Endometrios: "John, kraftiga menstruations del av kvinnans

Ingvor Naslund Februari 27, 2016 Miscellanea 1 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

  Även när förlossningsläkare i ett regionsjukhus hörde hennes allvarliga klagomål, gick till läkaren inte elda. "John, kraftiga menstruations bara en del av att vara en kvinna", sade gynekolog. Han kände igen endometrios är det inte.


 Det var först när han hittade en cysta på en standard test på 13 inches i hennes äggstockar, kom han med det alternativ som det mycket väl kan vara endometrios.

 Infertilitet av endometrios

 Den 31-årige Selma Vellinga kommer förmodligen inte ha barn. Hon har uthärdat två allvarliga operationer men kommer att fortsätta att hålla henne livslånga bördan av hennes sjukdom. "För min vän har det också varit tungt, maktlösa klocka hans flickvän lider, ta hand om mig och därför aldrig göra bra eftersom jag hade alla hormoner humörsvängningar. Många relationer kommer under press."

 Endometrios

 Selmas berättelse är ett klassiskt exempel på endometrios. Från hennes första tid som en ung flicka, hon hade en förskräcklig massa problem, och det var alltid så. "Det var mycket smärtsamt. Läkaren trodde att p-piller kan hjälpa. Tyvärr, smärtan och jag hade fortsatt problem med hormoner. Jag flyttade från ett piller till en annan, med vissa smärtstillande medel, men varje stopp veckan jag var fruktansvärt trött på menstruation.

 Avlägsna cysta

 Personligen kan jag tyvärr inte jämföra, men jag hör från kvinnor med endometrios som har fött barn, är smärtan liknande sammandragningar. "Vid regionsjukhus cysta, en äggstock och äggledare avlägsnades.

 Enligt läkaren var det alltså klar. "Eftersom jag inte må bra om, gick jag vårdcentral till universitetet för en second opinion. Det framgick av den begärda operationen rapporterar att under operationen även om det fanns en plats på min livmoder och andra äggstock. Bara de hade där ingenting görs. "

 Hon insåg att hon hade mindre chans med en äggstock och endometrios bli gravid. Tillsammans med sin vän och i samråd med läkare, bestämde hon sig för att prova det ändå. "Det första hade min spiral bort. Jag var då så fruktansvärt illa, min kropp reagerade så våldsamt att det var omedelbart mycket fel. Efter en period hade jag två cystor på min vänstra äggstock, fläckar på min urinblåsa och en plats i min vagina . "

 Andra operation endometrios

 För andra gången hon opererades, nu i Amsterdam. "Jag är ganska återhämtat sig, men de tror att jag alltid lider vistas. Jag följer en strikt diet på grund av mina tarmar, som är känsliga av ärr och sammanväxningar.

 Min energinivå är låg eftersom min kropp är ständigt kämpar mot sjukdomen. "Förutom smärta och lidande av sjukdomen förde henne också positiva saker.

 "Jag får en hel del tillfredsställelse från mitt arbete för endometrios Foundation. Jag hoppas att sjukdomen är mer känd för praktiker, kvinnor och unga flickor. Om du är där i tid, kan du fortsätta att förhoppningsvis spara en hel del elände."
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Lissa Hägglund
  Like 3   Dislike 0

Som du berättade min historia .. tyvärr Vilken typ av strikt diet är detta ??

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha