En vacker hud från insidan

Krämer, salvor och kosmetika till huden från utsidan säkert göra bra. Ännu en strålande huden börjar inifrån. En balans mellan hälsosam kost och mycket motion är bra för varje människa, men återspeglas också i en vacker hud. Och alla vill att detta ändå?! Efter denna skönhet viktminskning då kan du vara säker på att detta har en positiv effekt på huden. Det kan också arbeta mot en rad hudåkommor såsom eksem, akne, hudutslag eller en tråkig hud.

Vad ska en skönhet kost inte existerar?

Inte helt oförutsägbar oumbärlig i skönhet kost och massor av färgglada frukter och grönsaker, vatten, fisk, magert kött, fullkorn eller multigrain så många pasta och andra spannmålsprodukter, brunt ris och nötter. Socker, omättade fetter, alkohol, kaffe, te och läsk du bättre lämna den ensam. Men gör kroppen behöver kolhydrater eftersom det skapar energi. Men kolhydrater och i synnerhet snabbverkande kolhydrater dåligt för huden. Detta exempel kan återfinnas i produkter som godis, kakor, chips, kakor, energidrycker, vitt bröd och mer. Kolhydrater orsakar blodsockret stiger snabbt, vilket orsakar fria radikaler. Denna skada på bindväven i huden, vilket i längden ger mer rynkor.
Det finns vissa livsmedel som specifikt bidrar till en fin, ren, frisk hud eftersom de innehåller många ämnen som hjälper till att hålla huden frisk. Dessa inkluderar:
 • Protein: ett viktigt näringsämne som hjälper till i tillväxt och reparation av celler i kroppen;
 • Oljor och fetter: dessa former i omättat bildar ett skyddande skikt på huden för att förhindra vätskeförlust, och även göra huden mjuk och smidig;
 • Vitaminer: hjälp mot hudens åldrande och skyddar huden.

Följande specifika näringsämnen är viktiga för en vacker och frisk hud

Vitamin A
Är bra för akne, slapp hud, åldrande hud eller att bibehålla eller förbättra det allmänna hälsotillståndet i huden. Det orsakar din kropp att göra proteiner och enzymer som din hud behöver. Vitamin A finns i följande produkter: grönsaker, såsom morötter, blomkål, vitkål och frukter, som apelsiner, mandariner och bananer till kroppens eget vitamin En lek. Du kan få vitamin A från lever, fisk, helmjölk och mjölk och smör. Dessutom är vitamin A sattes till följande produkter: margarin, pålägg och matlagningsprodukter.
Vitamin B2
Är bra för hudinfektioner, fet hud eller hud med rynkor. Vitamin B2 kan hittas i följande produkter: lever, jäst, mjölk och mejeriprodukter och grönsaker som broccoli, sparris och spenat.
Vitamin B3
Är bra för hudutslag och / eller inflammation. Vitamin B3 kan hittas i följande produkter: kött, fisk, cashewnötter, och fullkorn spannmål, solrosfrön, torkade plommon, avokado och brunt ris. Dessutom är organ som kan få Vitamin B3 från aminosyran tryptofan.
Vitamin B5
Är bra för acne-benägen hud. Det ser till att den talgproduktion reduceras. Vitamin B5 kan hittas i följande produkter: fullkorn, baljväxter, nötter, potatis, ris, frukt, grönsaker och mjölk.
Vitamin B8
Är bra för skadad hud. Det återställer huden inifrån. Vitamin B8 kan hittas i följande produkter: baljväxter, jordnötter, nötter, ägg, sojaprodukter och mjölk.
Vitamin B12
Det är fortfarande inte helt visat att detta vitamin har en positiv inverkan på huden. Ändå fler och fler studier hävdar att detta vitamin kan ha en positiv inverkan på huden, såsom eksem och psoriasis. Det kan därför inte skada att också gott om här tar dagligen. Vitamin B12 finns i följande produkter: Endast produkter av animaliskt ursprung, såsom mjölk, mjölkprodukter, kött, köttprodukter, fisk och ägg.
C-vitamin
Är bra för en grå hud och är bra för att upprätthålla kollagen i huden / förbättra och därigenom hålla huden fin och elastisk. I själva verket håller C-vitamin i huden ung. C-vitamin kan hittas i följande produkter: frukt och grönsaker, särskilt citrusfrukter, paprika, spenat, broccoli och vitkål.
E-vitamin
Är bra för narig och torr hud. Det skyddar också huden från åldrande. Vitamin E kan hittas i följande produkter: vetegroddar, solros och olivolja, frön, nötter och fisk.
Zink
Är bra för hud med eksem eller akne. Det är också bra för huden fet eller torr ansiktsbehandling. Zink fungerar särskilt bra för akne benägen hud eftersom den innehåller talg reglerande, anti-bakteriell, healing, antioxidanter och antiinflammatoriska egenskaper. Zink kan hittas i följande produkter: nötkött, fläskkött, kyckling, kalkon, lamm, jordnötter och jordnötssmör.
Selen
Är bra för en äldre eller åldrande hud. Detta faktum går mot åldrande genom att skydda kroppens celler från skador av fria radikaler. Selen finns i följande produkter: nötter, fullkorn, ägg, kött och fisk.
Omega-3-fettsyror
Är bra för hud med eksem, psoriasis och torr hud. Omega-3-fettsyror kan hittas i följande produkter: Gröna bladgrönsaker som spenat, portlak, vattenkrasse, baljväxter. Du kan också hitta den i nötter, linfrön, sojabönor och valnötsolja och derivat av olja och margarin.
Det bör därför vara klart att det är en bra kost så varierande som möjligt till huden. Ändå är det bättre för din hud för att undvika vissa livsmedel så mycket som möjligt, det vill säga: mjölk och hårdost, för dessa slemmiga i tarmarna. Bra alternativ är: rismjölk, getost och filmjölk.

Vad absolut måste för någon skönhet kost

 • Chia frön: Dessa frön innehåller mycket omega-3 fettsyror, protein och fiber. Dessutom de innehåller mycket av magnesium, kalcium, vitaminer och antioxidanter
 • Grön / vit te: denna mycket kraftfulla antiinflammatoriska ökar din ämnesomsättning. Sitter i grönt te "katekinerna", antioxidanter arbetar 25 till 100 gånger starkare än vitamin C och E.
 • Vatten: det säkerställer att kroppen kan rengöras grundligt av toxiner. Minst åtta glas per dag rekommenderas.
 • Grapefrukt: Denna speciella frukten består av stora mängder av ämnet spermidin som bromsar åldrandet och hjälper till att motverka den befintliga UV-skador på huden. Även denna frukt främjar produktionen av kollagen för att hålla huden frisk och elastisk.
 • Fet fisk: som lax, tonfisk, makrill och sardiner. De innehåller många omega 3 och omega 6-fettsyror som är viktiga för en vacker, frisk hud.
 • Mörk choklad: innehåller mycket antioxidanter. Vänligen gör choklad med minst 77% kakao.
 • Fettsnål yoghurt
 • Blåbär
 • Spenat
 • Kiwi
 • Tomater
 • Ostron
 • Sötpotatis
 • Valnötter
 • Avokado
(0)
(0)
Tidigare artikel Hem rättsmedel för munsår
Nästa artikel I namn av ... Yarrow

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha