäger och 20 droppar eterisk olja av Melaleuca. Blöt en trasa i detta ämne och passera i alla delar av garderoben. Låt dörrar och lådor öppna tills den är torr, sedan bara sätta allt tillbaka på sin rätta plats.

Rengöring av husdjur

Ett annat sätt att eliminera möjligheten att skapa hus kvalster gör en rensning i PET. Om djuret har alla rättigheter människor i hans hus, som sover i sängar eller använda soffan; tricket är att rengöra sina tassar efter en promenad.

Med hjälp av en fuktad näsduk, mild tvål eller rengöringsmedel finns även alternativ för att utföra denna rengöring, undvika risken för uppkomsten av kvalster och aldrig ta privilegier din fyrbenta vän.

(0)
(0)
Tidigare artikel Underhuset
Nästa artikel Gå ner i vikt med Teff

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha