En övertygande uppsats eller tal skrift

Kiara Ceder Mars 9, 2016 Utbildningen 20 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
En övertygande uppsats eller tal skrift innebär att du bör ha en bra struktur. Skriv en catchy introduktion och en spännande slutsats och ger en distans med övertygande argument och tillbaka motargument. Se till att läsaren förblir fascinerad och övertygad om värdet av argumentet i din uppsats. Försök att inte skriva din uppsats en gång, men håll hyvling och skriva tills du är nöjd.

Innan du börjar skriva

Innan du börjar skriva en övertygande uppsats måste du först gräva i det ämne du ska skriva. Försök att få fakta raka och även titta för att se vad andra tycker om ämnet. Genom att använda en rad olika källor, lära sig att titta på föremål från olika vinklar. Veta olika perspektiv är mycket viktigt när du vill skriva ett bra tal.
Det är också viktigt att du inte tar att skriva argumentet på en gång. När man läser texten kan tyckas som om det är skrivet på en gång, men det är aldrig fallet. En essay writing är en process av trial and error, läsa och skriva. Att skriva är alltså kanske mindre roligt, men resultatet är att det finns en mycket bättre. Det finns flera sätt att skriva. Många människor skriver först en komplett första versionen och sedan går de att polera. Andra tillskriver allt mindre bitar och bara gå vidare om det finns en rad eller stycke är redo igen. Det ena är inte bättre än det andra; nämligen, som skiljer sig från person till person. Det är en fråga om att försöka. Det enda du måste acceptera är att det är nästan omöjligt att skriva en bra text utan att skriva dem.

Skriv en catchy introduktion till dina argument

I ett tal skrift är tänkt att övertyga läsaren om din avhandling. Detta är inte ett argument som du vanligtvis börjar. I inledningen börjar du med att introducera ämnet och sätta ner påståendet att du tar det. Den huvudsakliga funktionen för introduktionen är att fånga läsaren. I inledningen läsaren bestämmer om han fortsätter att läsa eller inte. För att hålla läsaren kan använda en av följande trick:
  • Börja med en ovanlig detalj. Prova till exempel läsaren att chock, roa eller att sätta på fel spår.
  • Gör ett kraftfullt uttalande. Detta måste utformas på ett sådant sätt att läsaren omedelbart kommer att fråga hur du tänker försvara sådant krav.
  • För att citera en känd person. Var försiktig med kända citat, som ofta verkar kliché. Men det finns många citat från kända personer som är mycket intressanta och extra bojor, eftersom de uppfanns av kända personer.
  • Börja med en catchy anekdot om ämnet.
  • Börja med en eller några anmärkningsvärda fakta såsom statistik.

När du skriver inledningen, kan det vara klokt att klargöra redan att ni både för- och nackdelar kommer att diskutera din synpunkt. Läsarna är inte nödvändigtvis intresserade av din åsikt, men kanske på det sätt du försöker försvara detta påstående. När läsaren är att du inte bara på din egen uppfattning, men också för andras, kommer han eller hon förmodligen uppskatta mer text. Sannolikheten för att det kommer att läsas därmed ökar.
En viktig egenskap av införandet är att den är kort. Läsarna är inte intresserade av en massa ord, men koncisa termer. Även om införandet är intressant, men mycket lång, kommer du snabbt få den kritik som du inte till den grad "kommer.

Bevisa din avhandling och försvara argument

För att övertyga läsarna av satsen som är central för dina argument, bära dig bevis i form av argument. Dessa argument måste vara både rimligt tillförlitliga. För att säkerställa att det är bäst att börja med att beskriva några relevanta fakta. Genom att stödja dina argument med fakta är det en mycket mer kraftfull. Faran med fakta är att de är tråkiga och läsaren inte längre bojor. För att undvika bör hålla del med fakta i första hand, detta funktionella: hela inte på frågor som inte är viktiga och försöka passa in med vad läsaren kan förstå. Dessutom kan du försöka liva upp de tråkiga fakta med intressant, övertygande exempel.
Fakta och exempel är inte tillräckligt, även om du kanske tror att dessa talar för sig själva. Så du måste förklara det på grundval av de faktiska omständigheterna, varför du är rätt. Gå hit för att arbeta mycket exakt: plats steg för steg vad du menar, så att läsaren förstår hur du kommer till din position.
Som tidigare nämnts är det ett bra argument, viktigt inte bara för att stödja din egen position, men också för att undergräva andras. Om du bara din egen synvinkel, belyser den läsare kommer snart komma med, "Ja, men ...." och sedan ge allt mot argument som undergräver din position. När du själv kommer med motargument och vederlägga dem en efter en, står du mycket fastare.

Slutsatsen: avslutningen av din uppsats

Slutsatsen är mer än en sammanfattning av det ovanstående. Om allt är väl komma de viktigaste punkterna i din uppsats i din slutsats tillsammans och är förbundna med varandra. Det senare är mycket viktigt: läsaren bör vara klart hur de olika delarna av dina argument relaterade. Titta där för slutsatsen att en upprepning av vad du redan har sagt. Du bör försöka slutsatsen att göra något catchy som dröjer sig kvar. Dessutom är den sista meningen nyckeln. Exempel på fängslande slutledningar innefattar exempelvis:
  • En förutsägelse.
  • En fråga till läsarna, så att läsarna kan göra en förutsägelse.
  • Rekommendationer där problemet kan lösas diskuteras.
  • Ett citat från en känd person.

Häng skriver under tal

När du fastnar när du skriver din uppsats, sedan panik. Det är helt normalt att ha svåra stunder under skrivandet: det är alla. Tänk på att du inte argumenterar på samma gång måste skriva väl. Så du kan, även om det inte fungerar bra, bara genom att skriva. Med på dina papper om du stirrar skärmen kommer du aldrig faktiskt ytterligare. Genom att helt enkelt fortsätta att skriva ofta. Bara prova något och om det är nödvändigt, skriver varför du inte kan gå vidare: vad är problemet? Genom att fortsätta att skriva du kommer på, även om det kanske inte är så bra som du vill. Senare kan du förbättra: genom att fortsätta att försöka, skrapning och skriva kan så småningom producera en imponerande arbete. Ett prov essä av någon annan kan hjälpa till att hålla dig igång. Finns det några bra exempel?
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Ingebjörn Sohlman
  Like 0   Dislike 0

Kära Evie, har jag inte för dig, men jag tror att det finns tillräckligt med exempel på uppsatser på Internet för att vinden.Vriendelijke hälsning, Brempie

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha